Dziękuję, Aniu . Przyznam, ze wstawiając te zdjęcia gdzieś na obrzeżach świadomości byłaś Ty i Twoje dylematy odnośnie Twojego odbioru własnych buszowatych rabat . Myśle, ze udało mi się nienajgorzej połączyć dwa żywioły czyli umiłowanie porządku i pęd ku buszowatosci. Zatem dedykuję Tobie te zdjęcia .
Dziękuje za kciuki za róże
Ja chyba mentalnie jeszcze nie jestem gotowa na róże, nie znam sie na nich a jesli by mialy byc to te bez kolcow. Ogladam, popatrze i sie wycofuje. Ale za to przełamałam opory jesli chodzi o rododendrony. Mialo nie byc a bedzie juz 8 Dałam im szanse. I mocno mnie do tego przekonała zaprzyjazniona wlascicielka pobliskiej szkolki.
TARciu, to mój Anabelkowy szpalerek. Zdjęcie nieco pod katem i odrobinę przekłamuje.
Niemniej jednak 3 pierwsze z lewej są większe, kolejne - mniejsze. Wszystkie kupowałam jako Anabell strong w tym samym sezonie, a są nimi chyba tylko te 3 większe. W żadnym razie nie jest to celowy zabieg .
Zdziwił mnie Twój odbiór ogrodu - serio na zdjęciach wydaje się symetryczny?
Dziękuje za słowo „bujny” . Lata minęły, zanim można było tego słowa użyć .
Moja uwaga nie dotyczyła róż w ogólności, ale tych moich konkretnych, co to widzę, ze im lepiej, ale pewności brak czy to aby nie jest jedynie myślenie życzeniowe .
Z rodkami mi niezbyt po drodze, dwa u mnie rosną dobrze, z resztą się nieco męczę. U Ciebie chyba są miejsca, które mogą się rodkom spodobać, zatem dobrze, ze próbujesz .
Też tak robiłam i nic to nie dało Wszystkie rośliny mają u mnie korzenie tuż pod korą. Ciężko mi wbić łopatkę Dlatego też byliny mi tak szybko wypadają.
Wszystko zależy jeszcze od tego co jest głębiej. Można mieć pół metra czy metr piachu i niżej glinę, ja mam piach i żwir
Piach piachowi nie równy
kupowane w tym samym czasie? moze im wody brakuje, tym mniejszym albo słonca.
Wiesz co ja odbieram go bardziej jako geometryczny, moze zle sie wyrazilam, niemniej sadzisz w niektorych miejscach symetrycznie. Widze to, bo sama taka jestem i ogolnie z tym walcze ale na rabatach tez widac. Moj pozorny ogrod lesny jest bardzo symetryczny nad czym mocno boleje
"Piaski i żwiry moren czołowych to wartościowe kruszywa budowlane i drogowe. Dlatego we wzgórzach morenowych często istnieją kopalnie eksploatujące ten surowiec."
Moje osiedle stoi na dawnej żwirowni Było wzgórze, a teraz jest dołek