Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Kordina 21:06, 24 paź 2024

Agatorek napisał(a)

Jarzębina pink pearl [/img]

Ale śliczna ta jarzębinka, różowa
Agnieszko wszystkiego dobrego
Patrycja_KG_Lu 21:15, 24 paź 2024

My jak ubezpieczaliśmy swoją budowę to w tamtym czasie tylko jedno towarzystwo ubezpieczeniowe oferowało ubezpieczenie domu w budowie od kradzieży rzeczy niezamontowanych. Czyli coś jest już wewnątrz domu, ale jeszcze fachowiec nie przykręcił (piec/grzejniki) lub nie zostało pokryte tynkiem (kable). Teraz coś się może zmieniło i lepszy wybór jest, warto sprawdzić.
Makao 21:24, 24 paź 2024

Agatorek napisał(a)
Aniu, na turzyce Raureif, też szybko się budzi

To chyba ta co od April dostałam. Podzieliłam na dwie kępki to sprawdzę. Jeśli to się sprawdzi to wymienię. Ale jeśli rośnie tak jak The Beatles to się nie polubimy. The Beatles nie trzymają kępek tylko tak się rozwlekają brzydko.
ajka 21:40, 24 paź 2024

Agatorek napisał(a)
Asia, na razie na liście „za żadne skarby świata” są:
- juki
-seslerie heufleriana (nie podobają mi się w każdej fazie)
- turzyce np. Frozen mist lub inne, które po kilku sezonach bardzo brzydną. Wyjątkiem jest Raureif.

Na razie tyle, musiałabym się przejść po rabatach, a jest już ciemno

Tarciu, psy i teraz same nieraz zostają np na jedną noc. Tego nie da się przewidzieć.

Sesleria heufleriana na liście? Rany julek, uwielbiam! Dużo bardziej niż jesienną.
Agatorek 22:08, 24 paź 2024

Patrycja, na pewno wrzucę tu taką listę. Oczywiście bedzie mocno subiektywna .
Ten dom, w którym teraz jestem, też był ubezpieczany podczas budowy. Myślę, że coś znajdę.

Basiu, masz rację. Ekipa powinna pilnować swoich narzędzi.
Jak już będzie ogrodzony teren i dom będzie w stanie surowym zamkniętym, to mogę wtedy założyć kamery.

Bożenko, dziękuję. Mam nadzieję, że to już końcówka, już mi się lekko nudzi

Aniu, tak, to ta turzyca. Ona się nie rozłazi.

Ania, no jakoś za sesleriami nigdy nie przepadałam .
Margo2 22:40, 24 paź 2024

Aga, zostawić psy same?
Zostają na jedną noc, ale nie na stałe. Przecież będziesz tam tylko co jakiś czas.
Jak bedziesz miała ubezpieczoną budowę to chyba wystarczy.

Magara 22:47, 24 paź 2024

Miałam dziś taką zajawkę, żeby się zapytać co na Twojej nowej działce - no i i się dowiedziałam bez pytania
Aga, kuruj się Jak zwykłe przeziębienie - to luzik Jak wirus - gorzej U nas niemoc i zmęczenie okrutne
Agatorek 23:11, 24 paź 2024

Gosia, jeśli zostawiłabym tam psy, to codziennie ktoś byłby na działce. Albo ja, albo tata. Przecież nie zostawiłabym psów bez opieki/nadzoru na kilka dni.
Sprawdziłam właśnie w rankomacie, można bez problemu ubezpieczyć dom w budowie, w niektórych towarzystwach z opcją kradzieży.

Magarku, chyba to nie wirus, jakoś szybko by mi przeszło. A gorączkę miałam tylko przez kilka godzin.
Mary 23:22, 24 paź 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
My jak ubezpieczaliśmy swoją budowę to w tamtym czasie tylko jedno towarzystwo ubezpieczeniowe oferowało ubezpieczenie domu w budowie od kradzieży rzeczy niezamontowanych. Czyli coś jest już wewnątrz domu, ale jeszcze fachowiec nie przykręcił (piec/grzejniki) lub nie zostało pokryte tynkiem (kable). Teraz coś się może zmieniło i lepszy wybór jest, warto sprawdzić.

O to bardzo ciekawe ubezpieczenie.
U mnie tak ukradli okna dachowe. Większość została natychmiast zamontowana, ale coś było źle zamówione z podwójnymi i musiały zostać na weekend.
Przydałoby się także ubezpiecznie od rzeczy zamontowanych w ciągu ostatniego tygodnia. Piec stał w kotłowni kilka tygodni, a jak został zamontowany to mieliśmy włamanie i kradzież pieca. To już bym wolała, żeby go ukradli przed montażem. Byłoby mniej strat.
Agatorek 23:51, 24 paź 2024

Nic tylko złodziejom łapy poobcinać …. No masakra.

Mi ukradli kiedyś samochód. 8 miesięcy po zakupie, w centrum miasta, w południe, zostawiłam go tylko na parę minut (byłam zanieść dokumenty do budynku obok miejsca, gdzie zaparkowałam). Wracam, a na moim miejscu stało zaparkowane już inne auto .
Jak zadzwoniłam pod 112 zgłosić kradzież, to operator jeszcze się spytał, czy na pewno tam zaparkowałam .
Na szczęście miałam ubezpieczenie Gap, czyli dostałam całą kwotę z faktury, po 14 dniach policja umorzyła sprawę, ubezpieczenie wypłaciło odszkodowanie kilka dni później, a ja za kolejny miesiąc miałam już nowe auto (takie samo ).