Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

yolka 21:43, 29 gru 2019

moja córka ma taką wysuwaną jak szufladę, szafkę szerokości ok 45 cm na pojemnik na odpady. Jak obiera warzywa to nad tą wysuniętą szafką, nie musi się nachylać pod szafkę czy do miski i potem z miski do pojemnika. Wygodnie też oczyszczać talerze z resztek, ta szafka jest k. zlewu i zmywarki
yolka 21:45, 29 gru 2019

jestem nieuważna, faktycznie był piekarnik. Piekarnika nie używa się codziennie (ja nie używam) wygoda ma tu mniejsze znaczenie, wkłada się i wyjmuje i tyle nachylania
popcorn 21:47, 29 gru 2019

Wyżej zabudowany piekarnik jest super, ale ta czarna plama nie dość że czarna (ok może być biała ale mi się nie podoba) średnio mi się widzi ni przypiął ni przyłatał w tej wnęce całej biało/szarej. A przede wszystkim psuje mi podziały frontów, które nagle muszę do niego na dziwnej wysokości dostosowywać... stąd na razie jest w dolnym ciągu.

Otwarta półka w celu przełamania tej 3metrowej zabudowy do sufitu... coś jak tu, w kolorze blatu (betonowym)

Sonka 21:50, 29 gru 2019

A gdyby z ostatniej szafki zrobić półki lub witrynę, oszkloną z dwóch stron? tak tylko myslę. Półki też tak mam, wysoko pod sufitem, otwierane jak pawlacz.
yolka 21:51, 29 gru 2019

Zdjęcie z internetu
tak funkcjonuje taka szafka, i jeszcze jest miejsce na akcesoria do zmywarki.
Oczywiście możesz mieć niski pojemnik na wysokość szuflad jakie zaprojektujesz na całym ciągu. obojętnie ale wygoda jest. Nie rezygnuj z tego rozwiązania. Szykowałam w tym roku kolacje wigilijną u córki więc miałam okazję docenić to rozwiązanie

popcorn 21:54, 29 gru 2019

dzięki Babki! jak najbardziej Szafka z tymi koszami super. Nad witryną też myślę. Zobaczymy co mi ten chłopak od mebli powie.

Wysłałam do wyceny, zobaczymy.
antracyt 21:56, 29 gru 2019

Nie wydaje mi się, żeby ta wizualizacja pokazywała wnętrze z zabudową na 3m wys do sufitu (zobacz na jakiej wysokości jest blat roboczy, przeważnie 80-90cm), góra tej półki to jak dla mnie 2m wys. Zwróć uwagę, że wstawione tam rzeczy nie są wyeksponowane. Jako otwarta półka do przechowywania różnych podręcznych rzeczy i rozbicie jednolitej bryły szafek rozwiązanie jest ok, ale jako miejsce do wyeksponowania czegoś już mniej. Może rzeczywiście na Bolesławiec jakaś dodatkowa witryna by się przydała.

Teraz się przyjrzałam i ta wnęka to nie pod blat roboczy a górne szafki z drewna, może tam być z 3m wys
To już w ogóle nie rozumiem tej wysokiej półki, jak chcesz coś z niej sięgnąć to tylko ze stołka, a z dołu niewiele widać
Sonka 21:57, 29 gru 2019

Półka mi się podoba, ale czy nie za wysoko bedzie?
Wiolka5_7 22:01, 29 gru 2019

Sonka napisał(a)
A gdyby z ostatniej szafki zrobić półki lub witrynę, oszkloną z dwóch stron? tak tylko myslę. Półki też tak mam, wysoko pod sufitem, otwierane jak pawlacz.

Też tak pomyślałam fajnie by wyglądała taka witryna
Ania111 22:02, 29 gru 2019

popcorn napisał(a)
Sufity podwieszane się robią

Pomiar kuchni szaf z głowy, próbuję wyrównać te dolne szafki

Witam serdecznie

Jaki piękny plan kuchni .
Chciałabym się tylko zapytać,
Jak oddzieliłaś kuchnię od salonu ?