Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

popcorn 07:10, 19 maj 2021

Chwasty się śmieją, ale powoli je wyrywam. Bardzo powoli i za wolno, z pewnością, ale robię co mogę. Dwa etaty, młoda, gotowanie, czasem jakieś sprzątanie. Dom jak więzenie, zero rozrywek poza, zero wyjazdów... heh wole o tym nie myśleć.
Przetrwać godziny pracy, młoda na konie, trochę pielenia i odżywka dla pomidorów w igloo i poza igloo, granulki na ślimaki wieczorem bo dwa dni ma nie padać (jutro i w piątek). Po młodą z koni, kolacja i lulu.

Miłego dnia!
popcorn 07:36, 19 maj 2021

Był wczoraj facet zmierzyć pergolę którą chcemy nad miejscem do grillowania. Nie ma cienia i albo zaczynamy wieczorem żeby zeżarły nas komary, albo wcześniej żeby nas słońce spiekło.
Jak nie zabije nas ceną to poproszę o drugą pergolę przy tarasie. Pod wisterię
I trochę prętów żeby winorośle miały się po czym wspinać na stoku
beta 07:52, 19 maj 2021

popcorn napisał(a)
Chwasty się śmieją, ale powoli je wyrywam. Bardzo powoli i za wolno, z pewnością, ale robię co mogę. Dwa etaty, młoda, gotowanie, czasem jakieś sprzątanie. Dom jak więzenie, zero rozrywek poza, zero wyjazdów... heh wole o tym nie myśleć.
Przetrwać godziny pracy, młoda na konie, trochę pielenia i odżywka dla pomidorów w igloo i poza igloo, granulki na ślimaki wieczorem bo dwa dni ma nie padać (jutro i w piątek). Po młodą z koni, kolacja i lulu.

Miłego dnia!

hej
czas leci...a doba nie jest z gumy...jesli Cię to pocieszy, to ja tez mam podobnie
ale przecież wszystko kiedyś minie...Młoda juz nie będzie młoda...i będziesz miała więcej czasu dla siebie
buziaki
beta 07:53, 19 maj 2021

popcorn napisał(a)
Był wczoraj facet zmierzyć pergolę którą chcemy nad miejscem do grillowania. Nie ma cienia i albo zaczynamy wieczorem żeby zeżarły nas komary, albo wcześniej żeby nas słońce spiekło.

ooo zapowiada się ciekawie
Kasya 07:56, 19 maj 2021

popcorn napisał(a)

Ja jak ma wyglądać ? Pokaz cos podobnego
popcorn 08:24, 19 maj 2021

Jak klatka bez dna. 5x5 na 3m wysokości. Ze stali. Niemalowanej, tak żeby zardzewiała. I winorośle na tej konstrukcji, za parę lat owoce zwieszające się nad stołem piknikowym
Spawane stalowe elementy o przeroju prostokąta.

Przy tarasie porządniejsza konstrukcja malowana na biało lub antracyt, biało kwitnące wisterie
Mgduska 08:39, 19 maj 2021

O, super plan, fajnie

U mnie te zwykłe kukliki nie rosną w ogóle, od paru lat mam góra trzy kwiatki, a kępa się nie powiększa. Za to odmianowe rosną bardzo ładnie i mają dziesiątki pączków Fakt, że o te odmianowe lepiej zadbałam
popcorn 08:42, 19 maj 2021

Pewnie tam tkwi tajemnica Pomarańczowe wykopię jak przekwitną i zamienię miejscami z odmianowymi, myślę. Póki co kwitną i mnie cieszą te mini kwiatuszki
Mgduska 08:45, 19 maj 2021

Wiesz, bo ja dopiero odkrywam pomarańcz I zaczyna mi się podobać
Gosiek33 08:55, 19 maj 2021

popcorn napisał(a)
Jak klatka bez dna. 5x5 na 3m wysokości. Ze stali. Niemalowanej, tak żeby zardzewiała. I winorośle na tej konstrukcji, za parę lat owoce zwieszające się nad stołem piknikowym
Spawane stalowe elementy o przeroju prostokąta.

Przy tarasie porządniejsza konstrukcja malowana na biało lub antracyt, biało kwitnące wisterie

O ile pamiętam z dawnych lat to ważna jest grubość tej stali w kątownikach, jeśli profil zamknięty to na pewno szczelnie przykryty przy wlocie od góry. Poza tym stal zwykła zardzewiała to nie korten. Weź pod uwagę wytrzymałość takiej konstrukcji nie poddawanej zabezpieczeniom. Rozkmiń też temat preparatów Owatrol. Jak już zardzewieje to pomalujesz i zachowasz rdzawy widok bez nIebezpieczeŃstwa, że kostrukcja po latach się zawali