Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

popcorn 20:14, 29 gru 2019

Wnęka na parapet (którego nie będzie) za to będzie blat na całości odpowiednio docięty ma 25 cm. Więc pewnie cały rząd doniczek będzie. Chodziło mi raczej o stos garów piętrzący się i widoczny z kanapy, ale mi się to raczej nie zdarza no i po coś jest zmywarka dzięki Bogu

Miło mi że mnie czytacie. Serio

siedzę nad projektem właśnie, szukam lodówki do zabudowy żeby zmienić trochę układ tej ściany z meblami bo średnio mi się widzi taki podział drzwi a nie inny. No ale, zobaczymy.

Wściekła jestem na siebie bo w nowy rok pracuję, pochrzaniły mi się dni, do tego wzięłam jeszcze ekstra godziny dodatkowe. Heh...

buziaki!
Anda 20:19, 29 gru 2019

Również mam zlewozmywak pod oknem, ale okno z parapetem jest trochę wyżej. Garów z okna nie widać Zresztą wkładam je zaraz do zmywarki. Mnie denerwuje jedynie to, że woda pryska na szybę i często trzeba je myć. Jednak to drobiazg.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
popcorn 21:08, 29 gru 2019

Coś takiego mi wyszło. Z otwartą półką na moją ceramikę z bolesławca nad lodówką
I na końcu ciągu roboczego wypełniacz półka na wino z tego samego koloru żeby zachować równy (60 cm) ciąg szafek pod oknem...

Sonka 21:20, 29 gru 2019

Półka na wino przy piekarniku? hm , nie wiem... i ta otwarta półka nie za wysoko?
popcorn 21:25, 29 gru 2019

Dobra uwaga, przesunę piekarnik więc tylko gdzie...
Otwarta półka na wysokości 180 cm, służąca ekspozycji Bolesławca głównie, nad nią otwierane do góry szafki typu pawlacz buahaha

Wersja robocza, proszę o komentarze
antracyt 21:32, 29 gru 2019

Też uważam, że jak coś ma być wyeksponowane to na 1,8m będzie za wysoko. Chyba, ze wszystko na krawędzi ustawisz, to wtedy będzie widać
paniprzyroda 21:36, 29 gru 2019

Popieram półkę, bez półki żyć bym nie mogła, wiesz Specjalnie tak planowałam szafki, by ją zmieścić. Jest na wysokości moich oczu, czyli tak ok. 155cm. Kuchnię dobrze, że przesunęłaś i wypełniacz ok, niekoniecznie musi mieścić wina, zabudowałabym jak pozostałe szafki. Ściskam mocno
yolka 21:37, 29 gru 2019

Zlew pod oknem to dobre rozwiązanie, a na parapecie widzę sadzonki pomidorków koktajlowych, papryki itp.
Za bardzo do projektu nie umiem się odnieść, ale w strefie roboczej praktyczne są szuflady. Półka na wino jak najbardziej, a piekarnik i mikrofala? planujesz?
popcorn 21:40, 29 gru 2019

Po poprawkach. Mikrofala bez zabudowy. Piekarnik wywaliłam z wysokiej zabudowy bo mi psuł w układzie linii drzwiczek
Szuflady wszędzie, nawet te otwierane szafki to takie z szufladami wewnętrznymi.

Dzięki Baby

Lodówka ma 174 cm i ten wymiar mnie trzyma, stąd wymuszona wysokość półki otwartej, chyba że półkę otwartą zrobię na kawałku, no ale nie będzie wtedy dobrze wyglądać?
Wiolka5_7 21:40, 29 gru 2019

A czemu piekarnik pod płytą,a nie tak jak wcześniej ....moim zdaniem piekarnik wyżej zabudowany jest bardziej wygodny ..... te półki wogole mi nie pasują, sorry....myślę,że na tą ceramikę lepiej jakąś witrynę w salonie