Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 17:07, 10 mar 2020

antracyt napisał(a)

Wpadłam do L po te wiórki i znalazłam "moje" wysokie lwie paszcze
W marketach wszelakich widać dzisiaj, że budzi się w ludziach panika koronawirusowa. Na półkach pustawo, z koszyków się wysypuje, tłumy straszne i rachunki przy kasie w granicach 800-1000zł.

TAR napisał(a)
zakupy spozywcze i do domu robie zazwyczaj raz na miesiac hurtowo. przez korone spekulanci juz podniesli ceny o jakies 20-30% zrobilam zakup jak zazwyczaj na miesiac, nie lubie chodzic po sklepach. ale widzialam koszyki innych, to nienormalna paranoja. ja mam np. 3 opakowania kaszy a w koszyku obok 3 zgrzewki w kazdej po 12 opakowan. co miesiac kupuje w mega pakach 25 kilowych kilka paczek makaronu dla schroniska dla zwierzat, tym razem nie bylo. Został tylko ten drozszy wloski. chore.

Ech, panika i histeria... Najgorsze, co w tej sytuacji może być... I coś, co pojawi się na pewno, bo taka ta nasza ludzka natura... Oby tylko potem nie było wyrzucania żywności na śmietnik, bo to już jest najgorsze...
TAR 18:19, 10 mar 2020

deszczowymaj napisał(a)
A ja Wam powiem,że chyba..nie potrafię robić zakupów hurtowo ..
..tak żeby mieć wszystko i już po nic nie musieć znowu lecieć do sklepu

bo niby nakupuje wszystkiego dużo ..ziemniaki zawsze kupujemy w workach po 15kg x2 i to nam starcza na trochę makorony,kasza,ryż ,cukier itp. tego zawsze musi być więcej ..i warzywa,owoce i mięso i niby wszystko mam ..a co do czego to Doopa blada zawsze czegoś zabraknie i nie ma dnia bez wizyty w sklepie ..

i niby idę do sklepu po jedną konkretną rzecz a wychodzę z pełną siatą ..chyba po prostu jestem chu...ą panią domu

kwestia nawyków. po takim czasie juz wiem co i ile mi w miesiacu schodzi. kupuje wszystko wlacznie z chemia, napojami, serami i innym nabialem, daniami polgotowymi, warzywami, owocami itp. jedynie jajka kupuje w zaprzyjaznionym gospodarstwie, wiem ze sa swieze, zdrowe od kurek grzebułek. nie mam po takich zadnych uczulen. chleb pieke sama albo kupuje w pobliskiej piekarni. sporadycznie chodze do sklepu. zazwyczaj robilam zakupy w niedziele, musialam sie przestawic.
sylwik69 19:23, 10 mar 2020

Pracuję w markecie więc potwierdzam! panikę obserwuję.. i jej doświadczam... od 2 tygodni brakuje mydeł,chusteczek i wszystkiego co w nazwie ma antybakteryjne!
Dopiero od niedawna wiemy,że mydło nie musi być antybakteryjne aby działało,uważam że media nakręcają niepokój.
Przygraniczne markety są opustoszałe a ich zatowarowanie trudne ze względu na masowy wykup towarów przez Niemców.Tam już liczą się z 10 dniową kwarantanną
TAR 19:28, 10 mar 2020

sklep na L zastanawia sie nawet czy czesci sklepow nie zamknac, bo dostawy z Niemiec maja duze opoznienia. a spekulanci przygotowania robia jak na wojne. to chore. dziennikarze sieja masakryczna panike, w duzej mierze to ich wina, ze zaczelo panowac takie oszolomstwo. kazdy dziennikarzyna, kazdy portal przesciga sie w hiobowych wiesciach i najlepsze na koniec prosza o nie panikowanie.
antracyt 19:31, 10 mar 2020

W Poznaniu na 2 tygodnie zamknięto szkoły i przedszkola - to zastanawiająca, zważywszy na to, że w Wielkopolsce jest do tej pory tylko 1 potwierdzony przypadek chorego.
Magleska 19:45, 10 mar 2020

Asia Galgasia

jestem ...ale tak padam na pysk ,że nie wiem co napisać

.w panikę nie wpadam ….

chociaż myśl ,o rozprzestrzenianiu się tego wirusa nie jest miła …...zapasów nie robię ,żyję tak jak i przed wirusem

księżyc piękny

a wysiewów jeszcze nie mam - na razie ogarniam bałagan i końca nie widzę
chcę urlop ,a nie chcą mi go dać ...hm
Anda 20:00, 10 mar 2020

antracyt napisał(a)
W Poznaniu na 2 tygodnie zamknięto szkoły i przedszkola - to zastanawiająca, zważywszy na to, że w Wielkopolsce jest do tej pory tylko 1 potwierdzony przypadek chorego.

Ciekawe. U mnie w landzie jest najwięcej chorych, niecałe 500 i są nawet dwa przypadki śmiertelne, a szkoły i przedszkola działają.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sylwik69 20:01, 10 mar 2020

Dziewczyny nie dajmy się zwariować! dbajmy o higienę często myjąc ręce
Gruszka_na_w... 20:24, 10 mar 2020

Trzeba było zamiast x DDW pisać x DDU.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Helen 20:40, 10 mar 2020

galgAsia napisał(a)
Przy okazji - są już wiórki rogowe. Cena niezmieniona od co najmniej 3 lat

Asia, o jak dobrze że o tym piszesz. Jutro zakupię. Dzięki za info.