Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Makao 18:37, 01 mar 2024

Nie wiem czy Ci współczuć zakupoholizmu czy zazdrościć
Ja bym najchętniej wszystko kupiła na co mam ochotę ale tak bardzo mi szkoda kasy i tak długo odwlekam zakup, że w końcu towar zostaje wykupiony i ni mam a potem się złoszczę na siebie
Napia 22:36, 01 mar 2024

Dalie wyglądają tak jak powinny po zimie

Róż nigdy dość masz jeszcze trochę miejsca, a jeśli się skończy, to proponuję w donice Zaraz je sobie po kolei wygooglam

Edit: Piękne są, ale to nie maleństwa
Magara 23:35, 01 mar 2024

Zuza, baaaardzo, baaardzo Ci współczuję Taaakie zakupy, taaakie plany, no nieszczęście gotowe
nicol21 07:36, 02 mar 2024

oj tez ciekawa jestem co z moich dalii wyjdzie bo w tym roku zimowaly w piwnicy, jak jeszcze brama garazowa byla non-stop otwarta.... wiec szansa na przemrozone jest... ale mysle ze Twoje lekko podeschniete dadza spokojnie rade. Bedziesz je podpedzac czy w maju prosto do gruntu?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
antracyt 10:35, 02 mar 2024

Makao napisał(a)
Nie wiem czy Ci współczuć zakupoholizmu czy zazdrościć
Ja bym najchętniej wszystko kupiła na co mam ochotę ale tak bardzo mi szkoda kasy i tak długo odwlekam zakup, że w końcu towar zostaje wykupiony i ni mam a potem się złoszczę na siebie

Ja się tak przy zakupie nasion zastanawiałam i ostatecznie większość największych chciejstw już nie było U mnie to są takie rzuty...obawiam się, że następne będą piwonie. Na ten czas chyba sobie szlaban na internet zrobię
antracyt 10:42, 02 mar 2024

Napia napisał(a)
Dalie wyglądają tak jak powinny po zimie

Róż nigdy dość masz jeszcze trochę miejsca, a jeśli się skończy, to proponuję w donice Zaraz je sobie po kolei wygooglam

Edit: Piękne są, ale to nie maleństwa

Aga, niektóre niestety wyglądają gorzej, sucharki straszne. Z moich doświadczeń wynika, że najmniejsze sucharki odmian kapryśnych w takiej formie mają nikłe szanse na życie. Oczywiście do doniczek i tak trafią, może będzie miła niespodzianka

Róże nie małe, a jedna to nawet olbrzym. Miałam na nią pomysł od zeszłego roku, mam nadzieję, że mężaty się na niego zgodzi, bo miałaby rosnąć na jego (i tak zminimalizowanej do granic możliwości) części ogrodu. Jak nie, to będę kombinować
antracyt 10:45, 02 mar 2024

Magara napisał(a)
Zuza, baaaardzo, baaardzo Ci współczuję Taaakie zakupy, taaakie plany, no nieszczęście gotowe

Żebyś wiedziała! Czeka mnie kopanie kolejnej rabaty....a miało już rabat nie być ‍
antracyt 10:51, 02 mar 2024

nicol21 napisał(a)
oj tez ciekawa jestem co z moich dalii wyjdzie bo w tym roku zimowaly w piwnicy, jak jeszcze brama garazowa byla non-stop otwarta.... wiec szansa na przemrozone jest... ale mysle ze Twoje lekko podeschniete dadza spokojnie rade. Bedziesz je podpedzac czy w maju prosto do gruntu?

Zeszły ze strychu na podpędzenie właśnie Dzisiaj je przejrzę dokładnie i powkładam do doniczek. Pogoda taka piękna, a ja w ziemi grzebać nie mogę. Jedna z nieletnich tańczy w Teatrze Wielkim (w ramach dyplomów starszych koleżanek) i idziemy oglądać. Paznokcie chciałabym mieć w dobrym stanie

U Ciebie to raczej większych mrozów nie było, dalie powinny dać radę.
Napia 19:08, 02 mar 2024

antracyt napisał(a)

Aga, niektóre niestety wyglądają gorzej, sucharki straszne. Z moich doświadczeń wynika, że najmniejsze sucharki odmian kapryśnych w takiej formie mają nikłe szanse na życie. Oczywiście do doniczek i tak trafią, może będzie miła niespodzianka

Róże nie małe, a jedna to nawet olbrzym. Miałam na nią pomysł od zeszłego roku, mam nadzieję, że mężaty się na niego zgodzi, bo miałaby rosnąć na jego (i tak zminimalizowanej do granic możliwości) części ogrodu. Jak nie, to będę kombinować

Sucharki rzeczywiście mogą odmówić współpracy, ale jestem dobrej myśli w takim razie w przyszłym tygodniu przymierzę się, by znieść moje ze strychu i zapakować w doniczki.

Życzę zatem powodzenia w negocjacjach!
Gosialuk 22:20, 02 mar 2024

Och Zuza, chyba nie powinnam wchodzić na twój wątek. Te róże...
Godzina minęła najpierw na oglądaniu twoich, a potem na typowaniu moich. Na razie z zakupami się powstrzymałam. Jeszcze...