Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

agniecha973 14:29, 17 sty 2012

Ale spokojnie się do nas nadają, to dla mnie najważniejsze, a to gdzie on sobie rośnie to już jego sprawa
Pszczelarnia 14:34, 17 sty 2012

babopielka napisał(a)
Piękne odmiany klonów wybrałaś
Ja uwielbiam miód, ale do pszczół podchodzę z pewna rezerwą .Boje się ich żądeł !
Mój tata kiedyś miał pszczoły i pamiętam z dzieciństwa jak mnie użądliły, przyjemne to nie było .
Mój mąż też się przymierza do hodowli pszczół, ale dopiero jak na emeryturę przejdzie .Teraz ma za mało czasu . Zazdroszczę takiego świeżego miodu prosto z wirówki, albo takiego z plastra (chyba tak to się nazywa ?) Kiedyś się takim zajadałam Ze słoika, to już nie to samo .

Bożeno, ale podczas wirowania jak ma się siatkę na głowie, to nie ma możliwości spróbowania od razu.
Dopiero wieczorem kroję sobie kromkę chleba, siadam na schodach w ogrodzie i maczam ją w miodzie. I się delektuję, winem lubię popić. Pszczoły śpią i mnie nie niepokoją. To są fajne słodkie chwile.
babopielka 14:52, 17 sty 2012

Ja pamiętam, że mój tata podczas wirowania nie miał siatki i my jedliśmy miód taki prosto z wirówki,
ale to były inne czasy . Ja byłam wtedy dzieckiem, a dzisiaj jestem babcią
Ja codziennie na śniadanie jem chleb z miodem, oczywiście takim ze słoika . Jestem jak Kubuś Puchatek - jak mam miodek, to jestem szczęśliwa
Pszczelarnia 15:22, 17 sty 2012

To Twój tata był niesamowity. Bez siatki się nie da, one po prostu wszędzie latają, plączą się we włosy i są ciekawskie.
Ja też tak mam: miodek i powidła śliwkowe i tak od 40 lat naokrągło.
Bogdzia 16:17, 17 sty 2012

A u Pszczółki często o miodku rozmowy ale to bardzo ciekawe i pouczające tym bardzie że coraz mniej osób potrafi zajmowac się pszczołami.
EPODLAS 10:15, 18 sty 2012

Gdybym mieszkała na wsi na stałe, miało trochę terenu, na pewno miałabym też i pszczoły. Może to trochę wyidealizowany obraz, ale zawsze mi się kojarzy ze wsią : kury, piejący rano kogut, sad koło domu i ule w sadzie. Już zazdroszczę zdrowego miodku.
Wieloszka 21:06, 19 sty 2012

Pszczółko, no gdzie Ty latasz? Tu się takie spotkanie na Dolnym Śląsku szykuje - Twój głos w sprawie konieczny!!!
Martek 22:58, 19 sty 2012

Pszczelarnia napisał(a)
To Twój tata był niesamowity. Bez siatki się nie da, one po prostu wszędzie latają, plączą się we włosy i są ciekawskie.
Ja też tak mam: miodek i powidła śliwkowe i tak od 40 lat naokrągło.

Taki miód pitny Ewo ci wychodzi też bym lubiła takie spokone wieczory )))))
Pszczelarnia 23:12, 19 sty 2012

Wieloszka napisał(a)
Pszczółko, no gdzie Ty latasz? Tu się takie spotkanie na Dolnym Śląsku szykuje - Twój głos w sprawie konieczny!!!

Wieloszko, już jestem a zaraz znikam. Mam niedyspozycje ósemkowe. Makabreska. Dałam odpowiedź, bardzo się cieszę.
Gość w dom, Bóg w dom!
laurowisnia 10:27, 20 sty 2012

Ewo, pisałam u siebie, że byłam już tu wcześniej ale dzisiaj dopiero się wpisuję. Mam nadzieję, że dotarła do Ciebie moja odpowiedź.
Mieszkasz w pięknym miejscu, takim ekologicznym plus na dodatek pszczółki. Będę obserwować na wiosnę nowe nasadzenia w ogrodzie.
Ja również bardzo lubię klony, żałuję, że nie mam na nie miejsca w ogrodzie. Ostatnio kupiłam acer circinatum. Planuję także kupić Nanum, ale cały sezon nie mogłam się zdecydować gdzie go posadzić.
Czy mogłabyś mi napisać jak jest osadzony w gruncie Twój stół kamienny? Czy posadziłaś przy nim już drzewo?