Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

Ania111 09:02, 11 mar 2020

Witaj Asiu ,

Wpadam z wizytką ,
z nadzieją na piękne foteczki i pomysły na wiosnę
a tu proszę zakupy jedzeniowe

U mnie w B... puste półki z kaszą , ryżem , czy kluskami ,
a w T .... półki pełne , niczego nie brakuje

Ale uważam ,że jednak trzeba uważać bardziej z higieną i mycie dokładniejsze i częstsze na pewno nie zaszkodzi .
Unikanie większych skupisk też jak dla mnie jest racjonalne ,
tylko szkoda, że targi ogrodnicze też odwołane
tulucy 09:05, 11 mar 2020

Asia, i tak z sąsiadami nie gadam ale i tak nic z tego, bo dzieci są już za duże na opiekę nad nimi, jak zamkną szkołę podobno - chyba tylko do 8 roku życia to przysługuje...
deszczowymaj 10:25, 11 mar 2020

mrokasia napisał(a)

Przybij piątkę, siostro .

Ja tak naprawde to nie wiem jakie zapasy powinnam zrobić. Jemy głównie warzywa, nabiał, ryby i mięso. Ryż, chleb, makaron i kasze w niewielkich ilościach...

Boszee szumiący jak dobrze ,że nie jestem sama

Ja niestety mam w domu samych żarłoków serio więcej żrom niż ważą niby to dobrze ale..ja już nie nadążam z robieniem zakupów ..a do tego mają wyrafinowany gust tzn. każdy lubi i je coś innego ..dramat ..
TAR 10:36, 11 mar 2020

a ja wczoraj przejrzalam garaz, spizarnie i zamrazarke. z glodu nie zginiemy a pracowac moge z domu. byle byl prad i woda. oszczedze na paliwie i bialaski beda szczesliwe, ze jestem w domu. i moze bym sie wyspala jakby co, sadzic tez co mam. nie musze sie ruszac z domu.
sylwik69 11:05, 11 mar 2020

TAR napisał(a)
a ja wczoraj przejrzalam garaz, spizarnie i zamrazarke. z glodu nie zginiemy a pracowac moge z domu. byle byl prad i woda. oszczedze na paliwie i bialaski beda szczesliwe, ze jestem w domu. i moze bym sie wyspala jakby co, sadzic tez co mam. nie musze sie ruszac z domu.

Szczęściara a ja muszę chodzić do pracy,aby inni mogli zrobić zapasy!
galgAsia 11:15, 11 mar 2020

Już za chwileczkę, już za momencik zakwitną śliwy wiśniowe Nie znam się na nich, to pewnie Pissardi, ale dużo ich mam w okolicy.

O takich drobiazgach nie wspominam, bo to przecież każdy już ma No chyba żeby nie...?

galgAsia 11:22, 11 mar 2020

Klony w moim parku - a. saccharicum - kwitną już na całego

galgAsia 11:46, 11 mar 2020

TAR napisał(a)
Spozywczy, wiec L..l

ja dzisiaj mam chrypke od pylenia, wiec za chwile zaczna sie żarty z korony
No, jeszcze sobie możemy żartować... Oby jak najdłużej

Ania111 napisał(a)

Unikanie większych skupisk też jak dla mnie jest racjonalne ,
tylko szkoda, że targi ogrodnicze też odwołane
Jak racjonalnie, to racjonalnie Na targach, oprócz roślinek, są jeszcze ludziowie

tulucy napisał(a)
Asia, i tak z sąsiadami nie gadam ale i tak nic z tego, bo dzieci są już za duże na opiekę nad nimi, jak zamkną szkołę podobno - chyba tylko do 8 roku życia to przysługuje...
Lucy, mówisz - masz . Zamykają szkoły na 2 tygodnie - koronoferie Ciekawe tylko, kto tę szarańczę utrzyma w domach ?!
galgAsia 11:58, 11 mar 2020

deszczowymaj napisał(a)

Boszee szumiący jak dobrze ,że nie jestem sama

Ja niestety mam w domu samych żarłoków serio więcej żrom niż ważą niby to dobrze ale..ja już nie nadążam z robieniem zakupów ..a do tego mają wyrafinowany gust tzn. każdy lubi i je coś innego ..dramat ..
Asiul, jak nie będzie co lubią, to będą jeść, co będzie Cebula, ziemniaki, jajka, mąka - i placki ziemniaczane na okrągło , a jak się skończą ziemniaki - to podpłomyki: mąka + woda...

TAR napisał(a)
Tak samo myślę wyjemy stare zapasy do czysta, nic się nie zmarnuje .
W sumie bardziej niż o jedzenie martwię się o to, by nie zabrakło leków, bo wtedy starsi ludzie zaczną padać jak much... Ale, póki co, jestem umiarkowaną optymistką i liczę na to, że nie powtórzymy scenariusza włoskiego.

sylwik69 napisał(a)

Szczęściara a ja muszę chodzić do pracy,aby inni mogli zrobić zapasy!
Kurcze, Sylwia, wiem, jak to zabrzmi, ale życzę sobie i Tobie, żebyś mogła jak najdłużej chodzić do pracy . Ja też będę w robocie na okrągło, więc Cię wspieram
Ania111 12:01, 11 mar 2020

Dziewczyny ,
właśnie przeczytałam , że zamykają szkoły ,
o masakra