Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

UlaB 13:28, 20 sie 2020

Wlasnie z powodu tego braku zaskoczenia id lat nie kupuję nuc w tym klimacie ale GW to moze bym tak sie skusila. Czuje jakis beak nie czytajac nic na papierze (poza ksiazkami).
U mnie w tym roku poziomki zdechly - zaatakowala je mszyca :/ ale na szczescie mam jakies siewki.... jak sie nie zregenerują to tez bede siała.
popcorn 13:33, 20 sie 2020

Będę siała na pewno, ale poczekam do lutego zgodnie z tym co na opakowaniu. Jeszzce ze 2-3 opakowania nasion zużyję myślę żeby zająć wszystkie komórki w siatce podtrzymującej ziemię na zboczu.

GW jest super jako program, bardzo lubię ten nastrój spokoju, nie ma porównania z żadnym innym programem. A gazeta z tymi samymi ludźmi występującymi tamże, czemu nie!

pozdrawiam Ula!
tulucy 14:12, 20 sie 2020

Z poziomek najlepsze są konfitury, nie dżem. Wbrew pozorom mają sporo soku, ja z ok litrowej porcji miałam kilka słoiczków i butelkę soku. Taki exclusiv wychodzi, te konfitury
popcorn 15:06, 20 sie 2020

Zrobiłam 3 słoiczki dżemu. Niespecjalny w smaku, rozczarowanie.
Spróbuję z konfiturami i sokiem następnym razem, dzięki!
BKosimkArt 15:32, 20 sie 2020

Ja też lubię to czasopismo... polskie sa beznadziejne...a tak i śmiesznie i ładnie, nie ma wymuskanych paniuś, tylko normalni zabrudzeni ogrodnicy...

Można by jeszcze ususzyć poziomki i dodawać do musli, mieć kawałek lata w zimie.
popcorn 15:35, 20 sie 2020

To też jest pomysł, dzięki Basia, nosze się z zamiarem kupna suszarki takiej do grzybów itp.

Lubię ten program bo nikt niczego nie udaje. Dlaczego u nas się nie da? Nawet Maja w ogrodzie w pełnym makijażu, bo tak ładniej, lepiej? No i ogrodnika bym chętnie posłuchała, a nie pani od pogody (z całym szacunkiem)
UlaB 16:03, 20 sie 2020

Patrzcie co to doswiadczenie ogrodowiskowe robi z czlowieka

Suszone poziomki! To jest chyba najlepszy plan!
BKosimkArt 16:35, 20 sie 2020

Na YT można obejrzeć odcinki programu Garden rescue,tam dopiero niczego nie udają... uwielbiam zwłaszcza babkę z burzą włosów, która zawsze jest w tej samej koszuli i brudzi się po pachy... zobacz sobie, świetny.
popcorn 16:49, 20 sie 2020

Znam na pamięć

Ja lubię ekipę z chelsea, dwóch braci, zawsze fajniejsze projekty niż ta blond duża pani w koszuli

Buziam!
BKosimkArt 16:50, 20 sie 2020

No tak wiadomo że lepsze ale mimo wszystko jest świetna całą sobą wszystko robi...