Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Pokaż wątki Pokaż posty

Ogród bez reguł

UlaB 13:43, 02 mar 2020

mikina34 napisał(a)

Słyszałam, że te z sadzonych cebulek niekoniecznie chcą współpracować, a na lokalnym ryneczku brak rzeczonej "babinki" z kępką z ogródka
Ale nie tracę nadziei, że kiedyś coś się upoluje

U mnie te zasuszone cebulki zaczeły współpracowac dopiero w drugim roku po posadzeniu - przesiedziały cichaczem rok w ziemi, a gdy juz pogodziłam sie z faktem ze nie bedzie przebisniegow, to zaczeły sie pojawiac. Szału na razie nie ma, nie powiem zeby to były kępki, no ale są. W końcu się rozrosną.
galgAsia 13:46, 02 mar 2020

mikina34 napisał(a)

Słyszałam, że te z sadzonych cebulek niekoniecznie chcą współpracować, a na lokalnym ryneczku brak rzeczonej "babinki" z kępką z ogródka
Ale nie tracę nadziei, że kiedyś coś się upoluje

Pochlipałam i poszłam tyrać do ogródka cały weekend, dzisiaj potrzebowałam dźwigu do ruszenia tyłka z wyrka
Pilnuj babinki, bo jak przekwitną, to będą do wzięcia Teraz jeszcze kwitną, to szkoda...

A to chyba taka epidemia poszła po O., wszyscy tak lub inaczej kontuzjowani po pierwszym wiosennym weekendzie
galgAsia 13:50, 02 mar 2020

UlaB napisał(a)

jak to wcale nie rosną? nie wzeszły czy stoją w miejscu?
Jak chcesz moge Ci wysłac moje nasionka bo ja ich na pewno wszystkich nie zuzyje - juz zestratyfikwoane w lodówce
Wysiałam ciutkę, mam z 10 siewek i na ten rok mi to wystarczy (oby nie zdechly tfu tfu). Kiedy je pikować? Jak będa 2 listki wlaściwe? Pikowac głebiej jak pomidory?
Ula, no wzeszły całe 4 (słownie: cztery ) sztuki i tak se stoją w miejscu, mimo wody, podgrzewania od dołu i światła na południowym parapecie...
Ja pikuję tak właśnie, na 2 listki i trochę głębiej, wtedy fajny krzaczek budują.
Joj, jeśli chcesz się ze mną podzielić, to nie powiem NIE Będę wdzięczna
Zaraz wyślę adres
sarenka 13:54, 02 mar 2020

galgAsia napisał(a)
Dorka, kotka możesz nabyć w markecie budowlanym na "o" za niewygórowaną kwotę 30,- PLN Jest śliczny
gdzie masz kotka z "o". Twój wątek leci jak szalony,nie nadążam. Daleko szukać zdjecia?
sarenka 13:57, 02 mar 2020

Znalazłam już na stronie marketu. I motylek jest też. Śliczne.
Do jakich ogrodów pasują takie miedziane ozdoby?
UlaB 13:57, 02 mar 2020

Podgrzewac je trzeba?
Moje w sumie tez nie rosna jakos szaleńczo - postawiłam w łazience tuż pod oknem połaciowym. Na 2 siewkach widze zaczatki listkow wlaściwych. W sumie to chyba tez szału nie robią... odpale im chyba doświetlanie i zobacze jak sie dziady zachowają.
Daj adres to Ci wyslę nasionka.
galgAsia 17:20, 02 mar 2020

sarenka napisał(a)
Znalazłam już na stronie marketu. I motylek jest też. Śliczne.
Do jakich ogrodów pasują takie miedziane ozdoby?
Ja myślę, że do wszystkich
galgAsia 17:22, 02 mar 2020

UlaB napisał(a)
Podgrzewac je trzeba?
Moje w sumie tez nie rosna jakos szaleńczo - postawiłam w łazience tuż pod oknem połaciowym. Na 2 siewkach widze zaczatki listkow wlaściwych. W sumie to chyba tez szału nie robią... odpale im chyba doświetlanie i zobacze jak sie dziady zachowają.
Daj adres to Ci wyslę nasionka.
Nieee, nie trzeba... Ja mam podgrzewany propagator, to im grzeję w dooopki

Dziękuję
galgAsia 13:40, 03 mar 2020

Znów pada... Ja już dostaję na głowę … Zimno, deszcz, niskie ciśnienie, szare chmury nisko nad głową... Nawet raport pogodowy nie pomaga...

Raport pogodowy

17 DDW

wschód słońca 06:41
zachód słońca 17:42
długość dnia 11:01

Za dwa tygodnie będzie równonoc. Do tego czasu chyba tylko ciepły kocyk i podusia...
kwartet 13:44, 03 mar 2020

Się melduję w jedynie słuszny sposób
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies