Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

ana_art 11:35, 03 mar 2013

bociek napisał(a)

Czesc Monia, mozna ciac, ja bede to robic albo w tygodniu, albo w sobote, zalezy jak bedzie z czasem.
Hakone nie powinnas sie martwic. Sianko to normalne, sprawdz tylko czy jak pociagniesz do gory czy Ci same nie wylaza z ziemi. Powinny sie trzymac, natomiast jesli sa podgnile i po lekkim pociagnieciu zdzbla wychodza i maja podgnile koncowki to byc moze jednak nie daly rady, ale to tez nie swiadczy o niczym, mozna tylko przypuszczac, ze padly. Tylko nie ciagnij mocno bo wyrwiesz, delikatnie U mnie pieknie przezimowaly kepy sie trzymaja ziemi pazurami, wiec mysle, ze i Twoje sa OK.

u mnie w ubieglym roku były dokładnie takie same, myślałam ze licho j wzieło, obciełam do gołego i wszystkie odbiły. Zobaczymy jak w tym roku, póki co jeszcze ich nie widać spod śniegu
bociek 12:04, 03 mar 2013

monitka napisał(a)
Dzięki kochana za instrukcje. Pójdę dzisiaj potarmosić największą kępę hakone i sprawdzę co i jak Cięcie zostawię sobie na przyszły weekend bo w tygodniu nie mam kiedy

daj znac jak sprawa wyglada Tylko nie ciagnij jej za mocno za te warkocze
bociek 12:07, 03 mar 2013

ana_art napisał(a)

u nas wet też daje tą pastę, jakoś nie miałam pókico z tym problemu. A krople kupujesz, czy na miejscu Ci kroplą? bo jak kupujesz to też kupie i zakrople go po odrobaczaniu

Sama zakraplam Kupuje i w domciu aplikuje. Futro panicznie boi sie weta, jak juz widzi transporterek to jest panika, zwiewa gdzie pieprz rosnie. Kapac sie tak nie boi jak jezdzic do Pana doktora, ktory zreszta ma swietne podejcie do zwierzakow
A w samochodzie placze jak male dziecko Wiec po co mu ten stres
gierczusia 14:19, 03 mar 2013

Haha ... Na początku nie pokumałam o co zacz .. Futro , wet .. Dopiero potem zajarzyłam .. Ależ tu grypsujecie ..

Mnie już miskanty dwa razy wymarzły , ciekawe co też mnie czeka w tym roku .. Pozdrowionka Kaśku
Mala_Mi 15:12, 03 mar 2013

Poczytałam, sprawdziłam czy Cię nie wywiało.. i uciekam..
Ja też swojego psa zakrapiam na pchły i kleszcze..
Welka 15:14, 03 mar 2013

Dzięki za odpowiedź o frosted, ostatnio Irenki pytałam co z nią robić, bo właśnie tyle rożnych informacji o nich czytałam, że wolę się upewnić u tych co je mają dłużej
Podrawiam
bociek 17:27, 03 mar 2013

Ela, miskanty - niemal cala moja kolekcja w zeszlym roku wymarzla. Odtwarzalam praktycznie 99% rabaty wiosna.

Futro jedyne jakie mam W dodatku mruczy

Ania, jestem, nic nie podzialalam, wywialo mnie z ogrodu do domu

Ewelinko, bardzo prosze Jesli bedziesz miala jakies pytania to zapraszam, moze akurat bede znala odpowiedz, chociaz zadna ze mnie specjalistka
Madzenka 17:36, 03 mar 2013

Kasiu a koedy ruszają miskanty i rozplenice. Chciałabym je jak najdłuźej przetrzymać nie cięte ale potem nie wiem czy młodych przyrostów nie uszkodzę.

Kropelki sama zapodaję Tytusowi też muszę go odrobaczyć bo kocie g.... wyżera!!! A u ans futra nie takie szlachetne jak Twoje....
anula_wn 17:37, 03 mar 2013

wiosna, kocury wychodzą i trzeba je do tego przygotować mój odrobaczony wewn. i zewn. już !
a ja w zeszłym roku swoje futro obstrzygłam, w tym roku chyba znów to zrobię
Gosiniak 17:50, 03 mar 2013

Poczytałam troszkę o trawkach, jutro sprawdzę jak się trzymają, mam miskanty i rozplenice pierwszy rok, oby było dobrze, w końcu zima była raczej łagodna;
Bociek dzięki za info o powojnikach, u ciebie jest naprawdę co podziwiać