Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Katte 16:55, 19 sie 2020

Wrzuć na rabatę od razu, u mnie sieje się już to co spadnie.
Więc najwyżej przerzedzisz.
Ja swoją czesalam tak ewidentnie wygląda jak przetluszczone włosy. Hehehe
UlaB 16:58, 19 sie 2020

Karola, ile wysialas tej werbeny? Las niesamowity. Efekt jest powalający.
Dorota123 17:28, 19 sie 2020

Szkoda by mi było ciąć werbenę podczas kwitnienia, a kosmosy wyglądają w takiej masie spektakularnie.
mikdan_2608 19:33, 19 sie 2020

Jeżeli chodzi o cięcie stipy to Monty pokazywał w jednym ze swoich programów ogród, w którymś z krajów Arabii albo gdzieś tam dalej na wschód, a w nim zagon ciętej (regularnie) stipy i czegoś tam jeszcze. Moja tak mnie wkurzyła, zagłuszyła wszystko w koło (jeżówki zwłaszcza). No to ją ciachnęłam. Zdecydowanie zyskała na urodzie, albo zyska, wypuszcza nowe włoski, zieloniutkie. Tak nawiasem mówiąc to te siewki, które tak mi się namiętnie skiełkowały, możne rozsadzić w inne miejsca? Gdyby się udało to miałabym nowe egzemplarze (do cięcia zdecydowanie).
Pozdrawiam Ogrodowiczanki dm
popcorn 21:24, 19 sie 2020

Kasia, hehehe

Ula, miałam tam roczne i dwuletnie sadzonki, a prócz tego siałam od serca. I wyrosło wszystko, nie dość że stare sadzonki to jeszcze młode szybciutko dogoniły i jest mega busz...

Dorotko,normalnie byłoby mi bardzo szkoda. I nie usuwałam nawet najmniejszej siewki. Ale werbeny są wszędzie, no i nie usuwam ich, tylko przycinam żeby przesadzić. Nadal mam puste sporo miejsca, więc werbenowy las? Lepszy niż chwasty

Kosmosy zaskoczyły mnie rozmiarami, siałam pierwszy raz

Mikdan, przesadzam siewki stipy cały rok, zero problemów z przyjęciem się

Będę cięła stipę, jeśli tej teraz nie zabiłam buahaha w przeciwnym razie nie będzie czego ciąć

Pozdrawiam!!!
popcorn 09:05, 20 sie 2020

Co zrobić z poziomek?

Brukselka powoli się rozkręca

Bog 09:23, 20 sie 2020

popcorn napisał(a)
Wycinam werbenę za blisko chodnika, trzeba go będzie poprawić bo przez te deszcze dwie kostki opadły heh

Dwa krzaki kosmosów leżą, potrzebują tyczki, a jak się wkurzę to też wszystkie wytnę

Karola próbowałaś werbenę zasuszyć na zimę do wazonu ja bukietową suszę długo cieszą oczy po dwóch latach wyrzucam bo sa zakurzone choc nadal ładnie wyglądają.
BKosimkArt 09:28, 20 sie 2020

Dżem poziomkowy musi być pyszny.
Albo sok..
popcorn 10:05, 20 sie 2020

Bog nie suszę, tym razem minimalizm w cenie, lubię porządek, i jak mam wszystko ładnie pochowane w szafkach... rzadko się udaje ale pomarzyć można!

Basia na sok chyba za mało ich... no i mało soczyste mi się wydają? Ale dżem? Może? dzięki
Dorii 10:40, 20 sie 2020

Poziomki najlepiej zmieszać z czymś innym, same chyba nie bardzo się nadają. Nadmiary najczęściej mrożę.