Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 08:25, 26 lut 2024

Magara napisał(a)

Haniu, nie mieliśmy (dalej nie mamy) wyjścia
Gdyby nie determinacja byśmy byli zakoceni do bólu Obecnie okoliczna ilość kotów równa się ilości stałych mieszkańców działek - czyli osób do obsługi futer jest w sam raz
U nas nie jest najgorzej - na stanie mamy tylko Sfochowaną

U mnie na szczęście nadmiernego zakocenia w okolicy nie ma. Żadne obce koty się nie kręcą, więc jakby co to tragedii nie będzie. Choć wolałabym jednak nie eskalować problemu.
antracyt 08:31, 26 lut 2024

April napisał(a)

Aniu, ciągle jeszcze jak szaleniec grabię las z igieł Ale nie narzekam, to jedyna rzecz która mnie ostatnio zmusza do aktywności na zewnątrz, nawet nie zwracając uwagi na pogodę. No przecież jak pada, na rower nie pójdę ale do ogrodu już tak

Jako niedoświadczona posiadaczka kilku sosen (na wakacyjnym), zastanawiam się co z takim zgrabionym igliwiem zrobić. Da się je jakoś kompostować? Wyrzucać raczej nie będę miała jak. Mogą sobie spokojnie leżakować nawet kilka lat w rogu działki, tylko czy się do czegoś będą nadawać?
April 09:21, 26 lut 2024

Weekend upłynął na intensywnych pracach ogrodowych. Pogoda była znośna w sobotę i piękna w niedzielę. Udało się wygrabić kolejne 100m2 lasu.
Ale najpierw kocia sesja. Kocur nie jest przekonany, fuka trochę się jej boi ale jak widać pewien poziom tolerancji zaistniał. Drzwi tarasowe są uchylone.

Kordina 09:23, 26 lut 2024

April napisał(a)
(...) Jest zasada w laryngologii, że ciało obce powinno się usuwać tym samym otworem którym zostało wprowadzone

O qrza mordeczka! Muszę tą zasadę zapamiętać
Powodzenia w działalności wszelakiej
April 09:29, 26 lut 2024

Pazury wiosenne gotowe do akcji

Częściowo uporządkowane rabaty
Czerwonozawijkowa bardzo dobrze przezimowała. Chyba dosadzę jej więcej. Na razie mam tylko trzy.

April 09:37, 26 lut 2024

Przycięte tydzień temu Brachytrichy ruszyły jak szalone

Nie mam czasu segregować zdjęć więc będzie po kolei pstrykania.

Z tyłu jeszcze widać nie sprzątniętą rabatę Pod Górką z bergeniami

Na poprociowisku zielenią się języczniki i dzwonki poszarskiego

April 09:42, 26 lut 2024

Klon palmowy i w tle dereń Kelsey

Dereń Ivory Halo. Przycinałam wszystkie o 1/3

Pod dereniami ciemierniki orientalne/wschodnie

A to inny kwiatek śledzący moje ruchy.
April 09:43, 26 lut 2024

Chwila przerwy bo mi padł telefon
TAR 09:46, 26 lut 2024

Ładna kicia widac różnice w wielkosci. Ja jeszcze walcze z jednym sasiedzkim i tym dzikim ale sa pewne sukcesy, jak biale sa wiecej na dworzu to i kotow mniej widac. I zostawiam w woreczkach smierdzace niespodzianki Musze, bo za chwile wprowadzi sie sasiadka a ma kolejnego wychodzacego. Spryskałam tez mocno teren ich ogrodowych kuwet i ogrodzenie srodkiem odstraszajacym. Zobaczymy co z tego wyniknie.

A pęsete koniecznie groomerska, one maja jakby rowki i dobrze sie chwyta wszelkie "sliskie". Ja używam do wyciagania martwych wloskow z uszu bialasow. Wtedy nie lęgną im sie rózne niewiadomo co

Przebiśków strasznie zazdroszcze, cos u mnie nie chca rosnac. Mam plan by kupic jesienia troche krokusow. Z nimi nigdy nie ma problemow. Ta czerwonozwijkowa zimozielona? Śliczna jest. Miske juz napelniłaś?
Makao 18:03, 26 lut 2024

Gdybyś dzieliła swoje Hakone to pamiętaj o mnie bo miałam się przypomnieć na wiosnę.
Jeśli nie będziesz dzielić to daj znać