Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 22:08, 11 mar 2020

TAR napisał(a)
i tak dlugo wytrzymal ostatnie porządki

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Zamknęłam się w sobie. W nieutulonym żalu jestem. Pokochałam go za wyżyny intelektu, humor, takt, cywilną odwagę i autoironię najwyższych lotów.

mam mordercze myśli...

Helen napisał(a)

Haniu, zgadzam się z Tobą.
Czego będę słuchać w piątek rano, to nie wiem...

Spodziewałam się takiego ruchu po wyrzuceniu Ani Gacek, ale naprawdę się dziś poryczałam ze złości... To jest prawdziwy Man - Człowiek, kruszec najwyższej próby. I takich ludzi dziś się pozbywa, tacy ludzie dziś przeszkadzają... Jestem zła, jestem wściekła - w jakich czasach przyszło żyć... wśród jakich ludzi przyszło żyć... Słucham jeszcze Niedźwiedzia i Marcina Kydryńskiego... Jeszcze... A słuchałam Trójki od 1974 roku, wtedy jako 4-latka po raz pierwszy usłyszałam 60 minut na godzinę i Powtórkę z rozrywki. A teraz w ogóle nie słucham radia...
Gosiek33 07:34, 12 mar 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Zamknęłam się w sobie. W nieutulonym żalu jestem. Pokochałam go za wyżyny intelektu, humor, takt, cywilną odwagę i autoironię najwyższych lotów.

mam mordercze myśli...

Na dodatek wiele nagranych audycji zniknęło nawet ze strony radia

Rozmowy Nogasia z Mannem o książkach... Ech
Gosiek33 07:51, 12 mar 2020

https://m.youtube.com/watch?v=FGx3vBrB50I&feature=youtu.be

Jak to z ospą walczono. Wsadzie teraz podobnie. Odkażali ubrania w fartuchach i maseczkach ale gołą ręką. Odkażali przed kamerą koła samochodu ale tylko z jednej strony. I jedzenie dowozili...
Gosiek33 08:01, 12 mar 2020

kwartet napisał(a)
Ja dzjsiaj same sukcesy . dalie zadoniczkowane a bylo tego nie malo i lilie tez zadoniczkowane muszę bo nornice i jeszcze taka radość mnie spotkała.

Co za zapasy!
Dalie mam cały czas w doniczkach. Myślisz, że zadołować je już można?
Gosiek33 08:06, 12 mar 2020

Dla odprężenia - Mann

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=8YmVCcXkPK4
galgAsia 08:17, 12 mar 2020

Dziewczyny, przeczytałam to, co napisałyście o koronie. Nie mam dzieci, nie potrafię się odnieść do zamkniętych szkół na podstawie własnych doświadczeń. Niemniej wydaje mi się, że utrzymanie dzieciarni w domu to może być duży problem. Oni kompletnie nie zdają sobie sprawy z rozmiaru zagrożenia... W końcu są dziećmi.

Ale czytałam, że we Włoszech studenci - więc ludzie teoretycznie dorośli - buntują się przeciwko kwarantannie czy apelom o pozostanie w domu, bo "chcą normalnie żyć"... No i dorośli u nas, którzy w czasie kwarantanny wędrują po świecie, bo przecież nic im nie jest...

Czasem sobie myślę, że nasz gatunek jednak jest skazany na zagładę...

U mnie - jeszcze? - nie ma pustek w sklepach. Staram się spokojnie i powoli uzupełniać zapasy. Jeszcze nie ma paniki... Ale warto zdać sobie sprawę z grozy sytuacji...
galgAsia 08:24, 12 mar 2020

Gosiek33 napisał(a)

Na dodatek wiele nagranych audycji zniknęło nawet ze strony radia

Rozmowy Nogasia z Mannem o książkach... Ech
Gosiek, bo to jakaś cholerna czystka jest... "Czyścimy" się z ludzi mądrych i wartościowych...

Gosiek33 napisał(a)
Dla odprężenia - Mann

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=8YmVCcXkPK4
Dziękuję Koffam Cię, idę prać skarpety
Gosiek33 09:14, 12 mar 2020

galgAsia napisał(a)
Gosiek, bo to jakaś cholerna czystka jest... "Czyścimy" się z ludzi mądrych i wartościowych...

Dziękuję Koffam Cię, idę prać skarpety

Wypraszam sobie, jakie My? Absolutnie się nie przyznaję.

Już parę czystek przeżyłam i zapamiętałam słowa jednego z odchodzących na własną prośbę - szefa mogę mieć mądrego lub mądrzejszego, nigdy głupszego. To działa i w drugą stronę
galgAsia 09:17, 12 mar 2020

Gosiek33 napisał(a)

Wypraszam sobie, jakie My? Absolutnie się nie przyznaję.

Już parę czystek przeżyłam i zapamiętałam słowa jednego z odchodzących na własną prośbę - szefa mogę mieć mądrego lub mądrzejszego, nigdy głupszego. To działa i w drugą stronę
Masz absolutną rację - nie My... Ale Nas jakby coraz mniej...
UlaB 10:01, 12 mar 2020

galgAsia napisał(a)
Dziewczyny, przeczytałam to, co napisałyście o koronie. Nie mam dzieci, nie potrafię się odnieść do zamkniętych szkół na podstawie własnych doświadczeń. Niemniej wydaje mi się, że utrzymanie dzieciarni w domu to może być duży problem. Oni kompletnie nie zdają sobie sprawy z rozmiaru zagrożenia... W końcu są dziećmi.

Ale czytałam, że we Włoszech studenci - więc ludzie teoretycznie dorośli - buntują się przeciwko kwarantannie czy apelom o pozostanie w domu, bo "chcą normalnie żyć"... No i dorośli u nas, którzy w czasie kwarantanny wędrują po świecie, bo przecież nic im nie jest...

Czasem sobie myślę, że nasz gatunek jednak jest skazany na zagładę...

U mnie - jeszcze? - nie ma pustek w sklepach. Staram się spokojnie i powoli uzupełniać zapasy. Jeszcze nie ma paniki... Ale warto zdać sobie sprawę z grozy sytuacji...

We Włoszech juz sie przestali buntowac. Nasze informacje są opoznione ok. tydzien. Wspolpracuję z uczelnią z poludnia Włoch i wierz mi - wiele informacji w ogole sie w Polsce nie pojawilo albo dotarly z duzym opoznieniem. Generalnie moi znajomi siedzą w domach i szykują wyklady (nie prezentacje a wersje interaktywne) do zaladowania na platforme e-learningową. Zatrzymanie mlodych ludzi w domu to odpowiedzialnosc rodzicow. Studenci to ludzie dorosli i mozna ich poinformowac. Moi mnie wczoraj BARDZO pozytywnie zaskoczyli. A córka juz dostaje ze swojej szkoly materialy do przerabiania i odeslania nauczycielom do sprawdzenia. Nad tym mozna zapanowac ale to rola doroslych.