Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

mira 09:07, 15 cze 2016

A! Zapomniałam napisać że ozanka ma się ku kwitnieniu yupii a siewki z nasionek to jeszcze zlobek
Teraz juz znikam
Pszczelarnia 09:47, 15 cze 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Ewo, prawdopodobnie pomogłaś mi w identyfikacji mojej róży NN. Jest u mnie około 10 lat, ale wykopywałam ją jako 5-latkę z poprzedniego ogródka. Pachnie niesamowicie i powtarza kwitnienie bardzo długo. Dorasta w okolice 1 m, może trochę ponad.

Czy to może być Mary Rose?

Gruszko, zrób zdjęcie kwiatka, jaka rozeta i jaki pąk - z bliska? Opis Twój się zgadza - ma 120 cm i powtarza, zdrowa. Ale pędy u mnie lekko się przewieszają (ale nie wymaga żadnych podpór tylko miejsca na ukazanie tego pokroju).
Pszczelarnia 09:49, 15 cze 2016

Madzenka napisał(a)
Zastanawiam sie dlaczego Mary Rose nie zawitała do mojego ogrodu mimo, ze jest na mojej żelazjenj liscie.

Czy naparstnice to te z Bylinowego Raju?

Madżen, mus to naprawić z 'mary rose' - to najukochańsza róża Austina, matka wielu innych jego kreacji.

Naparstnice te są z mojego siewu. A teraz to już i z samosiewu.
Pszczelarnia 09:52, 15 cze 2016

mira napisał(a)
Podglądam i zastanawiam się gdzie masz tyle miejsca bo stale widze lany jakiś boskich kompozycji.
Nie wiem czy pisałam ci ze mam dla ciebie piwonie majową.jak chcesz to wyślę a moze fruniesz na wschód.

Miro, nie mam miejsca. Mam rośliny, którym ścisk nie przeszkadza. Ale piwoniom za różami np. przeszkadza o tyle, że nie mam jak ich podziwiać, bo kwitną "sobie a muzom".

Te łany to np. (policzyłam) tylko 18 naparstnic w jednym miejscu. To chyba nie jest dużo jak na rabatę bylinową?

Piwonie majowe mam jakieś. Jaką masz? Rubra Plena - tę chętnie?
ZieloneWrota 11:47, 15 cze 2016

Witaj, jestem w połowie twojej historii i już wiem że nie mogłabym zacząć wątku od środka, jestem pod wrażeniem całości prac, zmagań, oraz wysiłku jaki włożyliście w ogród. Pozdrawiam i macham i oczywiście dobijam do końca wątku.
makkasia 11:56, 15 cze 2016

Mam Mary Rose od jesieni i odkąd zaczęła kwitnąć zakochałam sie w niej bez reszty.
U Ciebie to zapewne starsza Marysia co?
Mala_Mi 13:17, 15 cze 2016

Sobie a muzom mam też.. i pomysłu/miejsca brak

Gruszka_na_w... 16:36, 15 cze 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Gruszko, zrób zdjęcie kwiatka, jaka rozeta i jaki pąk - z bliska? Opis Twój się zgadza - ma 120 cm i powtarza, zdrowa. Ale pędy u mnie lekko się przewieszają (ale nie wymaga żadnych podpór tylko miejsca na ukazanie tego pokroju).

Wstawiłam zdjęcia na stronie 72 u siebie. Zerknij
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gabriela 20:33, 15 cze 2016

Najpiękniejszy czas w ogrodzie, bez wątpliwości.
Mary Rose była jedną z moich pierwszych róż Austina, rośnie już od kilkunastu (sic!) lat.
Widzę na zdjęciach brązowy fenkuł - przezimował u Was?
Ps. Byłam u Sylwii w Szmaragdowym Ranczu - ostróżki i naparstnice razem, przemieszane, to jest to!
Bogdzia 20:56, 15 cze 2016

Czytam i uczę sie