Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Bog 15:36, 03 maj 2020

Karola śliczne zdjęcie zrobiłaś a to coś żółte w oddali to rzepak?
popcorn 15:45, 03 maj 2020

Haha. Każdą ilość warzyw zjedzą kury. Ja zjem każdą ilość bobu i groszku. Posadziłam dziś trochę host i siewek ciemierników na dole działki. Zaraz wysadzę kapusty i kalafiory w zagrodzie dla kur. Będą miały co dziobać
Okna i podłogi umyte obiad zjedzony. Szkoda że jutro poniedziałek
popcorn 15:46, 03 maj 2020

Bog napisał(a)
Karola śliczne zdjęcie zrobiłaś a to coś żółte w oddali to rzepak?

Tak jest buziaki!!!
sylwik69 18:18, 03 maj 2020

Zazdroszczę książki otoczenie się klaruje,byle do przodu energiczna z Ciebie osóbka lubię tu zaglądać!
Filmu niestety nie widziałam
gierczusia 19:25, 03 maj 2020

Anda napisał(a)

Sylwio, można go było zobaczyć przez weekend tutaj

https://www.hauserwirth.com/stories/28405-five-seasons-gardens-piet-oudolf

Nie wiem, czy będzie powtórka. Makadamia podała ten link przed weekendem.

Widziałam , widziałam przypomniałam sobie w niedzielę o 22.00 ,że to ostatni dzień...aaaa...

Cudny obszar masz teraz Karola
popcorn 20:05, 03 maj 2020

Niom

Rzodkiewki dzisiejsze

Truskawki

I czereśnie jupi

Pozdrawiam!
KasiaWB 20:55, 03 maj 2020

aaa, to będzie w stylu Pieta Oudolfa? Cudnie
popcorn 21:10, 03 maj 2020

Cholera wie co wyjdzie, pewnie nic, zobaczymy. Ale przestrzeń jest, chciałabym dużo roślin, wrażenie buszu, trawnik jeśli wl ogóle to w mini ilości. Jesienią kupię z 1000 cebul narcyza na łąkę kwietną. Nie kosić do czerwca buahaha

Pozdrawiam
KasiaWB 21:26, 03 maj 2020

Karola, wierzę w Ciebie! już widzę Twój dom zatopiony w takich nasadzeniach no i działkę po sam dół książka jest, zdjęcia i opisy w necie też, będzie super ramy formalne, środek naturalistyczny też przyglądam się jego rabatom,szczególnie Lurie Garden analizuję nasadzenia i małą rabatkę w tym stylu może zrobię, ale to wymaga przemyśleń, bo nie mam tyle terenu.
Na pewno Ci się uda
popcorn 22:00, 03 maj 2020

Kasia dzięki. Póki co posiałam stopę i werbenę. W tygodniu pojadę do Rodziców po resztę roślin w doniczkach plus werbenę która przezimowała.

Do tego typu nasadzeń trzeba mnóstwa roślin. Wysiałam ich sporo, miałam sporo, czasu trzeba żeby urosły.

Póki co koncentruję się na tym żeby wszystko posadzić. Na jesień graby z gołym korzeniem i sadzenie żywopłotu z nich, dzieląc działkę. A potem zobaczymy.

W tym tygodniu chcę odchwaszczać. Posadzone wszystko co miałam do posadzenia prócz większości host, ale one jeszcze nie wszystkie są na wierzchu. Więc mogą poczekać.

Całusy!!!