Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

lilarose 12:19, 24 lut 2023

u mnie w prognozach -7 w przyszły weekend w Warszawie
Basieksp 15:44, 24 lut 2023

A u nas jutro ma padać śnieg ale raczej na delikatnym plusie, mam nadzieję że, to co spadnie od razu stopnieje
Agatorek 19:00, 24 lut 2023

U Was trochę cieplej, więcej wiosny widzę, niż u siebie . Hiacyntom dopiero czubek z ziemi wystaje u mnie .

Widzę też, że prace w zaawansowanym stopniu, super!
Ranniki muszę i u siebie wprowadzić. Kolor jest cudny (a niby nie lubię żółtego )
Szymka 19:24, 24 lut 2023

U mnie wiosny ani widu ani słychu. Też mnie świerzbił sekator w słoneczny dzień ale się powstrzymałam. Czekam na prawdziwie ciepły dzień Patrzę na długoterminową pogodę i do początku kwietnia widzę ciągłe minusy w nocy
Rojodziejowa 19:56, 24 lut 2023

Szymka napisał(a)
U mnie wiosny ani widu ani słychu. Też mnie świerzbił sekator w słoneczny dzień ale się powstrzymałam. Czekam na prawdziwie ciepły dzień Patrzę na długoterminową pogodę i do początku kwietnia widzę ciągłe minusy w nocy

Już na kwiecień masz pogodę?
antracyt 20:37, 24 lut 2023

Dziewczyny, jak zrobi się zimno, to wiadomo, że ciąć nie będę. W prognozach na najbliższy tydzień mam jedną noc z temperaturą -5, reszta oscyluje w granicach -2, w dzień ok 4 na plusie. Poczekam co będzie dalej. W długoterminowe nie bardzo wierzę, chociaż ostatnio oglądałam program, gdzie prognozowano powtórkę z zeszłego roku: mokra, chłodniejsza wiosna i suche, gorące lato. Czy się sprawdzi? Zobaczymy... chociaż zmiany klimatyczne mogą na to wskazywać.

Aga, wiosenny żółty jest jakiś inny, wyjątkowo przyjemny. Taka zapowiedź słonecznych, ciepłych dni
Martka 22:45, 24 lut 2023

Zuzko, zawsze mało kompostu ... Róż jeszcze nie tnę, czekam do połowy marca (i próbuję trzymać się wersji, że jednak będzie ciut cieplej niż w prognozach), ale większość za radą Hani przycięłam późną jesienią, teraz tylko cięcie korygujące?
Bratków brakuje, zgadzam się i dlatego jutro także ruszam polować. Moi sąsiedzi którzy mieli wielkie folie z produkcją i każdym kolorem i odcieniem, bramkowy raj, od tego roku ... są na emeryturze. Pierwszy raz od lat 7-8 nie pojadę na rytualny zakup bratków do nich

Magara 23:52, 24 lut 2023

antracyt napisał(a)
Większość krzewów i drzew mam już przyciętych. Zostały budleje, lawendy i róże.

U mnie zasadniczo tak samo Krótkie wypady z sekatorkiem uskuteczniam
Ale jedna z moich sąsiadek budleje już wycięła, kilka dni temu. A ma dwa olbrzymie krzaki, na oko - ponad dwa metry wysokości i szerokości w sezonie osiągają. Przyłapałam ją na cięciu i pytałam czy nie za wcześnie, stwierdziła, że zawsze tak tnie...
Ja mam młode krzaczki, chyba nie zaryzykuję...
LIDKA 03:15, 25 lut 2023

Magara napisał(a)

U mnie zasadniczo tak samo Krótkie wypady z sekatorkiem uskuteczniam
Ale jedna z moich sąsiadek budleje już wycięła, kilka dni temu. A ma dwa olbrzymie krzaki, na oko - ponad dwa metry wysokości i szerokości w sezonie osiągają. Przyłapałam ją na cięciu i pytałam czy nie za wcześnie, stwierdziła, że zawsze tak tnie...
Ja mam młode krzaczki, chyba nie zaryzykuję...

Magarko możesz ciąć. To żelazne krzaki. Nawet jak przymarzną to odbiją od korzenia. Cięcie tylko je rozbudza do mega wzrostu.
inka74 07:21, 25 lut 2023

Ja przycięłam róże rosnące w pełnym słońcu. W tym roku muszę szybciej temat sprzątania ogarnąć. Forsycja jeszcze nie kwitnie ale paki już mocno nabrzmiały.