Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 17:07, 10 mar 2020

antracyt napisał(a)

Wpadłam do L po te wiórki i znalazłam "moje" wysokie lwie paszcze
W marketach wszelakich widać dzisiaj, że budzi się w ludziach panika koronawirusowa. Na półkach pustawo, z koszyków się wysypuje, tłumy straszne i rachunki przy kasie w granicach 800-1000zł.

TAR napisał(a)
zakupy spozywcze i do domu robie zazwyczaj raz na miesiac hurtowo. przez korone spekulanci juz podniesli ceny o jakies 20-30% zrobilam zakup jak zazwyczaj na miesiac, nie lubie chodzic po sklepach. ale widzialam koszyki innych, to nienormalna paranoja. ja mam np. 3 opakowania kaszy a w koszyku obok 3 zgrzewki w kazdej po 12 opakowan. co miesiac kupuje w mega pakach 25 kilowych kilka paczek makaronu dla schroniska dla zwierzat, tym razem nie bylo. Został tylko ten drozszy wloski. chore.

Ech, panika i histeria... Najgorsze, co w tej sytuacji może być... I coś, co pojawi się na pewno, bo taka ta nasza ludzka natura... Oby tylko potem nie było wyrzucania żywności na śmietnik, bo to już jest najgorsze...
TAR 18:19, 10 mar 2020

deszczowymaj napisał(a)
A ja Wam powiem,że chyba..nie potrafię robić zakupów hurtowo ..
..tak żeby mieć wszystko i już po nic nie musieć znowu lecieć do sklepu

bo niby nakupuje wszystkiego dużo ..ziemniaki zawsze kupujemy w workach po 15kg x2 i to nam starcza na trochę makorony,kasza,ryż ,cukier itp. tego zawsze musi być więcej ..i warzywa,owoce i mięso i niby wszystko mam ..a co do czego to Doopa blada zawsze czegoś zabraknie i nie ma dnia bez wizyty w sklepie ..

i niby idę do sklepu po jedną konkretną rzecz a wychodzę z pełną siatą ..chyba po prostu jestem chu...ą panią domu

kwestia nawyków. po takim czasie juz wiem co i ile mi w miesiacu schodzi. kupuje wszystko wlacznie z chemia, napojami, serami i innym nabialem, daniami polgotowymi, warzywami, owocami itp. jedynie jajka kupuje w zaprzyjaznionym gospodarstwie, wiem ze sa swieze, zdrowe od kurek grzebułek. nie mam po takich zadnych uczulen. chleb pieke sama albo kupuje w pobliskiej piekarni. sporadycznie chodze do sklepu. zazwyczaj robilam zakupy w niedziele, musialam sie przestawic.
sylwik69 19:23, 10 mar 2020

Pracuję w markecie więc potwierdzam! panikę obserwuję.. i jej doświadczam... od 2 tygodni brakuje mydeł,chusteczek i wszystkiego co w nazwie ma antybakteryjne!
Dopiero od niedawna wiemy,że mydło nie musi być antybakteryjne aby działało,uważam że media nakręcają niepokój.
Przygraniczne markety są opustoszałe a ich zatowarowanie trudne ze względu na masowy wykup towarów przez Niemców.Tam już liczą się z 10 dniową kwarantanną
TAR 19:28, 10 mar 2020

sklep na L zastanawia sie nawet czy czesci sklepow nie zamknac, bo dostawy z Niemiec maja duze opoznienia. a spekulanci przygotowania robia jak na wojne. to chore. dziennikarze sieja masakryczna panike, w duzej mierze to ich wina, ze zaczelo panowac takie oszolomstwo. kazdy dziennikarzyna, kazdy portal przesciga sie w hiobowych wiesciach i najlepsze na koniec prosza o nie panikowanie.
antracyt 19:31, 10 mar 2020

W Poznaniu na 2 tygodnie zamknięto szkoły i przedszkola - to zastanawiająca, zważywszy na to, że w Wielkopolsce jest do tej pory tylko 1 potwierdzony przypadek chorego.
Magleska 19:45, 10 mar 2020

Asia Galgasia

jestem ...ale tak padam na pysk ,że nie wiem co napisać …

.w panikę nie wpadam ….

chociaż myśl ,o rozprzestrzenianiu się tego wirusa nie jest miła …...zapasów nie robię ,żyję tak jak i przed wirusem

księżyc piękny

a wysiewów jeszcze nie mam - na razie ogarniam bałagan i końca nie widzę
chcę urlop ,a nie chcą mi go dać ...hm
Anda 20:00, 10 mar 2020

antracyt napisał(a)
W Poznaniu na 2 tygodnie zamknięto szkoły i przedszkola - to zastanawiająca, zważywszy na to, że w Wielkopolsce jest do tej pory tylko 1 potwierdzony przypadek chorego.

Ciekawe. U mnie w landzie jest najwięcej chorych, niecałe 500 i są nawet dwa przypadki śmiertelne, a szkoły i przedszkola działają.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sylwik69 20:01, 10 mar 2020

Dziewczyny nie dajmy się zwariować! dbajmy o higienę często myjąc ręce
Gruszka_na_w... 20:24, 10 mar 2020

Trzeba było zamiast x DDW pisać x DDU.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Helen 20:40, 10 mar 2020

galgAsia napisał(a)
Przy okazji - są już wiórki rogowe. Cena niezmieniona od co najmniej 3 lat

Asia, o jak dobrze że o tym piszesz. Jutro zakupię. Dzięki za info.