No to teraz zaczątek tego co niby ma być po tej wschodnie stronie. Jeszcze raz ale z numerkami.
1 - świerk kłujący - teraz rośnie gdzie indziej, ale tam mi jednak nie pasuje - za duży - szkoda mi go wyrzucić i tutaj może by go przesadzić. Jednak nie jestem pewny, a może dać go za płotem w tym wew narożniku na dole lekko na prawo.
2 - świerk serbski - i tutaj też nie jestem pewien czy opłaca się robić drugi żywopłot z nich (sąsiad ma tuje brabant - zaznaczone). Jednak z tej strony mam blisko sąsiada z tarasem i może lepiej taką wyższą zasłonę zrobić i lepsze wygłuszenie.
3 - sosna czarna - obecnie rośnie
4 - żółte tuje jeszcze nie wiem jakie - po drugiej stronie mam sunkisty /3szt
5 - Śliwa wiśniowa Pissardi - rośnie tam,ale muszę ją trochę odsunąć od płot by zmieścić żółte tuje. Pod nią chcę dać hortensje Limelight
6 - Perukowiec podolski Royal Purple - rośnie
7 - Tuje wschodnie Aurea Nana /3szt
8 - wierzba całolistna pendula - rośnie /2 szt
9 - tuja spiralis - 2 szt rosną /3 szt
10 - Brzoza Pendula Gracilis szczepiona - rośnie
11 - azalie.
12 - Pęcherznica Diabolo - rośnie /2 szt
13 - wiśnia Łutówka /2szt - te wiśnie są ale trochę inaczej tam posadzone. W sumie to nie wiem gdzie je dać. Chciałbym jednak mieć własne wiśnie. Mam też tam gdzieś posadzone Pigwowce na nalewkę (jeszcze nie próbowałem - może nie warto). Chyba dobrze by było coś z tych owocowych w jednym miejscu zrobić, może jeszcze jakieś inne, ale jakoś mi to nie pasuje - po prostu nie mam pomysłu żeby to było jeszcze ozdobne.