Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

sarenka 12:58, 10 mar 2020

U mnie dziś księżyca nie było :/ a wczoraj taki ładny był
Pszczelarnia 13:30, 10 mar 2020

galgAsia napisał(a)
Od razu wysiewasz po jednym do doniczki? Ja wolę je pikować, widzę, że lepiej wtedy rosną - lubią to I ja chyba też W sumie przesadzam je 3 razy: ze zbiorczej doniczki do małych "kawalerek" , potem do dużych 1l, a potem to już do tunelu.

Wzorcowo, takie pikowanie wzmacnia je.

A wiesz, że księżyc jest rodzaju żeńskiego w starych językach z doliny Gangesu?
deszczowymaj 14:07, 10 mar 2020

galgAsia napisał(a)
No co Ty, pomidorków nie posiejesz...?!? Asiul, najlepszy sposób, żeby odwrócić fatum, pomidorki ZAWSZE się udają, ZAWSZE

Ja się nie poddaję - zrobiłam wczoraj dosiewkę heliotropów (nasionka od Uli ), jednoroczną ostróżkę też poprawiłam, i jeżówkę bladą. I jeszcze posiałam cynię, którą upolowałam od Mamy , taki mocno fuksjowy kolor
A bakłażany i papryki bardzo ładnie rosną, w weekend chyba je popikuję, bo już mają ładne listki.

Eejjj Nooo no może posieję kurza twarz namówiłaś mnie ale tylko pomidory

a papryka ? to jakie wymagania ogrodowe ma ?

antracyt 16:03, 10 mar 2020

Pszczelarnia napisał(a)

To tak jak w mojej głowie od zawsze wiedziałam, że Księżyc jest kobietą
antracyt 16:07, 10 mar 2020

galgAsia napisał(a)
Przy okazji - są już wiórki rogowe. Cena niezmieniona od co najmniej 3 lat

Wpadłam do L po te wiórki i znalazłam "moje" wysokie lwie paszcze
W marketach wszelakich widać dzisiaj, że budzi się w ludziach panika koronawirusowa. Na półkach pustawo, z koszyków się wysypuje, tłumy straszne i rachunki przy kasie w granicach 800-1000zł.
TAR 16:13, 10 mar 2020

zakupy spozywcze i do domu robie zazwyczaj raz na miesiac hurtowo. przez korone spekulanci juz podniesli ceny o jakies 20-30% zrobilam zakup jak zazwyczaj na miesiac, nie lubie chodzic po sklepach. ale widzialam koszyki innych, to nienormalna paranoja. ja mam np. 3 opakowania kaszy a w koszyku obok 3 zgrzewki w kazdej po 12 opakowan. co miesiac kupuje w mega pakach 25 kilowych kilka paczek makaronu dla schroniska dla zwierzat, tym razem nie bylo. Został tylko ten drozszy wloski. chore.
galgAsia 16:58, 10 mar 2020

sarenka napisał(a)
U mnie dziś księżyca nie było :/ a wczoraj taki ładny był
A bo ten Ksieżyc to taki oszust - raz jest, raz go niby nie ma, a jest... Jak rośnie, to pokazuje, że maleje (D), jak maleje, to udaje, że rośnie (C) Ale jak jest - to jest przecudny
galgAsia 16:59, 10 mar 2020

Pszczelarnia napisał(a)

A o tym to nie miałam pojęcia... Ale na O. człowiek uczy się wszystkiego przy okazji
galgAsia 17:02, 10 mar 2020

deszczowymaj napisał(a)

Eejjj Nooo no może posieję kurza twarz namówiłaś mnie ale tylko pomidory

a papryka ? to jakie wymagania ogrodowe ma ?

Papryka lubi ciepło i tyle. Wymagania ma takie, jak pomidory Dużo wody, dużo słońca, dużo wspomagaczy typu obornik, gnojówki... No na bogato
deszczowymaj 17:02, 10 mar 2020

A ja Wam powiem,że chyba..nie potrafię robić zakupów hurtowo ..
..tak żeby mieć wszystko i już po nic nie musieć znowu lecieć do sklepu

bo niby nakupuje wszystkiego dużo ..ziemniaki zawsze kupujemy w workach po 15kg x2 i to nam starcza na trochę makorony,kasza,ryż ,cukier itp. tego zawsze musi być więcej ..i warzywa,owoce i mięso i niby wszystko mam ..a co do czego to Doopa blada zawsze czegoś zabraknie i nie ma dnia bez wizyty w sklepie ..

i niby idę do sklepu po jedną konkretną rzecz a wychodzę z pełną siatą ..chyba po prostu jestem chu...ą panią domu