Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 12:45, 06 lip 2020

deszczowymaj napisał(a)
Księżycowe fotki super dwa dni temu u nas pięknie było widać łysolka ..od razu oczywiście pomyślałam o Tobie
No oczywiście
galgAsia 12:53, 06 lip 2020

Gosiek33 napisał(a)

ten widok znakomicie wróży

Czemu wywalaliscie tyle ziemi? Co tam było? W każdym razie kawał terenu odzyskałaś

Wczoraj cały dzień nieżywa leżałam, dopiero wieczór mnie do roboty wywołał, jeszcze oczyściłam drewniane schody, pomalowałam, przykręciłam odnowione stopnice - czyli nie cały czas zmarnowałam

Łysy Cię obudził, wyłaś? U mnie ponoć właśnie ostatniej nocy....
Dziękuję, ta pochwała wiele znaczy

Pytanie powinno brzmieć: czego tam nie było? Otóż ziemi nie było, a w każdym bądź razie bardzo niewiele i bardzo kiepskiej jakości. A oprócz tego - kamienie wszelkiego kalibru, gruz, żużel... Wszystko ubite na maxa, bo wcześniej jeździły tam samochody. Na spodzie twarda, żółto - brązowa glina. Tam nawet wideł nie dało się wbić, potrzebny był kilof

Ja też łapię się na takich podsumowaniach - zmarnowałam czy nie? Może niepotrzebnie...

Łysy mi w niczym nie przeszkadza, jak śpię, to nic mnie nie ruszy... Ale ostatnio właśnie nie śpię, albo bardzo kiepsko, budzę się kilka - kilkanaście razy w ciągu nocy i jestem potem nieżywa. Jeśli wyję , to właśnie z tego powodu
mrokasia 21:45, 06 lip 2020

Łysy - jak zwykle pięknie uchwycony .
Kopania pod cienistą nie zazdroszczę, jesteście bardzo dzielni!
Gruszka_na_w... 21:49, 06 lip 2020

Kiedyś trzeba pomyśleć nad wyborem najpiękniejszej pełni danego roku.
Te aktualne zdjęcia są pełne dramatyzmu.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
galgAsia 21:57, 06 lip 2020

Właśnie skończyliśmy Nie było tak bardzo źle
Teraz trzeba wypełnić dziurę , czyli drugie tyle szuflowania
galgAsia 22:05, 06 lip 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Kiedyś trzeba pomyśleć nad wyborem najpiękniejszej pełni danego roku.
Te aktualne zdjęcia są pełne dramatyzmu.
Ojoj, podnosisz poprzeczkę

Tyle było pożytku z tych chmur, że dodały uroku zdjęciom - bo jeśli chodzi o deszcz, to beznadzieja... Spadło aż 1,5mm...
Magara 00:34, 07 lip 2020

Aśka!!! Ty tego łysego z miasta łapiesz?????
No szacun nad szacuny
Helen 05:06, 07 lip 2020

Magara napisał(a)
Aśka!!! Ty tego łysego z miasta łapiesz?????
No szacun nad szacuny

Wchodząc tu od razu wiedziałam, kto taką późną porą wpisów dokonuje

Asia, i ogród piękny i zdjęcia wszystkie cudne Też bym nie mogła spać, gdybym miała taaaakie widoczki
Gruszka_na_w... 22:10, 07 lip 2020

Dopiero dzisiaj odkryłam pytanie Magary
" mam czosnek jadalny wsadzony jesienią, do rady się zastosuję, ale mam też cebulę wiosną sadzoną w truskawkach, nie dymkę, taką sklepową, co przerosła, na szczypiorek do mrożenia generalnie, no i dla ochrony truskawek ona też się w kwiat bierze - też jej trzeba jakieś fryzjerskie zabiegi zapodać w sytuacji gdy na jakości jej bulwy mi nie zależy???"

Każdy nasiennik to dla rośliny wydatek energetyczny. Jeśli nie zależy Ci na bulwie, to cebulowy nasiennik zostaw.
U siebie wokół truskawek mam posadzoną dymkę. Mam z niej rezerwowy szczypior, kiedy ścinam po kwitnieniu szczypiorek wieloletni, a potem zapas cebuli na kilka miesięcy.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magara 23:47, 07 lip 2020

Helen
Haniu - dziękuję za odpowiedź