Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Pokaż wątki Pokaż posty

Ogród bez reguł

galgAsia 14:51, 03 mar 2020

TAR napisał(a)
u nas tez dzis popaduje caly dzien, a a jestem taka zmeczona, ze dzis zamiast zapakowac myszke od kompa to do torby laptopowej zapakowalam termometr. i teraz sie zastanawiam co jeszcze dziwnego w domu zrobilam.

Niedawno wyjezdzajac zamknelam brame garazowa po czym ja ponownie otworzylam i pojechalam do pracy. Caly dzien chata stala otworem. ale alarm wlaczylam

Mam nadzieje, ze zadnego bialasa nie zamknelam, Kasti w piatek przesiedzial w zimnym ciemnym garazu 1,5 godziny. Biedul nie wiedzial za co ma kare. Musialam psiura wycalowac i naprzepraszac, na szczescie sie krusio nie obrazil.
Na szczęście psy się tak łatwo nie obrażają, jak na ten przykład koty

Termometr zamiast myszki... Wiesz, w obliczu koronawirusa termometr dobrze mieć, być może włączyła się Tobie podświadomość
Dobrze, że czajnik elektryczny sam się wyłączy...
Dominika11 14:52, 03 mar 2020

galgAsia napisał(a)
Na szczęście psy się tak łatwo nie obrażają, jak na ten przykład koty
i tu się zgadzam, mój kot sie obraził i wrócił do domu po trzech dniach, bo dostał klapsiaka jak nasikał w domu
galgAsia 14:53, 03 mar 2020

mrokasia napisał(a)
No właśnie chyba muszę się przestawić na myślenie, że dobrze że pada jak ja w pracy siedzę, bo jakby słonko świeciło to by mnie szlag trafił, że nie mogę w ogrodzie działać .
Taaa… łatwo powiedzieć / napisać... Ale jak...?
galgAsia 14:56, 03 mar 2020

Dominika11 napisał(a)
u mnie przewaznie pogoda ładna jak ja w robocie, a jak szykuje się do domu to pogoda sie psuje
Mnie się to często też przydarza

Dominika11 napisał(a)
i tu się zgadzam, mój kot sie obraził i wrócił do domu po trzech dniach, bo dostał klapsiaka jak nasikał w domu
A nie daj boże nadepnąć przypadkowo na ogon, który właśnie sam się wsunął pod kapcia Wlezie za szafę i szukaj wiatru w polu
Wendy79 14:59, 03 mar 2020

Proszę nie narzekać, ja mam wolne i...Znowu pada.
Jednakże, jeśli wierzyć mojej mamie, marzec już taki mokry nie będzie jak luty, a potem deszczu to się można jeszcze trochę spodziewać w czerwcu i we wrześniu. Wierzyc nie wierzyć, ale z tej perspektywy, to już wszystko wybaczam tej pogodzie
galgAsia 15:01, 03 mar 2020

W moim parku zaczynają kwitnąć jakieś drzewa. Niestety, nie mogę ich zidentyfikować. Fajnie to wygląda, skupisko drzew w takiej różowawej poświacie
Może ktoś ma pomysł...? Potem pewnie rozpoznam po liściach...

galgAsia 15:03, 03 mar 2020

Wendy79 napisał(a)
Proszę nie narzekać, ja mam wolne i...Znowu pada.
Jednakże, jeśli wierzyć mojej mamie, marzec już taki mokry nie będzie jak luty, a potem deszczu to się można jeszcze trochę spodziewać w czerwcu i we wrześniu. Wierzyc nie wierzyć, ale z tej perspektywy, to już wszystko wybaczam tej pogodzie
No tak, taki zwrot akcji to już przesada...
TAR 15:17, 03 mar 2020

Biale z wiekiem zaczely sie fochowac niestety nie dlugo, szybko sie odobrażaja natomiast takie zamkniecie bialy uznal za kare a nic zlego przeciez nie zrobil, polazł za mna do garazu i zaczal weszyc. ja nie zauwazylam i psa zamknelam i poszlam gotowac. myslalam, ze jak zwykle kiedy gotuje spi na kanapie. dopiero mezaty kiedy wrocil uswiadomil mnie, ze pies znikl. to psie spojrzenie z wyrzutem az mna trzepneło
Gruszka_na_w... 15:56, 03 mar 2020

galgAsia napisał(a)

Ania, ale jak nazbierasz więcej gałązek, to będziesz mogła odpalić maszynę do zrąbkowania, dla paru gałązek to szkoda zachodu

O! To, to!
Do prac zmotywował mnie brak dojścia po drewno do kominka. Utrudnione było też robienie rundki spacerowej wokół chałupy.
Na pocieszenie- u mnie też leje. Odpaliłam ulubione seriale.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gosiek33 16:05, 03 mar 2020

rozplenice też da się zrębkować?