Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

BKosimkArt 14:25, 16 wrz 2020

popcorn napisał(a)
Zamówiłam z odbiorem kuriera, dopłaciłam za odbiór kuriera. I co? I kicha heh
Roslinkom nic nie powinno być (Twoim), martwię się o miskanty z gołym korzeniem heh dla Asi

pozdrowka!

Może dziś jeszcze dojedzie...
popcorn 14:56, 16 wrz 2020

Odebrał chwilę temu, powiedział że transport noca i dostawa jutro. Oby! Jutro ma być chłodniej...
może to i lepiej że paczki były u mnie, w cieniu i cłodzie, niż na jakimś aucie cały dzień?
BKosimkArt 15:53, 16 wrz 2020

popcorn napisał(a)
Odebrał chwilę temu, powiedział że transport noca i dostawa jutro. Oby! Jutro ma być chłodniej...
może to i lepiej że paczki były u mnie, w cieniu i cłodzie, niż na jakimś aucie cały dzień?

No widzisz, to super.
popcorn 19:51, 16 wrz 2020

Pomidory dokonały żywota

Dwie taczki łętów, najlepiej byłoby je spalić...
deszczowymaj 10:04, 17 wrz 2020

popcorn napisał(a)

Pewnie Karola ..nic się nie dzieje bez przyczyny Teraz pogoda Nam sprzyja
popcorn 10:13, 17 wrz 2020

Ochłodziło się u nas, no i szaroburo, gdzie to słońce?
Kombinuję jak by się tu urwać na chwilę... heh

40 lawend do wsadzenia plys Juziek mi wysłała paczuszkę też Te pilniejsze bo z gołym korzeniem... więc do ogarnięcia na już.

Ze spraw ogrodowych mam warzywnik do ogarnięcia, przekopanie tak gdzie były ogórki a zostały same chwasty żeby wiosną nie kląć na czym świat stoi
Kilka worków z kurzęcym obornikiem mi leży, chcę je rozsypać przed zimą żeby śnieg zrobił swoje i roztopy wmyły to trochę w ziemię. Rozsypię pewnie większość na rabatach i w warzywniku.

Prócz tego jak znajde Edenki to przetansportuję rozchodniki i stipę. Innych grzechów nie pamiętam

Jeszcze parę drzew mi się marzy, kupię, posadzę i zima??? buuuuuu
Sonka 10:28, 17 wrz 2020

Spokojnie Karolina, ostatnie zimy to nie zimy. W tym roku z warzyw to mam tylko pory, cebulę, seler, troche fasoli i jeden skromny krzak cukini.
Pamiętam jak kiedyś w styczniu, może to było 10 lat temu sadziłam rododendrony.Nie trzymam dat i wszystko rośnie, ale u nas może trochę cieplej jest.
Kupiłam mieszankę motylkowych i będę siała na poplon. Warzywniak w tym roku normalnie mi zbrzydł, zastanawiam się, czy w ogóle go uprawiać, no ale jak to tak? Pójdę do sklepu po marchewkę szczypior?
Obserwuję Twoje poczynania, jesteś mega cyborg.
Wakacji nie było, Malta nie wyszła, ale za 2 tygodnie jadę w Bieszczady do Cisnej, nareszcie jakaś odskocznia, ciesze się bardzo.
Pozdrawiam , myslę też nad tym foliakiem....
popcorn 10:43, 17 wrz 2020

Pozdrawiam też!

Ja myślę nad Maltą właśnie zdjęli ją z listy państw do których nie można latać, Wizz ma tanie loty... hmmmmm
deszczowymaj 10:45, 17 wrz 2020

Karola

Już mam

Ale wielkoludy łohoho

Nie dziękuję
UlaB 11:17, 17 wrz 2020

popcorn napisał(a)

Ja myślę nad Maltą właśnie zdjęli ją z listy państw do których nie można latać, Wizz ma tanie loty... hmmmmm

Myśl intensywnie, bardzo polecam. Gdyby nie pandemia wrócilibyśmy tam ze znajomymi w tym roku. Bardzo dobrze sie tam czuliśmy, a nie dotarliśmy do kompleksu tych najstarszych świątyń (zresztą w wiele fajnych miejsc nie dotarliśmy). Szukaj noclegu blisko węzłów komunikacyjnych, bo na kolejnych przystankach można nie wsiąść do autobusu I raczej nie wbij się w okres deszczowy, ponoć robi się wtedy okropnie.