Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

popcorn 20:02, 18 maj 2020

Działkę kupiłam dwa lata temu... Truskawki sadzilam rok temu. Teraz dosadziłam kolejne 30 krzaczków. Mam parę worków pustych doniczek. I nadal sporo do posadzenia ten typ tak ma haha
Pozdrawiam!
Basilikum 20:14, 18 maj 2020

U Ciebie to jakis pociag ekspresowy jezdzi, nia nadazam za Toba
mikdan_2608 20:31, 18 maj 2020

Ja to mam takie wrażenie, że gdyby Karoli nie było to trzeba by było ją wymyśleć. Kobieto, petarda jesteś.
Pozdrawiam i podziwiam dm
popcorn 21:01, 18 maj 2020

Hahaha

deszczowymaj 21:04, 18 maj 2020

Jakie piękne kwiecie już u Ciebie kwitnie
edi75 21:08, 18 maj 2020

U Ciebie to wszystko jakiś tak wcześnie.. truskawki, irysy.. Urodzajna gleba
Konieczki 21:31, 18 maj 2020

hankaandrus_44 napisał(a)
Wstaw w środek 2 belki na grzędy. Kury lubią nocą siedzieć wysoko. A pod tymi grzędami możesz rozłożyć tekturę, Co jakiś czas ją wyniesiesz na kompostownik i nową podścielisz, nie będzie tyle guana w środku.

Haniu - dziękuję za świetny pomysł, będzie sie też łatwiej zbierało na nawóz - ja dawałam słomę i to był bład, myślałam własnie od soboty jak coś ciekawego zamontować aby lepiej guana zbierac
Konieczki 21:41, 18 maj 2020

Karola kurnik jak sie patrzy, jak dla mnie za nisko ziemi (gdzies wyczytalam ze ma byc min 30-40cm pozwyżej ziemi dlatego u mnie na pustakach stoi).
U mnie lis po działce chodził a kury żyją sobie - kilka ponieślismy strat - ale raczej przez naszą głupotę. Przyjedziesz i zobaczysz.
Grzędy musisz mieć, ale kury muszą mieć jakąś drabinkę - zwykła deska z poprzeczkami, u nas rok był kurnik bez drabinki i z grządkami i dopiero jak deche wstawiłam to znalazły drogę na grzędy. Wczoraj znalazlam kilka fajnych metod na pinteresicie na zielenine w kurniku... przyjedziesz to CI pokażę

Kwiecie masz zacne na działce
BKosimkArt 22:12, 18 maj 2020

Piękne kwiecie już! Wilczomlecze jakie super i kloniki i iryski...
Katte 22:14, 18 maj 2020

Tyle lat zbierania i mnożenia , a ile jeszcze namnożysz
U mnie beznadziejna ziemia , namęcze się trochę żeby ją użyźnic trochę ale fura obornika to żadny wydatek.
Dobrze że wieś jest to mam go pod ręką.

Mam teraz problem , bo mąż zamówił ziemię - miała byc pod trawnik :-/ facet przywiózł piaszczystą ;-/ taka rożna ciemna też ale ogólnie mocno się pyli - co teraz z gliną ją mieszać ? Strasznie szybko wysycha,