Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 12:18, 11 lis 2021

Alija napisał(a)

Ładny zakup, wygooglowałam, piękny kolor. Nie znam takich róż, ona musi być w donicy, a nie do gruntu?

Właściwie to nie musi, ale jest niewielka i nie chciałabym, żeby zniknęła w tłumie.
antracyt 12:26, 11 lis 2021

Anda napisał(a)
Z moją nieletnią nie chodzę po sklepach, bo u nas jeszcze na razie nie funkcjonują. W przeszłości też odwiedzaliśmy w sumie tylko jeden sklep z sensownymi ciuchami dla dzieci. Dlatego kupujemy ciuchy w necie, buty rownież. Dla dzieci nie ma u mnie na miejscu wyboru, a specjalnie do Kolonii czy Bonn nie chce mi się jeździć

Kaptury, tak, to pewnie o to chodzi. Poza tym kupiłam sobie jeszcze sweter, kamizelę i longsleeve basic. Chodzę na zakupy rzadko i kupuję od razu więcej ciuchów, żeby często nie chodzić

U mnie nieletnie już do dziecięcych sklepów nie chcą wchodzić, a centra handlowe na obrzeżach Poznania są w dużej ilości, więc tam je ciągnie (niestety). Obwodnicami nie mamy tam daleko, ale nie są to moje ulubione miejsca na spędzanie wolnego czasu, więc ograniczam jak mogę. Niestety dzieci rosną teraz jak na drożdżach i co chwila coś jest za małe (najczęściej drogie buty...).
Anda 15:56, 11 lis 2021

antracyt napisał(a)

U mnie nieletnie już do dziecięcych sklepów nie chcą wchodzić, a centra handlowe na obrzeżach Poznania są w dużej ilości, więc tam je ciągnie (niestety). Obwodnicami nie mamy tam daleko, ale nie są to moje ulubione miejsca na spędzanie wolnego czasu, więc ograniczam jak mogę. Niestety dzieci rosną teraz jak na drożdżach i co chwila coś jest za małe (najczęściej drogie buty...).

No wiem, jakie te centra handlowe są w Poznaniu Zawsze jak jestem w PL to tam wjeżdżamy.
U mnie nie ma. Są sklepy typu C&A i Kaufhof z odzieżą dla wszystkich grup wiekowych. W Kolonii czy Bonn to inna sprawa, ale takich ogromniastych centrów jak w Poznaniu nie ma i tam.
Buty już od lat kupujemy w necie bo córa ma wąską stopę z niskim przegubem, a to wyjątek i nie ma na miejscu wyboru.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
antracyt 13:00, 14 lis 2021

Sezon pomidorowy uważam od dzisiaj za zamknięty. Jeszcze tylko jutro zbiorę papryki i pozostaną porządki do zrobienia.
Bee 14:25, 14 lis 2021

Super zbiory
Roocika 14:26, 14 lis 2021

Piękny i długi sezon pomidorowy miałaś
Basieksp 16:54, 14 lis 2021

Ja swoje pomidory w kartonikach, w ciemnym mam i już się kończą a u Ciebie sporo ich jeszcze masz, saper
antracyt 17:07, 14 lis 2021

Basiu, drugie tyle jest jeszcze zielonych na krzakach, ale już ich raczej nie zbiorę, bo nie mam gdzie przechować, pójdą na kompost. Te co zebrałam teraz daję na parapety drewniane, mają lekki półcień i mam nadzieję, ze dojrzeją jak poprzednie.

Asiu, tak naprawdę, to ten sezon wcale pomidorowo nie był super. Późno się zaczął i był mniej obfity od zeszłorocznego, ale i tak nie narzekam

Beata, dziękuję jutro się będę "chwaliła" paprykami
Helen 18:31, 14 lis 2021

Bardzo Ci zazdroszczę tej szklarenki, pomidory są super.
sylwik69 18:53, 14 lis 2021

Jestem pełna podziwu dla Twoich zbiorów swojskie mają zupełnie inny smak!