Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 22:17, 28 kwi 2020

Zaczął padać deszcz
Nareszcie
Oby padał całą noc...

Gruszka_na_w... 22:19, 28 kwi 2020

galgAsia napisał(a)
Haniu, próbuję te rodki ogarnąć, choć pojęcia o kwasolubach nie mam Powiedz, jak często można / trzeba powtórzyć oprysk chelatem?

Sam chelat nie wystarczy. Trzeba by je podsypać garstką siarczanem amonu i podlać oraz zrobić oprysk dolistny mieszanką Florovitu, florovitu dla kwasnolubów i chelatu. Oprysk powtórzyć po tygodniu.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
deszczowymaj 22:41, 28 kwi 2020

Asiulku ja myślę ,że tej Twojej różyczce nic nie będzie ..wiesz to na pewno był tylko taki malutki pojedynczy incydent

Wiosna u Ciebie faktycznie gna ..drakiew kwiatka ma (kuśwa zrymowałam)

i pada mówisz ..Jupiiiii może i do mnie przyjdzie ten deszcz
galgAsia 22:49, 28 kwi 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Sam chelat nie wystarczy. Trzeba by je podsypać garstką siarczanem amonu i podlać oraz zrobić oprysk dolistny mieszanką Florovitu, florovitu dla kwasnolubów i chelatu. Oprysk powtórzyć po tygodniu.
Ok, siarczan amonu jutro kupię. Zmierzę pH. W razie czego mam jeszcze zakwas w odwodzie
galgAsia 22:54, 28 kwi 2020

deszczowymaj napisał(a)
Asiulku ja myślę ,że tej Twojej różyczce nic nie będzie ..wiesz to na pewno był tylko taki malutki pojedynczy incydent

Wiosna u Ciebie faktycznie gna ..drakiew kwiatka ma (kuśwa zrymowałam)

i pada mówisz ..Jupiiiii może i do mnie przyjdzie ten deszcz
Asik, też tak uważam i tego będę się trzymać
Och, żeby padało jak najdłużej , co najmniej kilka dni czego i Tobie, i wszystkim życzę
Magara 23:03, 28 kwi 2020

Asia, te lilaki to zdjęcia 2019 czy 2020??????

A ogród Kasi Bellingham to raptem 30 km ode mnie, a ja trzeci rok nie mam kiedy pojechać i obejrzeć, że o zakupach nie wspomnę jak nic, mam słabą organizację czasu pracy
anabuko1 07:18, 29 kwi 2020

galgAsia napisał(a)
Zaczął padać deszcz
Nareszcie
Oby padał całą noc...

Rajska jabłoń taka jak moja.
Zazdraszczam trochę tego deszczu.
U mnie dalej nic.
galgAsia 08:33, 29 kwi 2020

Magara napisał(a)
Asia, te lilaki to zdjęcia 2019 czy 2020??????

A ogród Kasi Bellingham to raptem 30 km ode mnie, a ja trzeci rok nie mam kiedy pojechać i obejrzeć, że o zakupach nie wspomnę jak nic, mam słabą organizację czasu pracy
Droga moja, to jest 28.04.2020

No do Kaśki to mus pojechać Oni latem mają dni otwarte, jak już będzie normalnie, to musisz pojechać Szkoda, że nie robią już warsztatów, jak kiedyś, ja naprawdę dużo się od nich dowiedziałam i nauczyłam. Bardzo ciepło wspominam ich i ogród

A zakupki to przez neta Zaraz przyślę Ci namiary
antracyt 08:37, 29 kwi 2020

Chciałam się chwalić że mój bodziszek żałobny już zapączkowany a u Ciebie już kwiaty Paproć też szybko wystartowała. Normalnie zazdroszczę
galgAsia 08:40, 29 kwi 2020

anabuko1 napisał(a)

Rajska jabłoń taka jak moja.
Zazdraszczam trochę tego deszczu.
U mnie dalej nic.
Ona jest śliczna, ta Royalty O ile na urodę Oli byłam przygotowana, o tyle Royalty zupełnie mnie zaskoczyła Obie jabłonki uwielbiam, gdybym miała więcej miejsca, na pewno bym jeszcze posadziła...

Aniu, chmury idą w Twoją stronę, dzisiaj jak nic powinno padać