Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

TAR 20:20, 26 mar 2020

galgAsia napisał(a)
Ciekawe... A młodziutkie ziemniaczki z koperkiem i maślanką...? Odwrócisz się ze wstrętem...?

ja chyba tak, bo zapachowo mi sie to kłoci. ale pyrki uwielbiam w kazdej postaci byle nie z maslanka ani zadnym mlecznym kwasnym popitkiem. to jak robienie twarozku ze szczypiorem i rzadkiewka na slono. ja uznaje tylko na slodko ze smietanka i wanilia i na to mus truskawowy. taka ze mnie wybredota
Johanka77 20:20, 26 mar 2020

galgAsia napisał(a)
Ciekawe... A młodziutkie ziemniaczki z koperkiem i maślanką...? Odwrócisz się ze wstrętem...?

Ech...
galgAsia 20:27, 26 mar 2020

Dorii napisał(a)
Ślinotoku dostałam
No raczej
mrokasia 20:32, 26 mar 2020

TAR napisał(a)

ja chyba tak, bo zapachowo mi sie to kłoci. ale pyrki uwielbiam w kazdej postaci byle nie z maslanka ani zadnym mlecznym kwasnym popitkiem. to jak robienie twarozku ze szczypiorem i rzadkiewka na slono. ja uznaje tylko na slodko ze smietanka i wanilia i na to mus truskawowy. taka ze mnie wybredota

Ja tam lubię ziemniaczki z maślanką, koperkiem i jajkiem sadzonym. I biały ser z rzodkiewką i szczypiorkiem na słono. I na słodko że śmietaną i dodatkami. Za to placki ziemniaczane jem wyłącznie z cukrem. Nie rozumiem jak można je jeść z czymś innym np. z gulaszem jako placek po węgiersku (sorki Johanka a tak na marginesie - to naprawdę węgierska potrawa czy fake tak jak pierogi ruskie czy ryba po grecku?).
Johanka77 20:39, 26 mar 2020

Węgrzy nie znjają placków ziemniaczanych
Ja natomiast jem je ze śmietaną
AnnaCh 20:43, 26 mar 2020

mrokasia napisał(a)
Ja tam lubię ziemniaczki z maślanką, koperkiem i jajkiem sadzonym.
Matko, no... Ślinotok mam... Uwielbiam to
Z resztą ziemniaki uwielbiam pod każdą postacią, makaron w sumie też
jolanka 20:46, 26 mar 2020

Ale Was naszło wieczorową porą, placki, ziemniaczki, nooo na pewno pójdę teraz do lodówki, na Was będzie
TAR 21:09, 26 mar 2020

mrokasia napisał(a)

Ja tam lubię ziemniaczki z maślanką, koperkiem i jajkiem sadzonym. I biały ser z rzodkiewką i szczypiorkiem na słono. I na słodko że śmietaną i dodatkami. Za to placki ziemniaczane jem wyłącznie z cukrem. Nie rozumiem jak można je jeść z czymś innym np. z gulaszem jako placek po węgiersku (sorki Johanka a tak na marginesie - to naprawdę węgierska potrawa czy fake tak jak pierogi ruskie czy ryba po grecku?).

ooo ja tez tylko placki ziemniaczane z cukrem. a cebule do tartych ziemniakow dodajesz przy plackach? ja tak
Anda 21:28, 26 mar 2020

No i głodna się zrobiłam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
greg66 21:29, 26 mar 2020

O placek ziemniaczany po węgiersku, palce lizać
zresztą z cukrem i dużą ilością śmietany gęstej też.