Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

ryska 11:20, 02 mar 2020

A heliotropy już przepikowane?
deszczowymaj 11:33, 02 mar 2020

Asiulka ależ tu się u Ciebie dzieje
wczoraj tak na szybko obejrzałam fotki -Piękna Wiosna jak nic aż się wierzyć nie chce że to już
DorKa 12:40, 02 mar 2020

O zwiastunach wiosny się nie wypowiadam bo wszyscy już skomentowali za to miedziany kotek mnie urzekł
galgAsia 13:12, 02 mar 2020

ryska napisał(a)
A heliotropy już przepikowane?
Aż żal pisać... wcale cholery nie rosną...
Już myślałam, żeby zrobić dosiewkę, ale moje nasionka się skończyły, a nigdzie w okolicy dostać nie mogę... Więc raczej zaliczę porażkę...
A jak kupię - bo kupię! bo nie mogę być bez heliotropów! - to sobie normalnie wytrząsnę nasionka do donicy w zaciszu balkonu... Bo przy takiej "zimie" to może być najlepszy sposób.
galgAsia 13:13, 02 mar 2020

deszczowymaj napisał(a)
Asiulka ależ tu się u Ciebie dzieje
wczoraj tak na szybko obejrzałam fotki -Piękna Wiosna jak nic aż się wierzyć nie chce że to już
Podają mądre głowy, że to była najcieplejsza zima od 240 lat... No to i wiosna w połowie lutego
galgAsia 13:15, 02 mar 2020

DorKa napisał(a)
O zwiastunach wiosny się nie wypowiadam bo wszyscy już skomentowali za to miedziany kotek mnie urzekł
Dorka, kotka możesz nabyć w markecie budowlanym na "o" za niewygórowaną kwotę 30,- PLN Jest śliczny
DorKa 13:33, 02 mar 2020

galgAsia napisał(a)
Dorka, kotka możesz nabyć w markecie budowlanym na "o" za niewygórowaną kwotę 30,- PLN Jest śliczny

Naprawdę ? ? Dzięki wielkie Musze go mieć, no po prostu muszę
mikina34 13:35, 02 mar 2020

deszczowymaj napisał(a)

O a Kto tu się ukrył ?

Bo ja jestem cichy podglądacz i podczytywacz
mikina34 13:39, 02 mar 2020

galgAsia napisał(a)
Monia, a może trzeba dać im szansę i posadzić?

A tak serio, to dziewczyny często piszą, że posadziły i nie mają... Te małe cebulki chyba szybko przesychają. Anglicy, jako naczelni galantofile, radzą, żeby sadzić "na zielono" - czyli wykopać kępkę po przekwitnięciu, rozdzielić cebulki i posadzić. Hania też tak zrobiła, więc to chyba działa

No już, oczęta wytrzyj, nos wydmuchaj i szukaj, komu można zajumać małą kępkę przebiśniegów

Słyszałam, że te z sadzonych cebulek niekoniecznie chcą współpracować, a na lokalnym ryneczku brak rzeczonej "babinki" z kępką z ogródka
Ale nie tracę nadziei, że kiedyś coś się upoluje

Pochlipałam i poszłam tyrać do ogródka cały weekend, dzisiaj potrzebowałam dźwigu do ruszenia tyłka z wyrka
UlaB 13:40, 02 mar 2020

galgAsia napisał(a)
Aż żal pisać... wcale cholery nie rosną...
Już myślałam, żeby zrobić dosiewkę, ale moje nasionka się skończyły, a nigdzie w okolicy dostać nie mogę... Więc raczej zaliczę porażkę...
A jak kupię - bo kupię! bo nie mogę być bez heliotropów! - to sobie normalnie wytrząsnę nasionka do donicy w zaciszu balkonu... Bo przy takiej "zimie" to może być najlepszy sposób.

jak to wcale nie rosną? nie wzeszły czy stoją w miejscu?
Jak chcesz moge Ci wysłac moje nasionka bo ja ich na pewno wszystkich nie zuzyje - juz zestratyfikwoane w lodówce
Wysiałam ciutkę, mam z 10 siewek i na ten rok mi to wystarczy (oby nie zdechly tfu tfu). Kiedy je pikować? Jak będa 2 listki wlaściwe? Pikowac głebiej jak pomidory?