Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród zacząć czas.

Ogród zacząć czas.

Patrycja_KG_Lu 09:18, 15 maj 2024

Jakie odstępy dla brzóz masz przewidziane w projekcie?
MartaCho 09:29, 15 maj 2024

3,5m
Narsilia 09:31, 15 maj 2024

No pięknie się namalowało miejsca na rabaty i plany też zacne wszystko to co lubię szałwia rozchodnik , a przy tarasie będzie tak pachnąco i pięknie z tego co opowiadasz że nie będzie chciało się z niego wychodzić.

Potrzebę ciszy i spokoju rozumiem doskonale z resztą ja swój dom pobudowałam głęboko od lini drogi bo 100 m w gląb.

Może trochę dziwnie to wygląda ale mam daleko od domów sąsiadów i jestem w swoim małym raju.
MartaCho 09:36, 15 maj 2024

Tak, szałwia i rozchodniki to takie must-havy
Fajnie, że miałaś możliwość tak oddalonej od drogi budowy. Swój raj, to jest to, co każdy tutaj próbuje osiągnąć- większości nawet już się przecież udało
Pewnie przy większych opadach śniegu psioczycie na tę odległość od drogi, ale całą resztę roku jest to na pewno plus.
Mieliśmy świadomość, że teraz wokół może zostać zabudowany, ale jednak liczyliśmy na domy lub szeregówki, a nie takie straszydła wielorodzinne.
ajka 18:48, 15 maj 2024

Piękna ta twoja piwonia drzewiasta, i jaki kolor. A moja w ogóle nie chce rosnąć, o kwitnieniu nawet nie wspominam.

Rabaty będą wielkie, masz pole do popisu.
Narsilia 19:27, 15 maj 2024

MartaCho napisał(a)
Tak, szałwia i rozchodniki to takie must-havy
Fajnie, że miałaś możliwość tak oddalonej od drogi budowy. Swój raj, to jest to, co każdy tutaj próbuje osiągnąć- większości nawet już się przecież udało
Pewnie przy większych opadach śniegu psioczycie na tę odległość od drogi, ale całą resztę roku jest to na pewno plus.
Mieliśmy świadomość, że teraz wokół może zostać zabudowany, ale jednak liczyliśmy na domy lub szeregówki, a nie takie straszydła wielorodzinne.

No to faktycznie trafiło wam się możliwe najgorzej, no koszty przyłączy , budowa drogi dojazdowej i odśnieżanie to są chyba te 3 minusy ale pozatym same plusy.

No i raczej mam pewność że nikt mi się tu nie wybuduje bo sąsiedzi po bokach to rodzina i mają domy przy drodze a tu dalej łąki lub sady.
Patrycja_KG_Lu 20:25, 15 maj 2024

Ja to już niczego nie jestem pewna w tych czasach. Na działce za nami wg. MPZP nie można się budować, miał być widok na pola uprawne…nowi właściciele postawili domek na palach betonowych. Obecnie w gminie dyskutowane są poprawki do MPZP, miejsce dookoła Parku Krajobrazowego, które miały pójść pod zalesienia dalsze magicznie (wybiórczo niektóre działki) mają być zmienione pod zabudowę i limit wysokości budynku zwiększony do aż 25 m, co daje lukę na zabudowę wielorodzinną.
MartaCho 08:49, 16 maj 2024

Masz rację Pati!
Do tego dochodzą szalejące ceny działek, tak, że klient indywidualny rzadko może zdecydować się na zakup, tylko deweloper, który zamiast domu wybuduje cztery mieszkania na tym samym metrażu
olciamanolcia 20:37, 18 maj 2024

No moja Droga rabata będzie cudowna-jednak brzozy na rabacie to pewniak jeśli chodzi o efekt wizualny ogrodu
Ja się zastanawiam czy w moja brzozową nie dać szałwii Caradonny-tylko ona chyba bardziej słonce lubi a w mojej brzozóweczce sporo cienia bywa.
Juzia 12:40, 20 maj 2024

Spora ta rabata wyjdzie
I jeszcze coś dookoła tarasu!
To będziesz miała ciekawy sezon

A to ognisko to też gdzieś w tych rejonach planujesz?