Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 13:43, 10 kwi 2020

kopytnik, świecznica

wiąz, świdośliwa

galgAsia 13:52, 10 kwi 2020

Gosiek33 napisał(a)
Już pąki lilaków

mam tak posadzone tulipany pod grujecznikiem
No jakoś to wszystko ruszyło teraz. Aż by się chciało pójść na spacer do parku czy do lasu i podziwiać te cuda, a tu... wirus...

A takie podsadzanie to lepiej robić w momencie sadzenia drzewka, czy potem też będzie dobrze ?
galgAsia 13:54, 10 kwi 2020

April napisał(a)
Jestem pod wrażeniem wysiewów. Oj żebym ja miała takie zielone łapki. Niestety mało wysiewam bo trzymać nie mam gdzie. Ciemno na parapetach, las robi swoje, a tam gdzie jasno, to okna ciągle otwarte i robi się za zimno. Zostaje podziwianie i ból brzucha z zazdrości
Jola, jak dobrze, ze jesteś Ja też mam czasem takie odruchy chowania się do mysiej dziury, żeby przeczekać. Czasem tak trzeba...
Podziwiać możesz , bólu brzucha nie pochwalamy
Dorii 13:56, 10 kwi 2020

Oooo muszę zrobić sałatkę którą wymyśliłam w zeszłe lato do grilla a okazała się być wariacją na temat pyr z gzikiem. Szkoda tylko że moje dzieciaki nie jedzą takich rarytasów.

Listki i pączusie miodzio.
galgAsia 14:18, 10 kwi 2020

Dorii napisał(a)
Oooo muszę zrobić sałatkę którą wymyśliłam w zeszłe lato do grilla a okazała się być wariacją na temat pyr z gzikiem. Szkoda tylko że moje dzieciaki nie jedzą takich rarytasów.

Listki i pączusie miodzio.
Twoje to młodziaki jeszcze, mogą się nauczyć nowych smaków . A jak wymyśliłaś tę sałatkę?
galgAsia 14:23, 10 kwi 2020

tulucy napisał(a)

Oooo mój sposób - też nam mniej smakuje odmrożony gotowy, więc mrożę gotową masę poporcjowaną

A zakupy zrobimy po świętach, bo tak ogólnie to na święta wszystko prawie mam, to miały być takie duże zakupy zapasowe. A tak przy okazji tylko coś na święta - no nic, obejdziemy się jakoś bez białej kiełbasy jajkami nadrobimy
Dobrze, że jajka są
Ja też wykorzystuję w dużym stopniu zapasy, bo tak mam, że lubię mieć M pomagał mi przy sprzątaniu kuchni i wynalazł słoik z suszonym majerankiem własnoogródkowym i był ciężko zdziwiony No i nie musiał lecieć do sklepu po w/w
A ususzona miętka wprawiła go w stan ekstazy
Wani 14:28, 10 kwi 2020

Dołączam do grona zawróconych ( nie mylić z nawróconymi ) spod sklepu... Lodówka pusta w stopniu zachęcającym do wykorzystania okazji i umycia, nawet to zrobię tylko nie mam co tam później włożyć Co innego zamrażarka : odebrałam zamówienie z lokalnej lodziarni, dzieci będą zachwycone Co do zakupów to chyba zastosuję naszą strategię Sylwestrową: pójdę godzinę przed zamknięciem i kupię to co zostało
galgAsia 14:29, 10 kwi 2020

TAR napisał(a)

tez chce

Dorii napisał(a)
Warsztaty kulinarne się szykują
Oki, będą warsztaty

A przepis na schabik zacny, przy okazji nie omieszkam wypróbować
galgAsia 14:32, 10 kwi 2020

Wani napisał(a)
Dołączam do grona zawróconych ( nie mylić z nawróconymi ) spod sklepu... Lodówka pusta w stopniu zachęcającym do wykorzystania okazji i umycia, nawet to zrobię tylko nie mam co tam później włożyć Co innego zamrażarka : odebrałam zamówienie z lokalnej lodziarni, dzieci będą zachwycone Co do zakupów to chyba zastosuję naszą strategię Sylwestrową: pójdę godzinę przed zamknięciem i kupię to co zostało
Ojoj...
No to musisz zaplanować nocną wyprawę, coś może nabędziesz
Dobrze, że jest ciepło, lody ratują sytuację
Gruszka_na_w... 14:41, 10 kwi 2020

galgAsia napisał(a)
No dobra, padłam
Od rana: zawiozłam pasztety Rodzicom i Bratu, onże Brat w ramach podziękowania zmienił mi opony (no dobra, rencami pracowników, ale się liczy ), oblukałam ogródeczek, upiekłam bułki, ugotowałam 2 x żurek, sernik w piecu . Osobne święta to jednak trochę więcej roboty.

A na obiad będą pyry z gzikiem Kto wie, ten już się ślini Uwielbiam

O ! jaki podobny terminarz prac miałyśmy. Opony rano zmienione, sernik w piecu. Żurek planuję pichcić jutro, a pasztet podjadamy już od środy.
Tylko bułeczek nie piekę. Sprzedaż drożdży w marcu wzrosła o 400%.
Ty i Lucy macie w tym swój udział.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies