Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 20:58, 06 lut 2014

monteverde napisał(a)

widziałam ją u Floribundy

Nie tylko. Jest też w Rosarium. Czy byłyście na stronie róż Petera Beales'a? Ja tam już jestem 2 dzień po uszy zakochana w różach. Wirtualnie obwąchuję i oglądam każdą.
Madzenka 20:59, 06 lut 2014

Dla mnie sianie to wyższy stopien wtajemniczenia.... Ciekawe czy uda mi się werbena....
Pszczelarnia 21:02, 06 lut 2014

EPODLAS napisał(a)
Pszczółko, też mam młodą leszczynę Barceloński. Zaczęła już owocować, ale niestety owoce wyżera szkodnik leszczynowy (zapomniałam jak się nazywa). Trzeba ją będzie czymś potraktować (a tak nie lubię chemii w ogrodzie) Że trzeba wyciąć wszystkie grube pędy wiedziałam i też tak zrobię. Koleżanka fachowiec ogrodniczy powiedziała, żeby zostawić 7 - 8 pędów .Pozdrowienia.

Ja mam Warszawski - z 1 pędem .
I 2 stare z wieloma pędami - będę robiła im skalpel .
Nie pryskam, nie pozyskuję orzechów. Czasami uda mi się zjeść dobrego prosto z krzaka. Co roku we wrześniu/październiku na zimę kupuję worek tych pryskanych. Czy to jest normalne?
Agania 21:08, 06 lut 2014

Wiedziałam, że ogrodowisko jest niesamowitym źródłem informacji, wiedzy, inspiracji, ale ty pszczółko mnie nie zawiodłaś, wzruszyłaś mnie zdjęciem rodgersji, bo to teraz moje oczko w głowie jesteś jak zwykle niezawodna, dziękuję za bardzo interesujący link o rodgersjach, to czego nigdzie nie umiałam znaleźć

buziaczki i jak pszczółki mogłyby Ciebie nie pokochać jesteś takim skarbem i opiekunem
monteverde 21:12, 06 lut 2014

Pszczelarnia napisał(a)

Ja mam Warszawski - z 1 pędem .
I 2 stare z wieloma pędami - będę robiła im skalpel .
Nie pryskam, nie pozyskuję orzechów. Czasami uda mi się zjeść dobrego prosto z krzaka. Co roku we wrześniu/październiku na zimę kupuję worek tych pryskanych. Czy to jest normalne?

Nie
monteverde 21:17, 06 lut 2014

Pszczelarnia napisał(a)

Nie tylko. Jest też w Rosarium. Czy byłyście na stronie róż Petera Beales'a? Ja tam już jestem 2 dzień po uszy zakochana w różach. Wirtualnie obwąchuję i oglądam każdą.

wrzuć linka a ja Ci zostawię swoją Munstead Wood
Pszczelarnia 21:18, 06 lut 2014

Burza mózgów, proszę o skojarzenia i rady - jak można zagospodarować taką część ogrodu - daleko od domu? Wąski pasek wzdłuż strumienia ze starą lipą? Strona południowa w całości, sucho.
Pszczelarnia 21:25, 06 lut 2014

I jeszcze kolejne pytanie jak się przycina róże Rose de Resht i Reine des Violettes? Bo wyczytałam, że tylko odmładzająco co 3 lata? I oczywiście pędy chore, słabe i stare - zdrewniałe, mocno przy ziemi. A czy inne się skraca o jakąś długość?
Pszczelarnia 21:27, 06 lut 2014

WilczaGora napisał(a)
a ja ciągle nas sobą pracuję ... nie przepadam za łąkami ...jestem chyba za bardzo uporządkowana na łąki ...a może mi to minie ....

macham,
Ewka - Marchewka

Masz piękne brzozy ......... . Może te łąki już tam są?
Mala_Mi 21:31, 06 lut 2014

Dziewczynki.. moje cleome... kiełkowało dłużej niż werbena.... a że wyrzucić nie miałam kiedy to sobie kuwetka stała.. i wykiełkowały.... i potem pięknie rosły do mrozów.. rozdałam część cleomek.... i chociaż pojechały na drugi koniec Polski to przeżyły.
O różach nic nie napiszę... bo nie mam pojęcia.. wycinam to co przemarznie.. i tyle