Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Gocha 22:09, 03 maj 2020

Karola mój podziw dla Ciebie nie ma granic. Pięknie już w domu a i w ogrodzie coraz ładniej będzie. Super że tyle roślin z doniczek udało Ci sie posadzić. Pozdrawiam
sylwia_slomc... 22:21, 03 maj 2020

Masz nie spożyta energię Pięknie będzie W tym tempie już za rok będzie co podziwiać, a może jeszcze w tym sezonie, rośliny potrafią zaskoczyć
popcorn 22:24, 03 maj 2020

Zobaczymy

Dobrej nocy!

basia3 08:24, 04 maj 2020

u ciebie jest dużo cieplej. Chyba dwa tygodnie szybciej wszystko u mnie dziś znowu przymrozek, czuję się jakbym mieszkała w Suwałkach a ja w centrum....
Katte 08:32, 04 maj 2020

No to walczymy razem o tą łąkę
Mam sporo roślin które pójdą na podział .

Ale mam też takie które niewiem co zrobić ?
Pewnie pójdą na wymianę z kimś ehhehe.

Pozdrawiam, macham !
popcorn 08:36, 04 maj 2020

Basia mieszkalam pod Łodzią przez 7 lat i też miałam wrażenie że jednak trochę chłodniej i później wszystko startuje niż na południu u moich Rodziców.
Niemniej trochę wymuszam to wszysto i wszystko wysadziłam licząc że rośliny się zaaklimatyzują po prostu. Pewnie źle robię bo pomidory przestały rosnąć w ogóle, ale w końcu ruszą, chyba przecież???

Kasia, zobaczymy co będzie
Ja też mam sporo różniastych roślin i na przykład mojego miliona host pozbywać się nie zamierzam. Działka jest na tyle duża i zróżnicowana że mogę mieć wszystko to co chcę. Oczywiście chciałabym żeby to wszystko korespondowało ze sobą jakoś, niemniej iglądam gardener's world i ogród Monty'ego ma wszystko i wygląda to super.
Nie będę imała sadzawki, będą za to kury, obsadziliśmy wybieg sliwkami z przeznaczeniem na orzetwory kiedyś, zobaczymy.
Centrum ogrodzonej działki przeznaczam na łąkę, będę mnożyć i sadzić rośliny, a samosiejkom nie przeszkadzać zbytnio. Zobaczymy co z tego wyjdzie

pozdrówka!!!
Katte 08:51, 04 maj 2020

Jasne , też mam coś z czego nie zrezygnuje pozatym bliżej domu wolę rośliny które nie bedą sie rozsiewaly zanadto

Kocham lawendy . Mam kilkuletnie okazy , sadzę im to towarzystwa Kostrzewę siną i stipę.
Rośliny które są u Oudolfa w projektach bedą przerobione pod moje wizje hehehe.
Jak się przyjrzeć Oudolf ma wszytsko i hortensje i magnolie każda roślinka gdzieś jest
Hosty też!

Ściskam !
popcorn 09:25, 04 maj 2020

Haha zgadza się. Znalazłam wczoraj listę jego 100tki uubionych roślin buahahaha i hosty też tam są. Dobrze że mam dwie działki, mogę je zrobić inaczej. Dookoła domu chcę mieć względny porzadek, posadzić raz i mieć spokój. A za domem się wyżyć i ryć nie pod okiem sąsiadów

Póki co posiałam ogórki w przedogródku buahahaha
deszczowymaj 10:26, 04 maj 2020

Karolcia Ty jako mistrz uprawy warzyw powiedz mi jak to jest z bobem ? mogę go posadzić za foliakiem w takim pół cieniu ? i jeżeli tak to w jakich odstępach ?

I czy nie przeszkadza to że w foliaku będą pomidory ? bo niby bób nie lubi się z pomidorami ..noo ale jednak foliak by je dzielił ..stara a goopia jestem

popcorn 10:49, 04 maj 2020

Nie wiem. Siej. Bób da radę. Pomidory nie będą zaraz za ścianką foliaka, prawda? Jak będzie z metr odstępu bedzie git! Co 10 cm nasionko w rzędzie? Powodzenia