Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Judith 18:32, 05 lip 2024

An_na napisał(a)
Rabaty bujne i piękne. Trawnik to wiadomo, żarłok. Jak nie ma wody z nieba, to jest jak jest.
Rozważam u siebie dosianie mikrokoniczyny. Na razie tylko rozważam

Dziękować
Ja nie tylko rozważam, ale podjęłam decyzję na tak . I to już w zeszłym sezonie. Miałam siać wiosną, ale susza jest od marca straszliwa i nici z pomysłu .
Judith 18:50, 05 lip 2024

TARciu, Basiu, czytam Was w chwili, gdy muszę zdecydować, co dzisiaj podlać, a co będzie musiało się pomęczyć do jutra lub jeszcze dłużej…
Nie mam już siły do podlewania… Widzę też, że to walka z wiatrakami. Nie ma opcji, by podlać wszystko (i to nawet na raty). Skupiam sue na różach i donicach. Ostatnio też na klonach (Globosum i bordowych), bo zaczęły im schnąć liście i lecieć jak jesienią… Derenie mają zwinięte liście i im już nic nie pomoże (w zeszłym roku było identycznie, acz dopiero pod koniec lipca…).
Wam z kolei rośliny mogą zacząć gnić, że nie wspomnę o braku radości z ogrodowania… Ogólnie jako komentarz do obydwu sytuacji przychodzą mi do głowy jedynie słowa pewnego polityka o kupie kamieni
Basieksp 19:10, 05 lip 2024

No ja już muszę wyciąć cały sadziec czekoladowy, bo ma jakiegoś grzyba, oby na nim tylko się skończyło.
Judith 19:27, 05 lip 2024

Basieksp napisał(a)
No ja już muszę wyciąć cały sadziec czekoladowy, bo ma jakiegoś grzyba, oby na nim tylko się skończyło.

Judith 19:35, 05 lip 2024

Ach to wieczorne słońce!
Podlewanie po i w trakcie. Dzisiaj ogrodowy totolotek wylosował duże koło i nowy kwadrat . Ten biały duszek to krople wody z polewaczki

TAR 20:40, 05 lip 2024

Poza tym dla roslin chyba tez niezdrowo caly czas leje i zimno i nagle strzał 32 stopnie i patelnia. U mnie klony zaczynaja przybierac jesienne barwy.
mrokasia 21:09, 05 lip 2024

Dziewczyny, współczuję Wam tego deszczu a nam jego braku…

Judith, wieczorne słońce podbiło urodę Twoich rabat. Bardzo klimatyczne zdjęcia!
Judith 21:24, 05 lip 2024

mrokasia napisał(a)
Dziewczyny, współczuję Wam tego deszczu a nam jego braku…

Judith, wieczorne słońce podbiło urodę Twoich rabat. Bardzo klimatyczne zdjęcia!

:-*
Magara 23:05, 05 lip 2024

Judith, jak na brak opadów i tak jest ładnie O kondycji roślin nie mówię, ale o widokach na fotosach
U mnie dziś pierwszy dzień od dawna bez deszczu, ale żeby nie było za dobrze, to z wiatrem, który łeb urywa No i obecnie temperatura na zewnątrz raptem 12 na plusie. A w nocy w foliaku było 9.
Podobno lipiec jest???
Judith 23:23, 05 lip 2024

Magara napisał(a)
Judith, jak na brak opadów i tak jest ładnie O kondycji roślin nie mówię, ale o widokach na fotosach
U mnie dziś pierwszy dzień od dawna bez deszczu, ale żeby nie było za dobrze, to z wiatrem, który łeb urywa No i obecnie temperatura na zewnątrz raptem 12 na plusie. A w nocy w foliaku było 9.
Podobno lipiec jest???

U Was pada za dużo i zimno, u nas nie pada niemal w ogóle i ciepło.
Co gorsze dla ogrodniczki? Trudno wybrać