Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 17:39, 16 maj 2020

tulucy napisał(a)
Ja siedzę w domu i się kuruję. Jakieś przeziębienie mnie łapie od paru dni. Te zmiany temperatury są koszmarne.
Uważaj, bo faktycznie pogoda zdradliwa wielce.
A propos przeziębienia - chyba za chwilę zacznie kwitnąć czarny bez, trzeba się wybrać na kwiatobranie i syrop uwarzyć Będzie jak znalazł
Helen 20:17, 16 maj 2020

Asia, napisz co jeszcze kupowałaś oprócz macry, bo całkiem fajne zakupy poczyniłaś. Myślę, że do końca sezonu te roślinki stworzą busz.
Kasya 20:22, 16 maj 2020

tulucy napisał(a)
Ja siedzę w domu i się kuruję. Jakieś przeziębienie mnie łapie od paru dni. Te zmiany temperatury są koszmarne.

Ja ciagle jem czosnek
Do ludzi i tak zakładam maseczkę
Jak tylko cos mnie w gardle zadrapie to od razu mysle czy to nie TEN wirus
antracyt 20:26, 16 maj 2020

galgAsia napisał(a)
Dziś bardzo niefajnie pogodowo - silny, nieprzyjemny wiatr, wywołujący ból głowy.
Działania ogrodowe ograniczyłam do:
- oprysku lepinoxem bukszpanów,
- oprysku całego ogrodu RT,
- podlania zgniłą pokrzywą - dla równowagi zapachowej

Też dzisiaj roznosiłam po sąsiadach pokrzywowe zapachy
Wiatr u mnie też okropny, ale nie wytrzymałam i ruszyłam w ogród.
A wiesz, że z braku białych jarzmianek skusiłam się dzisiaj na jedną burgundową
Magara 20:33, 16 maj 2020

galgAsia napisał(a)
Daguś, tu o malowanie płotu chodzi A kolor ma być kompatybilny z murem. Mur nadaje ton

No to nie jest jeszcze ze mną tak najgorzej, chyba?
Płot, zakładam że drewniany, dobrze mi się w takim razie Magda skojarzyła z malowaniem elementów drewnianych na szaro
Brunery robią całkiem, całkiem wrażenie, nigdy ich nie rozważałam, ale szukam pomysłów na przyszłą rabatkę w cieniu - Asia, co się w nich tnie? Kwiatki chyba tylko?
A zakupy netowe nie takie najgorsze, nigdy z neta nie dostałam nic co by lepiej wyglądało, dlatego mam taką napinkę na szkółki z sieci Na swoje zamówienie od tego sprzedawcy, którego mi poleciłaś ciągle czekam, nadzieja umiera ostatnia
greg66 21:11, 16 maj 2020

Asiu pamiętasz niedawno sprawę W.Manna?
To teraz nowa sprawa.
Piątkowe notowanie Listy Przebojów Programu Trzeciego zniknęło ze strony internetowej Polskiego Radia po tym, jak wygrał je Kazik z piosenką o wizycie Jarosława Kaczyńskiego na cmentarzu w czasie pandemii.
5 maja piosenka Kazika "Mój ból jest lepszy niż twój" zajęła 1. miejsce na Liście przebojów Trójki. Wokalista Kultu śpiewa w niej, że nie podoba mu się, iż Kaczyński postawił się ponad prawem i odwiedził cmentarz, gdy reszta Polaków nie miała takiej szansy.
Jak z tego wybrną? Przecież na tę listę głosują słuchacze. Będą manipulować wynikami głosowania, aby wygrał inny wykonawca? Zakażą grać utwory kontrowersyjne? To będzie sytuacja gorsza niż z PRL.
Jest już odzew:
Szanowni Słuchacze, podczas elektronicznego głosowania nad Listą Przebojów Trójki w dn. 15.05.2020 r. został złamany regulamin i do głosowania wprowadzono piosenkę spoza listy. Nadto dokonano manipulacji przy liczeniu głosów oddawanych na poszczególne piosenki, co zafałszowało wynik końcowy

To już gorzej niż za komuny.
TAR 21:23, 16 maj 2020

predzej czy pozniej to sie i tak na nich zemsci, a kaczynski wieczny nie jest, trzeba byc optymista . reszta tej "kadry" sama sie pozżera.
greg66 21:43, 16 maj 2020

Na ogół jestem z dala od tego całego .... ale czasami musze się napić.
galgAsia 21:47, 16 maj 2020

Helen napisał(a)
Asia, napisz co jeszcze kupowałaś oprócz macry, bo całkiem fajne zakupy poczyniłaś. Myślę, że do końca sezonu te roślinki stworzą busz.
One - te roślinki - nie są jakieś zabiedzone czy byle jakie. One są po prostu mało rozwinięte...
Kupiłam jeszcze 4 odmiany zawilca gajowego Anemone nemorosa: Alba Plena, Royal Blue, Blue Eyes i Robinsoniana.
galgAsia 21:49, 16 maj 2020

Kasya napisał(a)

Ja ciagle jem czosnek
Do ludzi i tak zakładam maseczkę
Jak tylko cos mnie w gardle zadrapie to od razu mysle czy to nie TEN wirus
Mnie na szczęście nic nie łapie. Nie pamiętam, kiedy miałam smarkaty katar...