Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

ElzbietaFranka 21:11, 25 maj 2021

Agatorek napisał(a)
Basiu, Kasia dobrze pisze, to czarny bez. Gdyby nie to, że kilka razy został pogryziony, to pewnie byłby dwa razy gęstszy i nieco wyższy.

Judith, i nawet wygodnie się po niej chodzi. Na początku kamienie trochę się „gibały” , ale teraz już się ułożyły.

Kasiu, tu potrzeba kilku tirów roślin . I wygranej w totka .

Ten bez taki jest. Mam go (nie pamiętam nazwy ale zajrzę jak się nazywa), on nie jest gęsty rośnie w gore możesz go przycinać. Pięknie kwitnie.
Agatorek 21:26, 25 maj 2021

Martka .
Ja czasami zazdroszczę innym, ale tak pozytywnie, bardziej może podziwiam .
Robię tyle, ile mogę, a raczej ile mi się chce, bo jak mi się nie chce, to ciężko mi to idzie.

Dziś zajęłam się bardzo nielubianym zajęciem, a mianowicie dłubaniem w kostce. Kilka godzin na klęczkach, w kucki lub siedząc (gimnastyka zaliczona ). I zrobiłam może 1/4 całości do obrobienia. A może i mniej. Muszę jeszcze kilka dni na to poświęcić i wracam do darni nad oczkiem.

Ela, dziękuję za propozycje zadarniacza. Myślałam właśnie o dąbrowce, mam ją w kilku miejscach i podoba mi się. Na drugim miejscu jest trzmielina. Jeszcze pomyślę nad tym .

Ten bez to chyba Black Tower.
Judith 21:28, 25 maj 2021

Ja osobiscie wciąż nie rozumiem idei zadarniacza w klombie...
kasiek 21:34, 25 maj 2021

Przestrzeń u Ciebie jest oszałamiająca, można rozwinąć skrzydła
Bardzo ładnie Ci te ścieżki wychodzą! Kiedy wykańczasz oczko?
Annna12 22:06, 25 maj 2021

Agatorek napisał(a)

Zawsze tak myślę .
Ale niestety nie da się tak. Tzn da się, tylko, że nie byłoby tylu roślin. Zrobiłabym minimalistycznie, ale marzy mi się busz . A jak się marzy busz, to do ogrodu bez maczety ani rusz

Haha... skąd ja to znam... ja sobie myślę że i busz u mnie będzie tylko za kilka lat.. już teraz widzę ze gdzie niegdzie ciaaasssnooo sie robi

Alicjo, dziś niestety już taki nie jest
ajka 23:47, 25 maj 2021

Ja bym juz chciała wyjść i coś porobić, ale pogoda nie pozwala. Deszcz, wiatr i tak niby przez najbliższe dwa tygodnie Chyba w tym roku nie zdążę się nacieszyć ogrodem.
Agatorek 10:24, 26 maj 2021

Judith napisał(a)
Ja osobiscie wciąż nie rozumiem idei zadarniacza w klombie...

Spróbuję wytłumaczyć o co mi chodzi
Jest klomb, wymiary ma Ok. 1,5 m na 1,5 m. Są tam tylko posadzone hortensje, więc zanim nie rozkwitną, to jest pusto. A wiosną to tylko patyki. Więc chciałam tam posadzić jakieś niskie bylinki, wcześnie startujące.

Agatorek 10:26, 26 maj 2021

kasiek napisał(a)
Przestrzeń u Ciebie jest oszałamiająca, można rozwinąć skrzydła
Bardzo ładnie Ci te ścieżki wychodzą! Kiedy wykańczasz oczko?

Pewnie w tym sezonie .
Mam dużo rabat do skończenia plus plewienie wszystkiego, więc oczko robię po trochu.

Dziś idę drugi dzień dłubać w kostce....
Agatorek 10:28, 26 maj 2021

Aniu (Annna12) busz szybko się robi, szkoda tylko, że najszybciej chwasty rosną
Agatorek 10:29, 26 maj 2021

ajka napisał(a)
Ja bym juz chciała wyjść i coś porobić, ale pogoda nie pozwala. Deszcz, wiatr i tak niby przez najbliższe dwa tygodnie Chyba w tym roku nie zdążę się nacieszyć ogrodem.

U nas trochę lepiej z pogodą, trochę pada, ale zazwyczaj pod wieczór.
Idę właśnie, póki nie pada