Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

Pszczelarnia 12:06, 11 mar 2020

antracyt napisał(a)
W Poznaniu na 2 tygodnie zamknięto szkoły i przedszkola - to zastanawiająca, zważywszy na to, że w Wielkopolsce jest do tej pory tylko 1 potwierdzony przypadek chorego.

Chodzi o nieświadome nosicielstwo, takie, gdzie nie będzie już można wykazać łańcuszka przyczynowo-skutkowego.

Poza tym to ekonomia, cyfry. Lepiej zapobiegać niż leczyć. To mnie akurat nie dziwi, gdybyż tylko ludzie wstrzymali się z niepotrzebną aktywnością na zewnątrz.

galgAsia 12:13, 11 mar 2020

A z innej mańki - z Trójki odszedł Wojtek Mann. Po 55 latach pracy na antenie...
tulucy 12:16, 11 mar 2020

Zamknięta szkoła jednak nic mi nie daje, mam za stare byki już

Ale syn jest przeziębiony i boję się, coby to grypa nie była. W sobotę do lekarza idziemy.
TAR 12:25, 11 mar 2020

galgAsia napisał(a)

Tak samo myślę wyjemy stare zapasy do czysta, nic się nie zmarnuje .
W sumie bardziej niż o jedzenie martwię się o to, by nie zabrakło leków, bo wtedy starsi ludzie zaczną padać jak much... Ale, póki co, jestem umiarkowaną optymistką i liczę na to, że nie powtórzymy scenariusza włoskiego.

jednak nie zapominajmy, ze jestesmy duzym producentem zywnosci,nie jakies tam elektroniki a żarcie. caly czas hodowcy i rolnicy krzycza o nadprodukcji, skupie interwencyjnym itp. wiec teoretycznie jedzenie jest. niekoniecznie musimy je kupowac w sieciach handlowych mozna w lokalnych sklepach miesnych. panika jaka teraz sie wytwarza sluzy jedynie spekulantom a glupi i tak wszystko łyknie jak pelikan.
TAR 12:26, 11 mar 2020

galgAsia napisał(a)
A z innej mańki - z Trójki odszedł Wojtek Mann. Po 55 latach pracy na antenie...
i tak dlugo wytrzymal ostatnie porządki
TAR 12:52, 11 mar 2020

a u mnie jeszcze nie kwitna forsycje, za to abeliofylum sie rózowi. oczywiscie standardem jest, ze jak kwitnie to pizdziawica okrutna. juz 3 rok mysle zeby przesadzic i jak zwykle tego nie zrobilam. Rosnie w najbardziej wietrznym narozniku ogrodu.
deszczowymaj 13:49, 11 mar 2020

Ania111 napisał(a)
Dziewczyny ,
właśnie przeczytałam , że zamykają szkoły ,
o masakra

Taa masakra jakaś ..dwa tygodnie z dzieciakami w domu a i jeszcze kot terrorysta ..dżizas zwariuje a jeszcze gdyby tfu tfu ..dopadła mnie kwarantanna toż to dramat ..ja już do ogródka pojechać nie będę mogła ..co innego gdybym miała go pod nosem
antracyt 14:34, 11 mar 2020

Pszczelarnia napisał(a)

Chodzi o nieświadome nosicielstwo, takie, gdzie nie będzie już można wykazać łańcuszka przyczynowo-skutkowego.

Poza tym to ekonomia, cyfry. Lepiej zapobiegać niż leczyć. To mnie akurat nie dziwi, gdybyż tylko ludzie wstrzymali się z niepotrzebną aktywnością na zewnątrz.

My mamy dzieci w różnych szkołach-miastach. Część ucząca się w Poznaniu od dzisiaj ma wolne, reszta ucząca się w Kórniku powinna być dzisiaj jeszcze normalnie w szkole...
kwartet 18:52, 11 mar 2020

Ja dzjsiaj same sukcesy . dalie zadoniczkowane a bylo tego nie malo i lilie tez zadoniczkowane muszę bo nornice i jeszcze taka radość mnie spotkała. mój kochany pan ziemiowo qupowu mnie nawiedził. A na zakończenie podreptalam do slepu i się zdziwilam mocno
inka74 19:45, 11 mar 2020

Jak koleżanka pokazała mi zdjęcie pustych półek to nie wierzyłam. Niestety prawda. Nawet papieru toaletowego nie było. Ludzie powariowali.

U mnie szkoła zamknięta