Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

nicol21 22:05, 26 kwi 2021

Ciężko za Tobą nadążyć Karola!
Znów nowe kurczaki! Fajne, ładne. Ale do tego etapu to jeszcze mi daleko. Choć swoim jajkiem bym nie pogardziła

Magnolia sunsation - cudna! Kupiłam chyba 3 lata temu, ale niestety nie przyjeła się. Szkoda, bo ładne drzewko już było, chyba z 35eur kosztowało a było z 5x większe od Twojego patyka [wieszke niż ja] też się zdziwiłam, że dość tania i dlatego zaryzykowałam. W przyszłości dużo lepiej przygotuję ziemię.

Piwonie zaraz będą w malinach , wiesz jak malina się rozchodzi. Ale co tam - grunt żeby kwitły a optymalizację powierzchni dobrze zrobić

Chętnie przyjęłabym trochę tej wilgoci od Ciebie, u nas susza ze hoho.

Jak Twoja walka z podgarycznikiem? Zdusiłaś dziada?!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Kasya 07:00, 27 kwi 2021

Karola, jaki może być powod ze papryki nie rosną ?
popcorn 07:15, 27 kwi 2021

Ewelina, podagrycznik niestety miejscami rdzi sobie świetnie. W malinach też... może kiedyś przygotuję rabatę pod piwonie, i je poprzesadzam. Póki co musi być tak jak jest. I tak, maliny są dookoła. Ale piwonie mogę wykopać kiedykolwiek. Jak będę miała dla nich miejsce. A na to się nie zanosi chłe chłe chyba że kupię nową działkę

Szkoda magnolii! Ja też kilka zabiłam, pierwszy rok trzeba wokół nich biegać i o nie zadbać, moje zwykle się przesuszały, wracałam z urlopu w lipcu, one traciły liście i po nich, następnej wiosny nic nie odbiło. Tutaj glina glina, nie piaszczysta glina, więc więcej wody. Zobaczymy jak będą rosły, trzy sadzone rok temu mają się dobrze i kwitną

Kasia podlej biohumusem. Papryki u mnie też rosną do pewnego momentu, a potem chcą tylko kwitnąć i owocować i nie puszczą ani jednego nowego listka... nie wiem dlaczego.

pozdrawiam miłego dnia!
popcorn 11:54, 27 kwi 2021

Hit hitów... Chyba mam dość zamówień internetowych.

Ciemierniki, ładnie spakowane, w opisie odmian miały rosnąć w doniczkach C5 ewentualnie p9. Śmiech na sali... Ceny 17-32 zł za doniczkę.
Lepsze siewki dawałam koleżankom...

mrokasia 11:59, 27 kwi 2021

Ożesz....
Mgduska 12:05, 27 kwi 2021

Takie kupowałam kiedyś po 10 zł, zakwitły po dwóch latach - zawracanie głowy, a nie powiększanie kolekcji
Dorii 12:05, 27 kwi 2021

Czego się czepiasz, rosną w doniczce przecież, a że od wczoraj to już inna inszość.
Heh, u mnie inaczej niż internetowo się nie da. Lokalnie to wybór marny.
hankaandrus_44 12:09, 27 kwi 2021

No niestety, sprzedawcy liczą, że nie zareklamujesz. Na taką ilość trzeba reklamować. Gdyby to była jedna sadzonka, to bym rozważAŁA, Ale tyle za potrójną kasę. Co to za firma? Podaj na priv. ogłosimy Ogrodowy strajk tych cwaniaków.
April 12:12, 27 kwi 2021

Masakra.
W tej cenie w markecie są wypasione sadzonki.
popcorn 12:15, 27 kwi 2021

Centrum Ogrodnicze Lublin. Wysłałam reklamację. Sorry ale to przegięcie. Tak, rosną w p9... od dwóch dni Zobaczymy co powiedzą. Tej wielkości siewki to nie wiadomo czy przetrwają w ogóle, ptaki, pies, pogoda, glina, deszcze, zima... może i jeden kwiatek po 2 latach, ale w życiu bym nawet nie popatrzyła na siewki w centrum ogrodniczym, na żywo. A wysłać mogą... bo mogą. U nas też szkółek zatrzęsienia nie ma, a ciemierniki widziałam w jednej... stąd kupuję przez internet. ale już mi się znudziło.