Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

Gruszka_na_w... 18:49, 11 kwi 2023

galgAsia napisał(a)
Dzień wybitnie nieogrodowy, znów leje. W zasadzie to cały dzień leje, bez specjalnej przerwy.
Szkoda, że nie można nałapać wody na zapas na kilka lat
No nic, kiedyś w końcu przestanie, prawda...?

W moich prognozach deszcz jest przez kolejny tydzień. Straciłam nadzieję, że nastąpi bezdeszczowy przerywnik.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magara 22:52, 11 kwi 2023

Magnoliami jestem usatysfakcjonowana, trochę
Kokoryczką mnie zmartwiłaś, też trochę Nie zauważyłam u mnie jakiegoś nadmiernego rozłażenia się, ale może mało uważna jestem Trzy mam zamówione, szerokolistnymi nazwane, muszę przemyśleć temat ich posadzenia

U mnie - po wczorajszym naprawdę wiosennym, wręcz letnim, dniu - dla odmiany od rana kaszubski zimny, urywający głowę wiatr, a od 15 leje
galgAsia 17:56, 13 kwi 2023

I wczoraj, i dzisiaj bez deszczu... A ja zarobiona po kokardy. No co ja poradzę...

Muszelka 18:08, 13 kwi 2023

galgAsia napisał(a)
I wczoraj, i dzisiaj bez deszczu... A ja zarobiona po kokardy. No co ja poradzę...

Czy szachownice kostkowe są trudne w uprawie? Aż wstyd się przyznać, że nigdy nie widziałam ich na żywo w żadnym ogrodzie (widziałam je tylko na alpejskich łąkach).
Warto kupić cebulki? Uprzedzam, że jestem leniwa (lubię posadzić i żeby samo rosło)
galgAsia 18:23, 13 kwi 2023

Muszelka napisał(a)

Czy szachownice kostkowe są trudne w uprawie? Aż wstyd się przyznać, że nigdy nie widziałam ich na żywo w żadnym ogrodzie (widziałam je tylko na alpejskich łąkach).
Warto kupić cebulki? Uprzedzam, że jestem leniwa (lubię posadzić i żeby samo rosło)
Wiesz, ja też ich nigdy nie widziałam, ale na zdjęciach są takie malownicze, że nie mogłam im się oprzeć. Największa trudność to... żeby wykiełkowały. Sadziłam trzy razy i dopiero ostatnie urosły. Nic im nie robię, patrzę i się zachwycam A jesienią planuję posadzić jeszcze białe, na nich ta kratka jest taka subtelna
Tak więc odpowiedź na pytanie brzmi: warto!
Muszelka 18:29, 13 kwi 2023

Dzięki! Lecę pogrzebać w necie!
lilarose 22:19, 13 kwi 2023

też zapragnęłam tych szchownic - spamujesz nimi tu i tam, oczu nie ma gdzie podziać Koniecznie, koniecznie muszą się znaleźć na liście moich jesiennych zakupów
antracyt 10:30, 14 kwi 2023

Ile słońca w ciągu dnia mają Twoje szachownice?
galgAsia 11:31, 14 kwi 2023

Muszelka napisał(a)
Dzięki! Lecę pogrzebać w necie!
Powodzenia!
Nie wiem, czy teraz gdzieś dostaniesz, raczej jesienią trzeba...
galgAsia 11:32, 14 kwi 2023

lilarose napisał(a)
też zapragnęłam tych szchownic - spamujesz nimi tu i tam, oczu nie ma gdzie podziać Koniecznie, koniecznie muszą się znaleźć na liście moich jesiennych zakupów
Ojtam ojtam zaraz - spamujesz... Ja propaguję i popularyzuję Bo to piękny kwiatuszek jest I warto go mieć w ogródku
Koniecznie, koniecznie