Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Katte 20:54, 12 mar 2021

Macham!
Też nasadziłam w multipaletki.
Szalotki musiałam jescze raz oczyścić i wetknąć bo im nalałam za dużo wody i zaczęły mi białym nalotem zachodzić... :-/
Okra czeka na wysiew.
Posadzone różne różności. Teściowa pyta na co mi tyle...
Chciałabym mały warzywniak, ale się nie da przy tym co my jjemy, muszę mieć srylion warzyw i wynalazków.. Hehehe.
Z nowości kupiłam mizunę - musztardowca jestem ciekawa smaku, kapustę PAK choi. I karczocha... Hmmm
popcorn 08:32, 13 mar 2021

Karczoch mi kiełkuje. Może w tym roku uda mi się go przezimować. Może w igloo?

Nizina jest bardzo ostra, jako dodatek ok ale żeby samą jeść jak sałatę to się nie da. Pak choi uwielbiam ale w tym roku jako poplon, bo ledwo ciepło się zrobi wybija w pędy kwiatowe zamiast przyrastać na objętość.

To fakt, za dużo to za dużo, ale po trochu wszystkiego?
Oby tylko był czas ogarnąć te warzywna żeby chwastami nie zarosły, to będzie dobrze

Wycięłam wczoraj hortensje, patyki dziś posadzę w warzywniku.
Zaczęłam też przycinać werbeny, słomę jeszcze zostawiam na rabatach bp nadal ma być zimno. Cały przyszły tydzień w nocy na minusie. Buuu

Dziś odgrodzimy część wybiegu dla kur pograbkuję i wysieję nasiona trawy. Też nie jestem pewna czy nie zbyt wcześnie?
kasiek 09:08, 13 mar 2021

Ale praktycznie u Ciebie, też muszę się wziąć za sianie warzywek
sylwia_slomc... 09:16, 13 mar 2021

popcorn napisał(a)
Karczoch mi kiełkuje. Może w tym roku uda mi się go przezimować. Może w igloo?

Nizina jest bardzo ostra, jako dodatek ok ale żeby samą jeść jak sałatę to się nie da. Pak choi uwielbiam ale w tym roku jako poplon, bo ledwo ciepło się zrobi wybija w pędy kwiatowe zamiast przyrastać na objętość.

To fakt, za dużo to za dużo, ale po trochu wszystkiego?
Oby tylko był czas ogarnąć te warzywna żeby chwastami nie zarosły, to będzie dobrze

Wycięłam wczoraj hortensje, patyki dziś posadzę w warzywniku.
Zaczęłam też przycinać werbeny, słomę jeszcze zostawiam na rabatach bp nadal ma być zimno. Cały przyszły tydzień w nocy na minusie. Buuu

Dziś odgrodzimy część wybiegu dla kur pograbkuję i wysieję nasiona trawy. Też nie jestem pewna czy nie zbyt wcześnie?

Trawa jeszcze nie ruszyła, jak ruszy i zacznie zielenieć to siej Przymrozki nocne jak patrzę to praktycznie do połowy kwietnia( dalej nie sprawdzałam)
popcorn 11:23, 13 mar 2021

Trochę popracowaliśmy, ale fajnie

Wybieg dla kur wygrabiony

I obsiany trawą, patrząc z góry.
Nasiona zeszłoroczne, cholera wie czy wykiełkują...

To ilość brukselki i jarmużu który zjadły kury, głównie. Przez całą zimę...

Igloo posprzątane, bele słomy od północnej strony żeby nadal ocieplać. Kupiłam takie koziołki nogi drewniane żeby stworzyć stół

popcorn 17:58, 13 mar 2021

Fajny dzień, pokręciliśmy się, wycięłam trochę traw i bylin, ale całe siano zostawiam na rabatach bo nadal ma być zimno.
Wszystko powoli chce rosnąć. Werbena sucha jak nie wiem co, ciekawe czy przeżyła. Czy będzie trzeba czekać na siewki.

Ciemierniki w słońcu kwitną. Ale serio większość m w półcieniu w przedogródku, to jednak dopiero się szykują.

W igloo zaczęliśmy przygotowywać ziemię.

popcorn 11:39, 14 mar 2021

Czerwona kapusta nie taka smaczna jak zielona

Narcyze w blokach startowych, a w cieniu za domem. W słońcu może byłyby szybsze

Tutaj zaczęłam porządkować. Wycinan ale zostawiam na miejscu żeby zielone przetrwało pod spodem.

BASIA8 11:46, 14 mar 2021

Jakie piękne już narcyze. U Nas lewo czubeczki widać.
Napia 12:30, 14 mar 2021

Musze przyznać, że wysiewy wyglądają imponująco. U mnie na parapecie skromnie - tylko pomidory, papryka i trochę jednorocznych kwiatów. Kurki urocze
popcorn 15:14, 14 mar 2021

Lubię ogródkować wiosną bardzo powoli ale nadchodzi

Ostatnie brukselki, nigdy nie miałam takiej wypasionej

Dzień dobry panie rabarbarze