Zbiorczo dziękuję Wam bardzo serdecznie za kciuki i wsparcie! Baaardzo się przydadzą!
Przesłona nie powstanie tak od zaraz, ale docelowo ma być tak:
- najpierw muszę dosadzić graby do żywopłotu, tam gdzie jeszcze jest nieszczelny,
- z lewej strony będą przesadzone moje klony Red Sunset tak, żeby były bliżej siebie, a nie jak teraz rozstrzelone po całej rabacie,
- z prawej będzie wysunięta, poszerzona rabata i tam zagajnik z siedmiu brzóz Doorenbos.
Do tego oczywiście średnie piętro, gdzie wykorzystane zostały rośliny, które już mam, czyli miskanty, hortki, derenie ivory.
Pluję sobie oczywiście w brodę, że się nie zdecydowałam w środku zimy na ten projekt, bo teraz jest za późno na to, żeby przesadzać klony- już kwitną i tę rabatę będę mogła przygotować dopiero jesienią, jak klony zrzucą liście. Nie ma tego złego- będzie można dobrze przygotować glebę, co nasza Wiola i wcześniej Toszka zawsze powtarzają/ -ły, jest w końcu najważniejsze
A w międzyczasie też będę mieć co robić- wokół tarasu mają powstać trzy donice palisadowe (szukam fachowca!), w nich świdośliwy, więc jak tylko trochę urosną (ŚŚ, nie donice

), też będą nas przesłaniać.
Widzę to oczami wyobraźni i wiem, że będzie pięknie, jeśli uda mi się wszystko zrealizować! Tylko trzeba trochę poczekać