Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 21:45, 10 mar 2020

TAR, Sylwia, Zuza, Anda - myślę, że jakieś zapasy trzeba mieć. Oczywiście, ludzie przesadzają z ilością i kupują tyle, że starczyłoby na miesiąc... W końcu w każdym domu są jakieś zapasy, jest spiżarka, jest piwnica. I raczej wątpię, by świeciły pustkami.
Chyba znacznie ważniejsze jest zabezpieczenie siebie i innych, zwłaszcza starszych osób. Żeby nie łazić po świecie z infekcjami i nie kichać na prawo i lewo. Żeby siedzieć na tyłku w domu, jak jest się chorym. Żeby myć te ręce.
Tylko tyle i aż tyle...
galgAsia 21:53, 10 mar 2020

Magleska napisał(a)
Asia Galgasia

jestem ...ale tak padam na pysk ,że nie wiem co napisać

.w panikę nie wpadam ….

chociaż myśl ,o rozprzestrzenianiu się tego wirusa nie jest miła …...zapasów nie robię ,żyję tak jak i przed wirusem

księżyc piękny

a wysiewów jeszcze nie mam - na razie ogarniam bałagan i końca nie widzę
chcę urlop ,a nie chcą mi go dać ...hm
Madzia, są takie dni w tygodniu... że lecisz tylko na pysk...

Kto jak kto, ale Ty raczej w panikę nie wpadniesz , weźmiesz się do roboty , tak jak trzeba i już.

Mi też nie chcą dać urlopu, ale już się do tego przyzwyczaiłam

Księżyc jest piękny z natury, ja go tylko nie zepsułam

mrokasia 21:53, 10 mar 2020

deszczowymaj napisał(a)
A ja Wam powiem,że chyba..nie potrafię robić zakupów hurtowo ..
..tak żeby mieć wszystko i już po nic nie musieć znowu lecieć do sklepu

bo niby nakupuje wszystkiego dużo ..ziemniaki zawsze kupujemy w workach po 15kg x2 i to nam starcza na trochę makorony,kasza,ryż ,cukier itp. tego zawsze musi być więcej ..i warzywa,owoce i mięso i niby wszystko mam ..a co do czego to Doopa blada zawsze czegoś zabraknie i nie ma dnia bez wizyty w sklepie ..

i niby idę do sklepu po jedną konkretną rzecz a wychodzę z pełną siatą ..chyba po prostu jestem chu...ą panią domu

Przybij piątkę, siostro .

Ja tak naprawde to nie wiem jakie zapasy powinnam zrobić. Jemy głównie warzywa, nabiał, ryby i mięso. Ryż, chleb, makaron i kasze w niewielkich ilościach...
tulucy 22:02, 10 mar 2020

Ja zapasy generalnie mam zawsze jakieś, ale zrobiłam większe, bo 1. było ryzyko że koleżanka z pracy z pokoju obok coś przywiozła z nart we Włoszech (po tygodniu w pracy poszła na home office, bo wcześniej nie było uregulowań), 2. jest ryzyko że nam zamkną szkołę lada moment i będę uziemiona z dziećmi w domu...
plus dodatni tego, że tyle by było czasu na ogród bo kwarantanna chyba nie zabrania wychodzenia do ogrodu???????
galgAsia 22:02, 10 mar 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Trzeba było zamiast x DDW pisać x DDU.

I tak na jedno wychodzi
Odliczanie to odliczanie
galgAsia 22:15, 10 mar 2020

Helen napisał(a)

Asia, o jak dobrze że o tym piszesz. Jutro zakupię. Dzięki za info.
Zawsze pilnuję, kiedy się pojawia - wtedy już naprawdę jest wiosna
Gruszka_na_w... 22:25, 10 mar 2020

Z zakupami mączki rogowej czekam do lata. Za pierwotna cenę niewiele jej sprzedają. Potem robią przeceny. A ja uzupełniam zapasy.

Robiłam dzisiaj cotygodniowe zakupy w luksusowych warunkach. Chyba wszyscy porobili już zapasy, bo ludzi było wyjątkowo mało.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
wiklasia 23:17, 10 mar 2020

A sklep na L to L..l czy L...y M....n?
galgAsia 08:32, 11 mar 2020

mrokasia napisał(a)

Przybij piątkę, siostro .

Ja tak naprawde to nie wiem jakie zapasy powinnam zrobić. Jemy głównie warzywa, nabiał, ryby i mięso. Ryż, chleb, makaron i kasze w niewielkich ilościach...
To Ty powinnaś ogródek warzywny zakładać

tulucy napisał(a)

plus dodatni tego, że tyle by było czasu na ogród bo kwarantanna chyba nie zabrania wychodzenia do ogrodu???????
Ale wiesz, rozmawiać z sąsiadką nie wolno Tylko zasuwać w milczeniu i oddaleniu

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Z zakupami mączki rogowej czekam do lata. Za pierwotna cenę niewiele jej sprzedają. Potem robią przeceny. A ja uzupełniam zapasy.

Robiłam dzisiaj cotygodniowe zakupy w luksusowych warunkach. Chyba wszyscy porobili już zapasy, bo ludzi było wyjątkowo mało.
Dokładnie tak samo robię Ludzkość nie wie, co dobre

wiklasia napisał(a)
A sklep na L to L..l czy L...y M....n?
Raczej l...l, bo to on jest zależny od dostaw z Niemiec...
TAR 08:49, 11 mar 2020

Spozywczy, wiec L..l

ja dzisiaj mam chrypke od pylenia, wiec za chwile zaczna sie żarty z korony