Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Juzia 22:46, 14 maj 2021

Niezniszczalna jesteś! Jutro wstaniesz i dalej będziesz działać

edi75 07:13, 15 maj 2021

Ile Cię Karola trzymało po szczepieniu?
popcorn 17:27, 15 maj 2021

Po szczepieniu czułam się źle dobę lub może ciut dłużej. Nie było tragicznie...

Zbiera się na burzę. Pół dnia spędziłam z młodą na zakupach ciuchowych do szkoły i na konie. Rośnie jak na drożdżach,za chwilę będzie wyższa niż ja. Rozmiar butów już ten sam...

Wysadziłam ogórki i dynie które miałam w igloo. Posieję też trochę prosto do gruntu.

Nie mam pojęcia gdzie zmieszczę buraki i fasolkę. Wyjęłam żeby sadzić ale miejsce mi się skończyło haha

Mam jeszcze kawałek w warzywniku ale najpierw muszę odchwaścić.

Reszta ogrodu skoszona. Wczoraj odchwaszczone warzywa wyściółkowałam skoszoną trawą. Może będzie mniej chwastów. Jutro ciąg dalszy odchwaszczania chyba że będzie mokro...
Johanka77 17:36, 15 maj 2021

Dzielna Mama!

Ja lecę po obiedzie ściółkować brzozową, a na zakupy z Młodą o 19 planuję do Plazy
popcorn 20:30, 15 maj 2021

Miłego!

Popadało trochę. Wszystko podlane. Nie jakoś porządnie ale lepszy rydz niż nic może podleje bardziej przez noc.

Kurczaka na noc wyciągamy z kurnika, karmimy, poimy, i wkładamy z powrotem do skrzynki razem z siostrą. W ciągu dnia kurka jest przeganiana przez starsze kury i trzyma się na uboczu. Pilnujemy żeby jadła i piła, dostaję ekstra robaki znalezione podczas pielenia. Nadmiar trzymam w pudełku po lodach z kompostem małe ślimaki nagie też zjada
Chyba będzie dobrze? Trzy tygodnie u nas, kurka emerytka powoli ale rośnie.

Jutro chciałabym odchwaścić warzywnik.
popcorn 09:07, 16 maj 2021

Groszek ładnie rośnie, ten siany do gruntu zgnił... W dwóch miejscach...

Brokuły gałązkowe niestety zakwitły, wyrwałam, kury zjadły

Za to kalafiory ładnie rosną

Paprocie od Basi

Miłego dnia!
Agania 09:18, 16 maj 2021

Hey pracusie, fajnie brniecie do przodu, koszenie, pielenie, kurkowanie i kolejne wysiewy, też wolałabym tę robotę i niż shopping teraz ale powrót do szkoły zobowiązuje
U nas też się ruszyło, syn skosił mi trawnik, Leszek w końcu odpalił rębarkę, mam wielką pryzmę zrębek do kompostowania
Rozpoczęłam rehabilitację, powoli rozruszamnsobie warzywniczek
Pozdrawiam Kariolka
popcorn 11:45, 16 maj 2021

Ciesze się Agatko!!!

Zrębki by mi się przydały, sprzętu nie mamy ale drzew też nie buahaha

Czekam na następny transport wtedy wysypię pozostałe rabaty. Póki co powoli je wykładam skoszoną trawą której nie ma zbyt wiele póki co, bo trawa była tak długa że żeby kosiarka się nie zapychała nie zakładaliśmy kosza na trawę... Następnym razem na pewno będzie lepiej

Cieszę się że mimo średniej pogody dziś wykopałam kopiastą taczkę chwastów z przedogródka, ostatnio nie skończyłam tego robić i zarosło niemiłosiernie. Kury się ucieszą

Kolejne prace na dziś to wycięcie trawy z brzegów, nie mamy podkaszarki ale przynajmniej żadna piwonia nie ucierpiała (tym razem). A potem przenoszę się z odchwaszczaniem do warzywnika
hankaandrus_44 13:34, 16 maj 2021

Pracowity weekend u Ciebie, ale już niedługo i po pracy w ciągu tygodnia bedzie jasno, to tak nie odczujesz tego plewienia.no i majowe pielenie jest uciążliwe, bo chwasty po zimie wschodzą jak pod wpływem czarodziejów. Zdrowia życzę i zadysponuj sobie cas relaksu.
popcorn 15:19, 16 maj 2021

Popracowaliśmy znowu. Wycięłam trawę wzdłuż rowu z hortensjami, trawa z obu stron zarasta je w ten sposób że prawie ich nie widać haha

Pada więc czekając na obiad wyskoczę rozsypkę trochę nawozu. Ostatnio przesadziłam i część nowych przyrostów na bukszpanowej obwódce nie wygląda zbyt zdrowo. Ale reszta wygląda ok.

Posadziliśmy niedawno kupioną kalinę i grujecznik oraz karłowego wiąza. Jak tak dalej pójdzie będziemy mieli gąszcz nie mogę się doczekać

Kury dostały dwie taczki trawy. Do warzywnika nie doszłam heh.

Po pracy mogę pogrzebać godzinkę czy dwie ale czasem pogoda nie pozwala..

Miłej reszty niedzieli