Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród zacząć czas.

Ogród zacząć czas.

JoanNa 09:05, 26 lip 2024

MartaCho napisał(a)

Wróciłam też do strony 6 O rety, kto tam wówczas z nami w ogrodach był? I Toszka i Makadamia i Dorii. Bardzo żałuję, że już nie zaglądają.
Wygląda zatem na to, że te moje seslerie mają już pięć lat- ja je już też nie raz dzieliłam.

O kurcze, czyli bez podziału byłyby jeszcze większe potworexy To mnie przekonuje w takim razie do tych 50cm odstępu.
Też mi szkoda że Toszki i Makadamii już tu nie widać, ja też późno trafiłam na Ogrodowisko, ale i tak jest tu duużo fajnych osób. Fajną mamy tu społeczność
MartaCho 09:08, 26 lip 2024

Od frontu faktycznie, muszę przyznać, że lubię to co jest. Ale za domem i z boku- o la boga!
Choć po czterech latach nasz żywopłot grabowy utworzył już szczelną przesłonę. Musze Wam go pokazać, bo też jest fajny

Jutro ma przyjść pan od donic- pisałam do niego rano, żeby potwierdził- coś złowrogo milczy

Wiesz już, kiedy Ci się uda w nasze okolice wybrać?
MartaCho 09:14, 26 lip 2024

JoanNa napisał(a)

O kurcze, czyli bez podziału byłyby jeszcze większe potworexy To mnie przekonuje w takim razie do tych 50cm odstępu.
Też mi szkoda że Toszki i Makadamii już tu nie widać, ja też późno trafiłam na Ogrodowisko, ale i tak jest tu duużo fajnych osób. Fajną mamy tu społeczność

Tak, to prawda i bardzo doceniam to, że osoby, które już mają nawet skończone ogrody, są, pokazują swoje przepiękne ogrody, dzielą się wiedzą i doświadczeniem! Bezcenne!
MartaCho 09:16, 26 lip 2024

JoanNa napisał(a)

Marta, masz 2 zdjecia z hortkami-jedne rosną w towarzystwue seslerii a na drugim zdjęciu pod hortką jest hakonechloa, i ona ma zwiewny pokrój. Może to o hakonke chodzilo?

Całkiem możliwe. Seslerię widać też w tle na zdjęciu z kocimiętką- widać też sztywne źdźbła.
Te hortki na zdjęciach to jest ta sama rabata, tylko raz od strony wjazdu do garażu i drugie zdjęcie od strony furtki i chodnika
olciamanolcia 13:18, 26 lip 2024

No w końcu foty jakieś horty ładne dużo kwiatów mają. Moje w tym sezonie też bujne - najbardziej Silver Dolar - dawno takich nie miałam.
LIDKA 14:06, 26 lip 2024

Marta życze Ci zeby twój donicowy był słowniejszy niż mój od nawodnienia.

Pokazuj więcej a Toszke mieć na wątku wpoczątkach ogrodowania to skarb, ja sie nie załapałam już.
MartaCho 14:11, 26 lip 2024

Dzięki Liduś, właśnie o Tobie i Twoich perypetiach myślałam umawiając się z nim i potwierdzając termin i wcale się nie zdziwię, jak coś mu nagle wypadnie Zresztą u Karoli z Kontanaogród roboty większego kalibru a też z fachowcami różnie...
LIDKA 14:31, 26 lip 2024

zadzwoniłam do mojego ogrodnika -ma być jutro. jak zobacze i uwierze to sie bede cieszyć
olciamanolcia 14:59, 26 lip 2024

LIDKA napisał(a)
zadzwoniłam do mojego ogrodnika -ma być jutro. jak zobacze i uwierze to sie bede cieszyć

Uwierz że ze wszystkimi majstrami tak jest
Na człowieka do pomiaru rolet czekałam dwa tygodnie- realizacja za 4 tyg do tego czasu poszwa od kołdry wisi w oknie
LIDKA 15:06, 26 lip 2024

olciamanolcia napisał(a)

Uwierz że ze wszystkimi majstrami tak jest
Na człowieka do pomiaru rolet czekałam dwa tygodnie- realizacja za 4 tyg do tego czasu poszwa od kołdry wisi w oknie

moj miał być w maju hehehhe

eh te majstry