Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 20:32, 17 maj 2022

Kielichowiec. Uwielbiam te kwiaty, są po prostu piękne

Gruszka_na_w... 20:40, 17 maj 2022

galgAsia napisał(a)
Haniu, jeden z "Twoich" bodziszków, Dragon heart, otworzył jeden kwiatek. No mówię Ci, jest obłędny! Świeci z daleka

Rzeczywiście piękny.
Gdybym kiedyś zwariowała i usunęła zimozielone bodziszki korzeniaste kwitnące na biało, to będę miała go w pamięci. Zwolniło mi się stanowisko po uschniętych pierisach, ale jest na podwyższonej rabacie w bardzo nasłonecznionym miejscu. Raczej nie dla bodziszków.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
galgAsia 20:42, 17 maj 2022

A to jest kawałek, który wczoraj przez ponad godzinę odgruzowywałam spod Irish Green Duży, prawda?!?

Moja śliczna dalijka nn - no czy ona nie jest cudna???

Przetacznikowiec wirginijski Red Arrow - ktoś ewidentnie miał kłopoty z nazwami kolorów

I na koniec, dla wiernych fanek , serduszka CUPID!!!!

Rojodziejowa 20:45, 17 maj 2022

galgAsia napisał(a)

I na koniec, dla wiernych fanek , serduszka CUPID!!!!

Te serduszki to takie trochę... nieprzyzwoite
Mgduska 22:22, 17 maj 2022

Ale ta serduszka ładna. I kielichowiec, i róże. Trochę Cię czytam od początku, trochę od końca
Widziałyście może poprzedni odcinek w Gard. World? Pokazywali, dlaczego serduszka jest nazywana Lady in the bath - trzeba jedno serduszko odwrócić tym pipsztylem do góry i rozsunąć płatki Może będzie się lepiej kojarzyło
Magara 23:45, 17 maj 2022

galgAsia napisał(a)
Kompleksowy Plan na Sezon Polowań to jest to
Serio, serio - ja plany uwielbiam pisać, a jeszcze bardziej wykreślać z nich kolejne punkciki Od razu wiem, ile zrobiłam

Też tak mam - wykreślanie punkcików to jest najlepszy moment dnia Tylko zupełnie nie wiem dlaczego mi się karteluszki, kartki i zwoje z planami i zadaniami, nie tylko ogrodowymi, mnożą jak szalone
Kwitnących róż i dalijki nie skomentuję
antracyt 08:50, 18 maj 2022

Ciekawe te skojarzenia serduszkowe
Które to róże, prócz rugosy takie wyrywne?
jolanka 09:27, 18 maj 2022

Postanowienia niezakupowe rozumiem chociaż nie mam pojęcia dlaczego one takie jakieś słabiutkie, bez żadnego ugruntowanego umocowania
Też miałam takie mocne postanowienie i też skończyło się podobnie jak u Ciebie
Nacieszyłam oczy, nadrobiłam troszkę zaległości i zastanowiłam się dlaczego tu o „nieprzyzwoitościach” piszecie
Serduszka jest zawsze przyzwoita a czy my czasami, hmm ?
galgAsia 13:07, 18 maj 2022

Rojodziejowa napisał(a)

Te serduszki to takie trochę... nieprzyzwoite
Asia... ale o co kaman?!? chyba nie mam dosyć wyobraźni
galgAsia 13:09, 18 maj 2022

Mgduska napisał(a)
Ale ta serduszka ładna. I kielichowiec, i róże. Trochę Cię czytam od początku, trochę od końca
Widziałyście może poprzedni odcinek w Gard. World? Pokazywali, dlaczego serduszka jest nazywana Lady in the bath - trzeba jedno serduszko odwrócić tym pipsztylem do góry i rozsunąć płatki Może będzie się lepiej kojarzyło
Miło mi bardzo, że do mnie zaglądasz Zapraszam serdecznie, mam nadzieję, że zostaniesz na dłużej
GW nie oglądałam, ale widzę, że muszę. Może wtedy załapię, co jest na rzeczy...