Judith
20:22, 07 cze 2024

Ania, bardzo dziękuję 
Żurawki są bardzo dziwne. Mam jedną odmianę limonkową w czterech miejscach i w każdym rosną inaczej, choć w każdym warunki glebowe, oświetleniowe i sąsiedzkie są zbliżone
. Przy dużym kole - szaleństwo, te na zdjęciu - rosną, ale bez szału, w kolejnym - od kilku lat tkwią bez żadnych przyrostów, a w czwartym miejscu - wypadają jedna za druga (przez lata dosadzałam, w tym roku się poddałam
).
Żurawka to roślina pełna tajemnic
.
Mrokasia, no są bujne miejsca
.
Szpaler Anabelkowy piękny jest sam w sobie i w kontekście sąsiedztwa. Ale za pleckami jest łysawo, zatem na zdjęciu słabawo wyglada
. Do tego przed hortkami mam hakonki macra rosnące tu od kilku lat i baaardzo słabo przyrastają, wciąż mizeroty. Zupełnie przeciwnie niz niż All Gold. Zdaje się, ze April pisała, ze ma podobne doświadczenia z hakonkami...
Kasya, dziękuję, w tym roku szykuje się szaleństwo kwiatów
. Obym tylko ich nie zasuszyła!
Juzia, dziękuję!
Ta cześć ogrodu taka buszowata jest 
U mnie dzisiaj popadało niestety bardzo krótko...
. Ale dolewka była po nocnym deszczu, zatem ogólnie jest git
.

Żurawki są bardzo dziwne. Mam jedną odmianę limonkową w czterech miejscach i w każdym rosną inaczej, choć w każdym warunki glebowe, oświetleniowe i sąsiedzkie są zbliżone

Żurawka to roślina pełna tajemnic

Mrokasia, no są bujne miejsca

Szpaler Anabelkowy piękny jest sam w sobie i w kontekście sąsiedztwa. Ale za pleckami jest łysawo, zatem na zdjęciu słabawo wyglada

Kasya, dziękuję, w tym roku szykuje się szaleństwo kwiatów

Juzia, dziękuję!

U mnie dzisiaj popadało niestety bardzo krótko...