Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 21:51, 16 maj 2020

antracyt napisał(a)

Też dzisiaj roznosiłam po sąsiadach pokrzywowe zapachy
Wiatr u mnie też okropny, ale nie wytrzymałam i ruszyłam w ogród.
A wiesz, że z braku białych jarzmianek skusiłam się dzisiaj na jedną burgundową
Ha, wcale mnie to nie dziwi, jarzmianki to są takie małe ogrodowe brylanciki
Ja je uwielbiam, niezależnie od koloru...
galgAsia 22:02, 16 maj 2020

Magara napisał(a)

No to nie jest jeszcze ze mną tak najgorzej, chyba?
Płot, zakładam że drewniany, dobrze mi się w takim razie Magda skojarzyła z malowaniem elementów drewnianych na szaro
Brunery robią całkiem, całkiem wrażenie, nigdy ich nie rozważałam, ale szukam pomysłów na przyszłą rabatkę w cieniu - Asia, co się w nich tnie? Kwiatki chyba tylko?
A zakupy netowe nie takie najgorsze, nigdy z neta nie dostałam nic co by lepiej wyglądało, dlatego mam taką napinkę na szkółki z sieci Na swoje zamówienie od tego sprzedawcy, którego mi poleciłaś ciągle czekam, nadzieja umiera ostatnia
Nie jest z Tobą najgorzej, nie jest z Tobą nawet źle Dobrze jest

Brunerom nie robi się nic oprócz tych kwiatków, no i liści jesienią...

Obecnie nie pozostaje nic innego, jak tylko czekać i mieć nadzieję. Wcześniej nigdy się nie zawiodłam.
galgAsia 22:15, 16 maj 2020

Grześ, ja radia już nie słucham. Wspomnienia Trójki będą ze mną zawsze, słuchałam jej już jako 4-letnia dziewczynka. Myślę, że to co właśnie zrobili, to klasyczne samozaoranie, słuchacze - ci, co jeszcze zostali - im tego nie darują... Przynajmniej taką mam nadzieję...
Tylko powiedz mi, skąd oni mają takie poparcie...? A może to też zafałszowanie wyników...?

Tarcia, oby jak najszybciej...
mrokasia 22:19, 16 maj 2020

Brunnerę posiadam jedną. Zaplątała się w hakonce od Kwarteta. Wyłuskałam, posadziłam. I się zakochałam .
A co do aromaterapii - pół beczki gnojówki z chwastów wylaliśmy komisyjnie z eMem do kompostowników. Wciąż czuć . To co nie zgniło wrzuciłam do kompostu. Muszę jutro narwać pokrzyw na kolejną .
galgAsia 22:27, 16 maj 2020

mrokasia napisał(a)
Brunnerę posiadam jedną. Zaplątała się w hakonce od Kwarteta. Wyłuskałam, posadziłam. I się zakochałam .
A co do aromaterapii - pół beczki gnojówki z chwastów wylaliśmy komisyjnie z eMem do kompostowników. Wciąż czuć . To co nie zgniło wrzuciłam do kompostu. Muszę jutro narwać pokrzyw na kolejną .
Ja też brunery uwielbiam, są absolutnie bezproblemowe, niewymagające i jakie ładne...
Ja nową pokrzywę mam w zasadzie już gotową. Teraz zasadzam się na podagrycznik, którego urosło mi niezłe poletko...

A tu moja podręczna uprawa pokrzywy
Helen 22:37, 16 maj 2020

Ależ się dzisiaj zdziwiłam gdy oparzyła mnie pokrzywa przez 2 pary rękawiczek, jedne nitrylowe, drugie typowo ogrodowe z gumowym zabezpieczeniem.
greg66 22:38, 16 maj 2020

Wiesz ja też radia nie słucham to mi znajomi radiowcy podsyłają.
Ja zastanawiam się nad czyms innym. Skąd i jaką moc ma jedna osoba aby wszystkich tak pociągnąć. Czy on jest geniusze a reszta to idioci czy co?
Tak sobie myślę z punktu psychologii, przecież on nie ma takiej charyzmy to o co chodzi?
Magara 23:45, 16 maj 2020

galgAsia napisał(a)
Nie jest z Tobą najgorzej, nie jest z Tobą nawet źle Dobrze jest

Brunerom nie robi się nic oprócz tych kwiatków, no i liści jesienią...

Obecnie nie pozostaje nic innego, jak tylko czekać i mieć nadzieję. Wcześniej nigdy się nie zawiodłam.

Asia, o to co się robi brunerowym liściom jesienią to dopytam jak je będę miała

A odnośnie Trójki - słuchałam jej całe swoje świadome życie, za dzieciaka i młodziaka "Listę" nagrywałam z radia Lena na magnetofon Grundig, stawiając oba na desce klozetowej i zamykając się w łazience żeby zagłuszeń nie było (kabla nie miałam )
W "pewnym" momencie przestałam słuchać 3, teraz słucham czasem znowu bo u mnie w lesie radio odbiera tylko programy "państwowe"
Po ostatniej Liście, po tych informacjach o "złamaniu regulaminu", "manipulacjach", "sfałszowaniu" wymiękłam nie kumam, nie ogarniam
[tu była napisana dalsza część posta ale ją usunęłam bo mi się wylało za bardzo, a to wszak forum ogrodnicze]
Magara 23:55, 16 maj 2020

greg66 napisał(a)
Wiesz ja też radia nie słucham to mi znajomi radiowcy podsyłają.
Ja zastanawiam się nad czyms innym. Skąd i jaką moc ma jedna osoba aby wszystkich tak pociągnąć. Czy on jest geniusze a reszta to idioci czy co?
Tak sobie myślę z punktu psychologii, przecież on nie ma takiej charyzmy to o co chodzi?

Greg, jedna osoba nie ma mocy, ale zawsze, w każdej społeczności, znajdą się ludzie co wychodzą przed szereg mówiąc "ja, ja, ja, spójrz na mnie, ja dobrze działam, wymiatam smutki i je niszczę zanim Ty je zobaczysz" - tak jest wszędzie, a w polityce jeszcze bardziej jest to widoczne... To jest typowy obraz dla guru i sekt - świetna książka Cialdiniego "Wywieranie wpływu na ludzi"
Asia, już się zamykam dla dobra własnego i Twojego wątku, choć ulewa mi się dziś każdym otworem
UrsaMaior 10:42, 17 maj 2020

Magara napisał(a)

Asia, już się zamykam dla dobra własnego i Twojego wątku, choć ulewa mi się dziś każdym otworem

Mnie też. A najbardziej to, że tylu ludzi popiera to szambo. Nie do wiary po prostu.