Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

sylwia_slomc... 10:16, 20 maj 2020

Poczekaj aż pisklęta wyfruną z gniazda. Też myślę, że taka stołówka na miejscu to dla ich rodziców jak wygrać w totka. Koleżanka mi ostatnio pisała, ze u niej bukszpan aż się od ptaków ruszał jak dopadły gąsienic
hankaandrus_44 10:30, 20 maj 2020

Musisz przyuważyć co za ptaszek, przeważnie po 2 tygodniach pisklaki już są wyklute. Super Tobie się złożyło, kurnik i od razu ptaszki. To na dobrą wróżbę może?
Powodzenia.
popcorn 10:55, 20 maj 2020

Oby! dziękuję Haniu!

Ledwo posadziłam tego bukszpana i zauważyłam że ptaszkom się spodobał bo gęsty w środku... nie wiem co to za ptaszki podobne do wróbli ale samiec ma czerwoną pierś. Jajeczka malutkie. Sztuk pięć.
Ptaków mamy tu naprawdę sporo, liczę że robactwo bedzie opanowane... no i za chwilę kury, wiec jak tylko coś znajdę/wykopię to bedą miały gratis białko

buziaki Baby!

myślałam o pryskaniu mospilanem bo to mam i tym pryskałam rok temu...
veva 12:50, 20 maj 2020

Dziewczyno, ale pędzisz Ogród pięknieje, kury niedługo zamieszkają w swojej chatce. Super się dzieje

Ptaszki to może kopciuszki? Mi kiedyś zrobiły gniazdo na strychu podczas robienia dachu. Nie zdążyły opuścić gniazda przed końcem robót, ale szczęśliwie nauczyły się wlatywać przez okno dachowe, wszystkie się wychowały i bezpiecznie odfrunęły
popcorn 13:18, 20 maj 2020

Super!
tulucy 13:21, 20 maj 2020

Blisko ludzi też pleszki robią gniazda - u mnie kiedyś w starej skrzynce z gałęziami pod tarasem sobie uwiły. Skrzynki stały jedna na drugiej aż pod sam sufit, uwiły sobie w drugiej od góry kot zwieszał się z tarasu, żeby ich pilnować ale nie dosięgał
Gosiek33 15:04, 20 maj 2020

Ten ptaszek to może być makolągwa
popcorn 15:17, 20 maj 2020

Tak! To chyba makolągwa Dzięki!
Katte 17:21, 20 maj 2020

Super , ptaszki już się sprowadziły co do mojej ziemi ... wynalazłem nasiona trawy Barenbrug na suche ziemie jałowe ,
W większości Kostrzewy , zobaczymy mam trochę humusu , pomieszam trochę i posieję zobaczymy .

Jak nie wzejdzie to zasadzę wydmuchrzyce ehhehe
Glebogryzarke będę miała w poniedziałek , pani która tam pracuje w firmie wynajmującej sprzęt niedaleko nas mieszka JuPI .
Podrzuci nam ekstra
nicol21 18:08, 20 maj 2020

popcorn napisał(a)
Mam gniazdo i pięć jajek w jednym z bukszpanów na nóżce. Zastanawiam się jak go bedę pryskać, czy nie otruję tego ptaszka... z drugiej strony jak zobaczy gasienice od środka to chyba się z nimi rozprawi, więc tego jednego krzewu chyba nie opryskam po prostu? Co myślicie?

Gasiennice sa gorzkie i ptactwo ich nasze jesc nie chce...
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies