Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 18:22, 21 lut 2023

Kordina napisał(a)
Zamawianie szaf jest bardzo bezpieczne, bo ograniczone, w porównaniu z zamawianiem roślin i nasion, te ostatnie nieograniczone niczym, ani zdrowym rozsądkiem, ani areałem, zaraza jakaś, która się panoszy tu na Ogrodowisku odmiana, którą wyselekcjonowała Kasia - lilarose to nasienioholizm ozostałe jeszcze czekają na nazewnictwo i opis.
Przecież mam! Różoholizm, dalioholizm, ciemiernikoholizm (o! tej nawet uległam co nieco) trawoholizm z podgrupami jak rozplenicoholizm i ta o bardzo długiej i skomplikowanej nazwie Hakonechloaholizm

Oj nie wiem, nie wiem czy zamawianie szaf to takie bezpieczne. W obecnych czasach wybór jest niesamowity. Nie mówiąc o projektowaniu wnętrza szafy, co będziesz potrzebować, jakie rzeczy chcesz trzymać, bo bardziej pod ręką, co wyżej... Ja o tym myślę bo muszę sobie też jakąś dokupić
A inne ..holizmy, no cóż, trzeba mieć jakieś zajęcie w życiu
Makao 18:27, 21 lut 2023

April napisał(a)

Ciekawa jestem czy wszystko ci tak przetrwało.

Oj ja też, ja też.
Judith 19:00, 21 lut 2023

April napisał(a)
Spróbuję choć to nie jest moja mocna strona

Sprawdzone rośliny na piach pod sosnami to jak najbardziej Twoja mocna strona .
Magara 23:47, 21 lut 2023

April napisał(a)

Dobra decyzja Będziesz zadowolona

Nie wątpię Już kilka razy u nich zamawiałam, wszystko rośnie
Trzeba się tylko psychicznie nastawić, że rośliny nie w doniczkach a w woreczkach Nie narzekam, chociaż za pierwszym razem miałam problem z ogarnięciem, bo oczywiście miejsce docelowe nie było przygotowane
April 06:41, 22 lut 2023

Makao napisał(a)

Oj ja też, ja też.

To trzymam kciuki. Chociaż ja w tym roku też nie chowałam hortensji które stoją w donicach na tarasie. W zeszłym roku zsunęłam je w zaciszne miejsce i przykryłam agro. Teraz zostały bez wsparcia. Niedługo się dowiemy o wynikach naszych eksperymentów
April 06:42, 22 lut 2023

Judith napisał(a)

Sprawdzone rośliny na piach pod sosnami to jak najbardziej Twoja mocna strona .

April 06:45, 22 lut 2023

Magara napisał(a)

Nie wątpię Już kilka razy u nich zamawiałam, wszystko rośnie
Trzeba się tylko psychicznie nastawić, że rośliny nie w doniczkach a w woreczkach Nie narzekam, chociaż za pierwszym razem miałam problem z ogarnięciem, bo oczywiście miejsce docelowe nie było przygotowane

Czyli wiesz czego oczekiwać. A mi się nawet podoba że nie wysyłają z doniczkami. Kolejny plastik na składzie. A rośliny tak dobrze przekorzenione, że nawet nie uległy deformacji bryły ziemi.
Jak miejsce nie gotowe, wystarczy włożyć do doniczek, których pewnie każda z nas ma spory zapas, obsypać ziemią i mogą stać tygodniami A ty bez stresu planujesz rabatkę
Helen 07:01, 22 lut 2023

A możecie się podzielić, z której szkółki zamawiacie? Może być na priv.
Makao 07:08, 22 lut 2023

April napisał(a)

To trzymam kciuki. Chociaż ja w tym roku też nie chowałam hortensji które stoją w donicach na tarasie. W zeszłym roku zsunęłam je w zaciszne miejsce i przykryłam agro. Teraz zostały bez wsparcia. Niedługo się dowiemy o wynikach naszych eksperymentów

Haha, czyli Ty też poszłaś na całość. Jak się uda to super bo na kolejne sezony problem rozwiązany. Gorzej jak nie uda się bo fajne roślinki miałam (tamaryszki)
April 07:33, 22 lut 2023

Helen napisał(a)
A możecie się podzielić, z której szkółki zamawiacie? Może być na priv.

poszło