Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

popcorn 06:42, 12 lut 2021

Super! Dziękuję! Tak zrobię! W 2017 też już byłam haha no ale ten rok w którym takim razie jest na straty.

Dziękuję i pozdrawiam!!!
inka74 07:56, 12 lut 2021

Byłam w LM. Podpytałam panie kiedy będą ciemierniki i okazało się że nie wiadomo. Tylko do 4 sklepów w Polsce dali testowo jakieś niewielkie partie. Jak się nie sprzedadzą to w innych może nie być
popcorn 08:03, 12 lut 2021

Buu.
ciemierniki są od Zymona. Zawsze możesz zamówić online i dokładnie te odmiany które chcesz. No ale po 38 zł. Tu jak przecenili to z 38,99 na 27. Same przebrane już zostały... czy to znaczy że się sprawdziły? Pojęcia nie mam.
Za to w biedronie i to żadnej którą mam po drodze/w okolicy ciemierników nie było ani w tym ani w ubiegłym roku...
dziwne że sieci nie robią tego samego w cłąym kraju...
kami 08:19, 12 lut 2021

inka74 napisał(a)
Byłam w LM. Podpytałam panie kiedy będą ciemierniki i okazało się że nie wiadomo. Tylko do 4 sklepów w Polsce dali testowo jakieś niewielkie partie. Jak się nie sprzedadzą to w innych może nie być

Z działu ogród coś wspomnieli, że facet wstrzymał nam dostawę i dopiero jak będą tworzyć ogród na dworze będą ciemierniki.,,
To by się zgadzało. Nie wiedziałam co za,, facet,,
inka74 08:58, 12 lut 2021

Hehe, Kami facet to Zymon.
U mnie od 2 lat ciemierniki od niego pojawiały się pod koniec lutego. I wystawiali na zewnątrz właśnie. Teraz jeszcze 2 tygodnie zimy ma być więc stąd pewnie przesunięcie.

Ja od Zymona zamówiłam kilka ciemierników, dostawa ma być po mrozach dopiero. Ale Anji nie miał w ofercie
popcorn 09:10, 12 lut 2021

Rok temu ciemierniki też były na zewnątrz i bliżej końca lutego właśnie. Ale teraz zima się zrobiła, stąd pewnie reagują odpowiednio...
pozdrawiam serdecznie!!!
sylwia_slomc... 09:34, 12 lut 2021

Dzięki
nicol21 08:54, 13 lut 2021

Dzieki, dzięki Fajnie to wygląda, ale to już staaaare zdjęcia .
Jaką wysokość masz w najwyższym punkcie w salonie? Mi z planów wychodzi coś 5,8m i się zastanawiam czy nie za wysoko będzie dla ok 40m2 otwartej przestrzeni?
Ile masz zródeł światła i czy jest wystarczająco?
Czy lampy w kuchni są wystarczające? Ile masz odnóg ich i jak je rozłożyłaś ? Może strzelisz nową fotkę.
No i jak tam wyszedł kredens?
Koniecznie nowe fotki muszisz zrobić i wrzucić.
Zadowolona z wanny wolnostojącej jesteś?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
nyna76 09:07, 13 lut 2021

A w moim LM ciemierniki stoją w sklepie, to jest wielka galeria w centrum miasta bez ogrodu zewnętrznego.

popcorn 09:30, 13 lut 2021

Parę fotek

Zrezygnowałam z okien dachowych, boczne ściany z wielkimi oknami wystarczają. Nie jest ciemno. Bałam się tego ale to była dobra decyzja. Nie byłoby ich nawet jak umyć. Wysokość zgodna z projektem, nie wprowadzałam żadnych zmian które miałyby wpływ na konstrukcję budynku. Uwierzył że projektant wie co robi.

Lampy mam trzy w otwartej przestrzeni, po kilka punktów świetlnych każda. Wystarczy. Nad kuchnią trzy punktowe, jedną nad blatem plus dodatkowo oświetlenie wyciągu. Jak wszystko jest włączone to jak choinka
Wanna wolnostojąca super. Lepiej myć niż płytki na obudowie zwykłej.

U nas też w LM stoi wszystko w środku, dziś minus 8 w dzień i kilkanaście w nocy...