Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród zacząć czas.

Ogród zacząć czas.

MartaCho 08:33, 28 maj 2024

Margerytka40 napisał(a)
A może znasz cudowny sposób na mrówki?

Jeszcze niestety nie! Mąż jakimś proszkiem ostatnio sypnął, to się w domu pojawiły
Basieksp 09:07, 28 maj 2024

Ja wczoraj zakopałam dwa słoiki z piwem, szału nie ma, bo w jednym może 3sz w drugim trochę więcej. Ale ślimorów mam dużo więcej. Liczyłam na trochę lepszy efekt, że w tych słoikach bedzie ich więcej. Dołożę im jeszcze ogórki
MartaCho 09:31, 28 maj 2024

Basieksp napisał(a)
Ja wczoraj zakopałam dwa słoiki z piwem, szału nie ma, bo w jednym może 3sz w drugim trochę więcej. Ale ślimorów mam dużo więcej. Liczyłam na trochę lepszy efekt, że w tych słoikach bedzie ich więcej. Dołożę im jeszcze ogórki

Basiu, u Ciebie lepsza impreza będzie- nie dość, że piwo dostają, to jeszcze coś do przegryzienia U mnie naprawdę jak na razie się sprawdzają te ogórki. Trzeba tylko pamiętać o ich zebraniu, bo raz zostawiłam na całą noc- rano tylko krążki ze skórką leżały, a ślimaki już zdążyły się schować
Basieksp 11:04, 28 maj 2024

MartaCho napisał(a)

Basiu, u Ciebie lepsza impreza będzie- nie dość, że piwo dostają, to jeszcze coś do przegryzienia U mnie naprawdę jak na razie się sprawdzają te ogórki. Trzeba tylko pamiętać o ich zebraniu, bo raz zostawiłam na całą noc- rano tylko krążki ze skórką leżały, a ślimaki już zdążyły się schować

No szykuje się impreza Ze zbieraniem nie będzie u mnie problemu, codziennie na nie poluję. Robię taki wieczorny obchód.
Magara 00:25, 29 maj 2024

Każdy pomysł na ślimaki jest dobry
Kiedyś też z piwnymi pułapkami próbowałam, ale potem gdzieś doczytałam, że te wszystkie pułapki to ślimaki jedynie przyciągają do ogrodu z okolicy a nawet z daleka. I co z tego, że je wyłapiemy na pułapki, skoro bez pułapek by ich tyle nie było???
Przyznam szczerze, że sama nie wiem jaka taktyka jest słuszna
Osobiście sypię granulat, ten eko. Coś tam mam wyżarte, ale golasów widzę w tym roku wyjątkowo mało. Skorupkowych w tym roku nadmiary, ale mam wrażenie, że one takie żarłoczne nie są.
April 09:28, 29 maj 2024

Świetny pomysł na ślimaki, muszę zastosować, choć u siebie akurat plagi nie mam. I nie ma się co dziwić, już trzeci miesiąc nie pada...
mrokasia 10:17, 29 maj 2024

Ja ślimaków prawie nie widzę a do cna wyżarły mi 3 młode sadzonki jarzmianek i kilka jeżówek...
April 10:57, 29 maj 2024

Kasiu, przykro mi, to zołzy.
MartaCho 11:02, 29 maj 2024

Czyżby swój do swego?
Też mam ich multum i też mi jeżówki całkiem wyjadły
olciamanolcia 11:21, 29 maj 2024

mrokasia napisał(a)
Ja ślimaków prawie nie widzę a do cna wyżarły mi 3 młode sadzonki jarzmianek i kilka jeżówek...

A u mnie żrą w grabowej szałwie